Любители на котки - Тема 163

• 35 428
  • 758
  •   2
Отговори
# 300
  • Варна
Дзак от малката косматка :

Скрит текст:

Как искам и аз да се гушкаме с Лорка, но за момента не стои, иначе идва да се гали , току се тупва пред мен да я чеша, надявам се зимата да се гушкаме.

# 301
Завиждам ви че си гушите котетста. Моя сега ме лиза по очите и устата след което се приети да се хвърля и хапе по главата и ръцете и айде навън. Аз дори не го знам къде точно спи, нито съм го виждала спящ, освен съвсем като бебе... Няколко пъти пробвах да го взема през нощта, но никакъв шанс да се кротне и пак навън.

# 302
  • Бургас
Бейбо е страхотен!
Хари си е дете.Някак е успял да ми събори чисто нов душ гел,да отвори капачката...Детска му работа.Абе доядя ме малко за душ гела,ама хайде...Той е евтин,но не обичам да се прахосват разни неща.

Абе...аз хич не бивам, автоимунното заболяване е обострено,Ц реактивният протеин расте,аз съм с много болки...И никой не ме лекува,защото правя алергии и при мен лекарствата,които могат да помогнат,дават тежки странични ефекти.
Утре ще плаща личната с медиите,аз не мога да издържа дълго така.

Щом ще се измъчва,ще го кастрирам...Ама ми е жал...И много ме е страх как ще понесе упойката,в коя клиника са им идеално чисти инструментите...За упойката много се притеснявам.
Малката Моли днес не е дошла...Дано утре дойде.Но е плашлива,как ще я хванем евентуално в събота/неделя...Тя е много слабичка и вероятно и тя е с паразити и болести...Жал ми е,искам да помогна.И да не може да остане,да ѝ намеря някакъв дом,с уговорката,че вместо да я изхвърлят,си ми я връщат,ако нещо решат,че не я искат.

pandorina,Харо е гушлив.
Спи до мен гушка ме,мърка,гали се,целува...Играе на "Ти гониш",преди малко ме удряше с лапа,за да го гоня,но виждам,че не иска да пуска нокти.
Към лицето не е посягал, много обича да си милва главата в лицето ми.Без никакъв страх си приближавам лицето до него и започва да се гали.Мило животинче...
Той е перфектният апартаментен котак,навън не може да се пребори ни за храна,ни за територия.
Не плака за братчетата,беше особено щастлив,че всичкото ядене е за него,особено в началото.
Играе като малко дете,днес се навря с мен в банята.Първо го изхвърлих,но думкаше по вратата и го пуснах.
Стоеше настрани от душа,но ме гледаше любопитно как се сапунисвам(това може да го е вдъхновило да ми разлее душ гела,може да се е опитвал да се къпе и той...)

# 303
# 304
  • Бургас
малката лисичка,много е сладък твоят котьо.Идва ми да го нагушкам.
Той гушка ли се?

# 305
Той гушка ли се?
Много е гушлива госпожицата,снощи даже при мен спа и целувки раздава,когато е на кеф Simple Smile

# 306
  • Бургас
Той гушка ли се?
Много е гушлива госпожицата,снощи даже при мен спа и целувки раздава,когато е на кеф Simple Smile
Ооох,че мила котарана...
И моят е много мил.
Откакто захладня вечер,се гушка повече,целува...
И все играе на "Ти гониш",бяга,ако спра да го гоня,идва и ми тупва една лапа,без да пуска нокти.
Малък сладур(Абе може и да е минал вече 3 кг,да е жив и здрав).
Котки грозде ядат ли?
Краде и дъвче дръжките.
Но е много смешно...

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 10:57 от mariqivanova799

# 307
  • София

Моят снощи успях да го гушна за цели 2-3 мин и после отиде да спи в краката ми. Може да легне в краката ми, да опрем гръб в гръб, но гушнат - не.
Зимата пред компа ще ми е много самотно.

# 308
  • Бургас
AnMary,Харо спи така ухилен,когато си добре крачетата до мен.
В предишния пост сложих снимки как опитва да краде грозде...Не знам за какво му е.

# 309
  • In the land of Never Never
Котки грозде ядат ли?
Краде и дъвче дръжките.
Но е много смешно...
Мария, тревичка даваш ли му? Ако нямаш вкъщи, като излизаш, му откъсни от някое по-чисто място десетина стръкчета и му ги давай от ръката си. На пода ако ги оставиш, няма да ги яде.
Котките не ядат всяка трева, има една с по-остри стълбчета, нея обичат. Като разбереш коя харесва, може да му откопаеш с коренчетата едно чимче и да я засадиш, поливаш я редовно да е винаги сочна и зелена.
Продават и в магазинчета за храна за животни, пораснала вече, в саксийка.
Нужна им е за перисталтиката, за да не се задръства стомаха от космите, като се лижат.
Васко категорично отказва купешката храна във вид на семена, няколко пъти купувам и садя, и заминава на боклука. От саксийка готова яде, но предпочита да му нося от улицата.

Относно кастрацията на Хари, не се вживявай. Изобщо не разбират какво се случва и какво точно губят. Това при тях е инстинкт за продължаването на рода, нищо повече. Като загубят този инстинкт, не значи че губят другите си инстинкти. Продължават да са ловци, да им се играе, ако такъв им е характера, и стават по-добродушни и гальовни към хората.
За напълняването всичко зависи от теб. Даваш му толкова храна, колкото си му давала преди, и нищо няма да се случи.
Ако става агресивен, даже от време на време, това е опасно и ненужно за котка в апартамент. Това им е дадено за дивата природа, за да отстояват територии и да воюват за котки.
А ако почне да маркира, тогава става неприятно, ще замирише цялата къща като конюшна, и няма как да почистиш, защото ще маркира с невидими капчици, които обаче вонят месеци наред. А и самата му тоалетна почва да мирише много силно, което в апартамент е доста неприятно.
Намери само добър ветеринар, за да знае как да му дозира правилно упойката. И при мъжките котараци няма никакъв следоперационен период, като излязат от упойката, веднага почват да тичат и да скачат. Въпросът е, че от хормоните се чистят дълго от организма, може до три месеца да ги държат, ако е правил бели от разгонването, ще продължи и след това, и може да му останат като навик.

# 310
  • Бургас
Купила съм му малцова паста.Той вече е на 6 месеца,мога да му дам.
Трева отвън няма да му набера,ходят котки,кучета,понякога се обработват тревни площи против вредители...
Доста от чепката на гроздето си хапна,дано не вземе да повръща.
Има и трева на таблетки,ще му купя.
Ама първо с малцовата паста ще пробваме.

# 311
Мисля, че гроздето е отровно за котки

"Грозде и стафиди
Дори малко количество грозде и стафиди могат да разболеят котката Ви и дори да доведат до бързото развитие на бъбречна недостатъчност. В рамките на 12 часа от поглъщането, понякога се появява повръщане. Други симптоми, които могат да се проявят в рамките на 24 часа, включват летаргия, диария, намален апетит, коремна болка, намалено отделяне на урина и болка в корема.

Въпреки че не е ясно точно защо, гроздето и стафидите могат да причинят бъбречна недостатъчност, и дори малки количества могат да разболеят една котка. Ранните симптоми са повтарящото се повръщане и хиперактивността. Въпреки че някои котки не показват симптоми на заболяване, най-добре е да не давате на котката си никакво грозде и да не държите грозде и стафиди по плотовете и на други места, до които има достъп Вашата котка."
https://www.hillspet.bg/cat-care/nutrition-feeding/toxic-foods-for-cats

# 312
  • Бургас
Аууу,ужас.
Майка му даде дръжки на грозде и той ги изяде.
Няма му нищо засега,но...
Не знаех за грозде...

# 313
Здравейте момичета! Имам си една сладурана- Джеси- на 2 год.,но от 1-2 месеца имаме проблеми. Няма паразити,редовно и даваме хапчета за паразити, макар,че тя не е излизала навън никога, само когато я водя на вет.,но започна много да се чеше-до кръв. И там,където се чеше и опада козинката и става плешиво петно. Водих я на вет.,каза, че не са гъбички, би и 2 инжекции, едната за всякакви паразити, вкл.космояд, той така предположи, другата- антибиотик и каза да даваме 10 дена антибиотика и кортизон на хапчета, също за 10 дни. Като,че ли, докато ги давахме,тя взе по-малко да се чеше, но и ние много трудно и ги давахме, едва до 8-мия ден и къде ги приемаше, къде ги изплюваше..... След като преустановихме хапчетата пак започна голямото чесане- пак е в рани и  плешиви петна, и то най вече около врата. На други места пък има много струпове, пак около вратлето. Моля, споделете,ако сте се сблъсквали с такъв проблем, че ми е доста притеснено.С нещо да я мажа- гентамицин, риванол? Ще я водя пак на вет.,но бих желала и вие да споделите. Извинявам се, ако вече е дискутиран този проблем при милите ни мацорани.

# 314
Направо си сменете вет-а.В София ли сте? Мога да препоръчам клиники ако сте тук.

Общи условия

Активация на акаунт