Любители на котки - Тема 163

• 35 442
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
На днешната 5 минутка около блока имаше инцидент. Докато се оглеждам за кучета бръмна някаква бормашина, Франки се уплаши, хукна, но повода го спря, почна да се мята, аз опитвам да го хвана и гушна, той като разперил едни бодливи лапи.. Добре, че тези спряха и ги помолих да изчакат да минем. Не знам ще иска ли пак навън.

# 286
  • София
Милия Франки, направо си го представих 🤗

# 287
  • Бургас
Ох,горкото...
Паникьосало се е...
Харо бодливи лапи уж не дава,ей така,случайно ме издира зверски...
Не знам ако взема още едно коте как ще реагира.Те мъжките май не живеят толкова мирно и кротко в групи,както женските...Не изглежда нито самотен,нито отегчен...

# 288
  • София
Може би зависи от котарака, но наш Майки вече година се дразни на Бебка Кайли. А тя е толкова миличка 😄

# 289
  • Бургас
Майка ми тук ме наплаши,че Харо може да убие малкото...
Той е котарак,да,някои ги вършат тези работи.
И се разгонва...
Мирише,мряска...
И много се гуши и гали.
А така да не мога да му прежаля...мъжкото достойнство в такава ранна възраст...

# 290
  • София
Да, има котараци (далеч не са всички), които убиват малки, но нито Харо е станал голям котарак, нито малката Моли е толкова малка, че да ѝ се случи нещо такова. Обикновено нападат леговища с малки беззащитни котенца, които майката още не е извела навън. И ако наистина имаш намерение да взимаш второ коте, действай сега, когато Хари е още малък и му се играе. Така ще си има другарче в игрите и ще се разберат. Стане ли на 2-3 години, много по-трудно ще приеме ново коте. А дали ще се разберат, зависи от характерите им. Като при хората е. С едни хора си допадаме, а с други - не. Полът е почти без значение, особено ако са кастрирани. Рижко определено обича Киро, с Наско е винаги готов да размени някоя лапа, Богдана я търпи някак, а Преслава изобщо не я отразява. Но и Преслава се научи да не му се навира пред очите. Joy

# 291
  • София
Да, има котараци (далеч не са всички), които убиват малки, но нито Харо е станал голям котарак, нито малката Моли е толкова малка, че да ѝ се случи нещо такова. Обикновено нападат леговища с малки беззащитни котенца, които майката още не е извела навън. И ако наистина имаш намерение да взимаш второ коте, действай сега, когато Хари е още малък и му се играе. Така ще си има другарче в игрите и ще се разберат. Стане ли на 2-3 години, много по-трудно ще приеме ново коте. А дали ще се разберат, зависи от характерите им. Като при хората е. С едни хора си допадаме, а с други - не. Полът е почти без значение, особено ако са кастрирани. Рижко определено обича Киро, с Наско е винаги готов да размени някоя лапа, Богдана я търпи някак, а Преслава изобщо не я отразява. Но и Преслава се научи да не му се навира пред очите. Joy

Моите наблюдения също говорят, че котки най-лесно се сприятеляват, преди да са станали териториални консерватори. Гледам сега как моята тройка хаймани се отнасят с Бейбо. Когато си играят, той почва да тича, а някой от тях го погва, прескача го и лекичко го бутва с лапичка. Толкова са деликатни с него, а мен ме беше толкова страх как ще реагират. Помежду си когато играят, така се вживяват, че се хапят най-немилостиво. Бейбо ако го захапят така, е свършил милият. Поддържам мнението на Танчето, че тъкмо сега е времето за второ коте. Играта между две взаимно непознати котета е велик сприятелител. Само малко да посвикнат едно с друго, и като почнат да играят, готови са.

А днеска Златимчо така ме умили, легна до Бейбо и двамата спинкаха гушнати сума ти време. Трогателни! Бейбенцето ми няма да е самотен.`

# 292
  • Бургас
Много е мило,че така добре се отнасят с Бейбо.Пазят го.
Харо някак се държи все едно,че всичко е негово...
Заспала съм и до преди малко спях.
Дясната ми ръка изпъната.Понеже леглото е персон и половина,има място,Харо се нагушил и целият се изпънал по дължината на ръката ми.
Понякога го виждам как спи,гушкайки ме и с двете лапички.
Ще купя пипета да пообезпаразитим малката,може и за Каниверм да я занесем,вероятно е бъкана с...неща които трудно изчистихме при моя...
Не знам,тя е в друго населено място,ще трябва да помоля някой с кола да отидем...
Дори да не свикнат с този моя вагабонтин,да ѝ намеря дом...
Мога евентуално да поема обезпаразитяване и ваксини...Но честно казано кастрация не искам.А няма как мъжко и женско коте да са заедно некастрирани...
Да,определено му се играе на Хари,непрекъснато ме закача,"лови" ме,кара ме да го гоня...Краде химикали,четки за коса,"трепе" ги...Четката наистина я утрепа,ще се изхвърля...
Евентуално може да приеме друго коте като другарче за игра.
Те от скука някои котета с мишки и птички се сприятеляват...
Ама май се разгонва.
Мирише на лошо пиш...
И мрявка "Мряууу,вряууу,мррррмяууу".Дали от лиготия,че вече е лигльо безподобен,дали  се разгонва... Изключително се сърди,ако не го пускам някъде,даже в тоалетната нахалства да идва...Изобщо на всички прави компания в тоалетната,току някой се развика,че има котка при него...
JoyJoyJoy
Ще видим малката какво ще я правим в събота.

# 293
по повод бъзливите котки
Само като чуе звънеца на входната врата моето коте лъв със заешко сърце се снишава по корем и на прибежки тича да се скрие под леглото... за да не му докарвам стрес, махнах звънеца, а домашните ползват вече ключ въпреки, че знаят че има човек в къщи.
https://www.facebook.com/Rpomplun/videos/535538147655329

# 294
  • Бургас
Нашият така се снишава при доктора,след като го прегледат/накапят/ваксинират и т.н. снишен,с прибрани уши,се промъква в клетката...
Смешното е,че знае как се отваря вратичката.
Докторът дърпа навън,нашият с лапи я дърпа,да не се отвори.
Отвори ли се,е на пода със свити уши...
Много е смешен.
Обаче не се страхува от гърмежи,бомбички...До нас често правят заря и някакви съседи се радват на бомбички(не намирам за нормално да изгърмиш 50-60 лв за 1 Мин или да стряскаш хората с бомбички),не се впечатлява.
Само докато беше много малък,пуснаха една кутия със заря направо до нас,аз го галех и успокоявах,явно оттогава не обръща много внимание.

# 295
  • София
mariqivanova799, aако правилно те разбирам, ти схващаш смисъла на кастрацията, но просто не можеш да превъзмогнеш жалостивостта си към животинките, така ли?
Ако е така, аз отлично те разбирам, защото, когато заведох моето момиченце за кастриране, беше в 11 часа предиобед, ревах с глас до времето, когато си я взех към 5 ч. следобеда. Но, за огромно съжаление, кастрацията просто няма алтернатива. Нито по отношение на отражението върху здравето, нито по отношение на нежелано потомство.

# 296
  • Бургас
Да,разбираш ме...
Много по-лошо е да има бездомни животни,лошо се държат с тях,всички сме виждали ужасии...
Обаче...от една страна те напълняват.Това е предпоставка за диабет...Стават апатични...
Аз съм с тотална хистеректомия,знам какво е в млад организъм да полудеят хормоните.Аз за година качих 35 кг от нищото.В никакъв случай не съм увеличавала храната.
Ще я видим малката котчица какво можем да я правим,Харо тъкмо оздравя...
Ако я вземем,ще трябва и двамата да се кастрират.
А Хари ако не търси женски,има шанс да остане некастриран.Ако се мъчи,ясно е,че ще му прежаля...топчетата.Не съм съгласна да допринасям за ръста на бездомни котенца,дори за домашни(и непородисти котки уж си търсят партньор)...Особено за подарени котенца,малко хора се грижат добре.То е до съвест и обич към живота изобщо,но повечето хора не разбират нещата по този начин.

# 297
  • София

Ето така спим ние. Simple Smile И докато спи, питреперва с лапички и муцунка. Явно сънува нещо интересно! Simple Smile

# 298
  • София
Sugar baby, много мила снимка!

# 299
  • София
mariqivanova799, виж, донякъде имаш основания за притеснения, но само донякъде. Моята котичка Лолита тъкмо започна 12-тата си годинка, кастрирана е на 4 месеца. Да чукна на дърво, не е надебеляла, здравичка си е като камъче (пу-пу) и много жизнена. Животинчета, отглеждани в апартамент, е направо жестоко да ги оставиш некастрирани, мъчат се много така. Всъщност, на тях свободата им липсва единствено заради размножаването. Иначе си живеят прекрасно като едни вечни дечица. Предполагам, че на теб хистеректомията ти е подействала много травмиращо на психиката, затова пренасяш негативните си изживявания донякъде върху тях. Аз също като теб трупнах много килограми благодарение на една доста агресивна химиотерапия, последвана от локдауна и свързаното с него обездвижване. Но, щом сме живи да разкажем, то значи всичко е наред. За себе си съм решила, че няма да мра психически, докато не ми се наложи съвсем физически, така че живея на пълни обороти и изобщо не мисля за болести, камо ли да се самосъжалявам.

А моите Златимчо и Бейбо ги щракнах как си играят след спинкане заедно:

Бейбо се очертава голяма лигня, всички го обичат.

Общи условия

Активация на акаунт