Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 124
  • 709
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, утре и аз ще ходя да се запиша за ЖК и да ме видят на ФМ. Малко ми е изнервено, хем нямам търпение да видя малкото човече, хем ми е притеснено дали всичко ще е наред. Тази нощ за първи път сънувах нещо свързано с бебето - прегледа и в съня си ми казаха пола. Така, че ще видим дали ставам за гадателка 😁

# 526
Цвети най-важното сега е да бъдеш спокойна. Вероятно ще ти бъде предписана терапия с аспирин и НМХ. Не е толкова страшно. Първата бременност я изкарах докрай, последните седмици се появи проблем, но за щастие родих здраво бебче. Сега с тази направих разширен пакет за тромбофилии (заради влошен кръвоток) и ми излезнаха 4 от 8, съответно съм на терапия, но важното е да се открие и да се вземат адекватни мерки. Честно казано от последните месеци във форума все повече се убеждавам, че няма жена без някаква мутация.
Съветвам тези, които ще пускате изследването за тромбофилии да пускате направо разширен пакет. Скъпо е, но това изследване е за цял живот.

# 527
Интересното е, че когато звъннах на проф. Иво Кременски първият въпрос, който ми зададе беше: - Е от какъв зор сте си пуснали такова изследване? ... след като му обясних ми каза: - И сега какво, излишно се вкарваш във филми...
Ще изчакам да видя какво ще ми каже той и др. Вецев и какви изследвания ще ми назначат....иначе аз залитам по това да изследвам всичко което може да се изследва, но всички ми казват, че няма смисъл...в момента съм на етап, в който се опитвам да се контролирам и да бъда разумна Simple Smile но все още не ми се получава ;P

# 528
Да, напълно те разбирам и аз така искам да изследвам всичко, но опитвам да се контролирам. Иначе за тромбофилии съм говорила с гинеколожката, но не сме обсъждали да се пускат изследвания за сега. Пак ще говоря с нея, но като чета колко много жени имат проблем и някак ми се иска да се успокоя поне или да знам, че трябва да правя нещо, ако се наложи. Все пак всички искаме здрави бебета накрая.

# 529
Извинявам се за невежеството, но какви симптоми трябва да имам, за да реша да отида на такова изследване?

# 530
  • sofia
Извинявам се за невежеството, но какви симптоми трябва да имам, за да реша да отида на такова изследване?
Симптоми няма, обикновено след аборт де търсят причини и доста често това е една от тях

# 531
И при някаква фамилна обремененост...родители прекарали инфаркт, инсулт, с разширени вени и т. н. ...аз по тази причина си го направих изследването...уж за да се успокоя...така се успокоих, че след малко се обличам и отивам на лекар Simple Smile

# 532
Мимичета, правилно ли виждам, че размерът е 80с и нагоре. Може ли някоя мама, която не ѝ е първа бременност да сподели всъщност как можеш да определиш кой размер си. В лидъл нали не може да се мери, а моят бюст е b чашка и то най-вече заради самата гръдна обиколка, вътре съдържанието е скромно. Дали има смисъл да купувам нещо сега или да почакам по-нататък.

Хайде, дами, другата седмица нападаме Лидл Joy

Аз вече съм забравила точно кой ген какво значеше при изследването, но споко. Най-много да ти назначат някой вид аспирин или инжекции Фраксепарин. Аз съм и на двете. Не е болка за умиране, особено имайки се предвид желания финал. Не се притеснявай излишно.

# 533
Здравейте, утре и аз ще ходя да се запиша за ЖК и да ме видят на ФМ. Малко ми е изнервено, хем нямам търпение да видя малкото човече, хем ми е притеснено дали всичко ще е наред. Тази нощ за първи път сънувах нещо свързано с бебето - прегледа и в съня си ми казаха пола. Така, че ще видим дали ставам за гадателка 😁

Да, голямо напрежение е преди ФМ, но когато мине и ти кажат, че всичко е наред и ти пада камък от сърцето, топката в стомаха изчезва, кръвното и пулса се нормализират и всичко е вече по-розово. Успех утре!

# 534
Здравейте !
Днес минах поредната ЖК ,всичко с бебето е наред.Резултате от ФМ са ОК.
Качила съм 0.500кг.
По приложението на тел съм в 14г.с. +6 , но от самото начало доктора каза +3 дни и реално така си го смятам,че днес съм 15г.с+2 .Разликата идва,защото цикъла ми е през 25 дни.Днес обаче док. каза,че отговаря на 16г.с. 🤷‍♀️
Въпреки обстойния преглед с ехографа и желанието му да види пола-не успя...Бебчо се върти, рита ,но както каза доктора- не разтваря краката 😄 Всички се вълнуват (особено баткото ,който чак дойде с мен на прегледа и влезе да гледа и слуша ) но ще им се наложи да чакат до другия месец 😏
Бъдете живи и здрави и се пазете ❤🍀🥰

# 535
Мимичета, правилно ли виждам, че размерът е 80с и нагоре. Може ли някоя мама, която не ѝ е първа бременност да сподели всъщност как можеш да определиш кой размер си. В лидъл нали не може да се мери, а моят бюст е b чашка и то най-вече заради самата гръдна обиколка, вътре съдържанието е скромно. Дали има смисъл да купувам нещо сега или да почакам по-нататък.

Хайде, дами, другата седмица нападаме Лидл Joy

Аз вече съм забравила точно кой ген какво значеше при изследването, но споко. Най-много да ти назначат някой вид аспирин или инжекции Фраксепарин. Аз съм и на двете. Не е болка за умиране, особено имайки се предвид желания финал. Не се притеснявай излишно.
Ами 80 значи, че под гърдите си толкова сантиметра. Аз лично съм 70см и реално 80 са ми много, а имам вече спешна нужда от нов сутиен. Всички стари вече са ми малки Sad
ще отида да взема един да пробвам в къщи и ако не е окей ще го върна Simple Smile Поне дано клинче да намеря Simple Smile

# 536
  • София
Здравейте,
Правилно ли разбирам, че на скрининга 11-13 г.с може да се види пола на бебето? ☺️ Моят е в Понеделник и нямам търпение да видя бебчо, надявам се всичко да е наред и да си отдъхна малко и аз. 🙂 Сега пия антибиотик заради една гадна бактерия, на всичко отгоре и настинах, явно е факт, че имунната система на бременните доста отслабва, като се има в предвид, че боледувам много рядко. 😔

# 537
Почвай да вдигаш имунитета Simple Smile аз почти веднага започнах, осбено предвид ситуацията в световен мащаж Simple Smile
Относно пола, много зависи от това как бебето е застанало, дали се крие или не, има срамежливи Simple Smile и от лекаря, на някой казват със сигурност на някой дават предположение за пола ( ако бебето се показва) . До колко знам много зависи и дали е в 11, 12 или 13 седмица. Има и предположения, че момченцата се показват по - рано, а момиченцата са по срамежливи Simple Smile .

Здравейте,
Правилно ли разбирам, че на скрининга 11-13 г.с може да се види пола на бебето? ☺️ Моят е в Понеделник и нямам търпение да видя бебчо, надявам се всичко да е наред и да си отдъхна малко и аз. 🙂 Сега пия антибиотик заради една гадна бактерия, на всичко отгоре и настинах, явно е факт, че имунната система на бременните доста отслабва, като се има в предвид, че боледувам много рядко. 😔

# 538
  • sofia
Може да се разбере, но е възможно в последствие да има изненади

# 539
Здравейте днес мина и моята ФМ в 12+6 седмица съм, всичко изглежда наред към момента. На 90% е сигурно, че чакаме момченце 💙. Утре съм на Пренатален тест, по мое желание, а и защото не всичко може да се
“види” ехографски. Дано всичко е наред с всички ни 💙

Общи условия

Активация на акаунт