Любители на котки - Тема 163

• 35 403
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Мария, лошо е когато те възприеме за майка. Мене през нощта са се опитвали да се бутнат на топло под корема ми 🤣.
Искам да попитам някой, който е гледал кате от кърмачески период, дали си смуче лапата. При мен, женската спря, ама мъжкия само да го помилваш започва да се суче.

Моето Бейбенце се опитваше да си суче палчето, но явно ноктенцето му го боцкаше, та не успя да го затвърди като навик. Но беше изключително чаровно.

На котетата, отгледани от бебенца от хора, винаги ще им липсва сученето. То не им е само за хранене, а също така ги успокоява и им дава усещане за сигурност. Така че, липсата му им докарва в някаква степен поведенчески проблеми, при някои по-малко, а при други повече.

# 481
  • София
Аз се чудя що щерката му казва, че е дебел Simple Smile

Дясна - 3м, лява - 7 (почти 8м)
Реших да не го снимам в първата поза. Тогава се беше покатерил по телевизора и се настани в секцията. Сега няма да се побере на това място.

# 482
  • Бургас
Ама той си е едра порода...
А Хари каква беше малка мишка...

А сега...
Той тежеше 700 гр
Вече е над 3 кг,сигурна съм,а е на 6 месеца.

Не мен ми меси и смуче врата.
Сутринта слагах ФДТ,бях като обрината в червени пъпки.Много ми е хубаво,ама явно се престарава...

# 483
Здравейте!
Живея в апартамент на нисък етаж и отглеждам котка,която си облекчава нуждите навън.Една вечер излезе и не се прибра 20 дни.Не беше разгонена.Прибирайки се забелязох,че на левия си заден крайник не стъпва.Опипвах го,нямаше счупване.Водих я на лекар и й дадоха болкоуспокоителни за 6 дни.Мнението беше,че е лека травма. Заведох я пак днес ,защото месец след тази случка котката продължава да не стъпва на крачето си,но и си върши физиологичните нужди в чаршафите и завивките.В началото го отдавах на стрес и страх,но вече съм сигурна,че става въпрос за скъсан нерв.Та отивайки днес и поднасянето на цялата информация ме препратиха на лекар ортопед във Варна (ОВК),тъй като и те смятат,че се късае за нерв,който може би отговаря и за тазовите резервоари.Нямам възможност да пътувам днес до Варна,тъй като не живея там,но тези дни ще я заведа.Въпроса ми е някой от вас изпадал ли е в подобна ситуация и какъв беше изхода? Какво мога да очаквам.. операция,инжекции,физиотерапия ?? И необходимо ли е да си запазвам час в клиниката предварително или на място?
Благодаря !

# 484
  • Бургас
ето го една седмица по късно нашето ново коте. Избрахме му и име-Косъм 🐱

# 485
  • Бургас
Приятели, търси се спешно майка-кърмачка за новородено. Намерено е до контейнер за смет, още е с пъпната връв. В Бургас или района. Докато се позакрепи мъника само, за да оцелее. Моята мама вече ги гони и няма да го приеме... Моля помагайте! Animal Cat
Който иска и може, и има фейсбук, моля да пусне молба за помощ!

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 19:45 от icicletdq

# 486
  • Бургас
Котката не те обича заради пари,лукс,удобства...
Това е кашончето,в което пристигна неговата храна.Оказа му се по мярка.
Сега освен под стълбата,ново любимо място е кашонът...

# 487
  • София
Бейбо си лежи с коремчето нагоре в торбичката за сън, и се кани да заспива.

И докато напиша това, той вече отпътува в страната на сънищата. Вълшебна да е нощта на всички ви!

# 488

Вчера пред Лидл , много мила маца седеше и си чакаше пред вратата.

# 489
  • Велики Преслав
Отдавна се каня, да споделя нещо тук. Някой ми беше дал съвет, не помтя кой и се получи.
Бях се оплакал, че моя хубавец си пикае отвън в тоалетната. Ами аз сега се сетих, че му я бях измил цялостно и явно не си открива аромата. Някой ми беше казал да капна малко белина. Номера веднага стана. С капкомер сложих  3 капки и веднага отиде на нея да се изпикае. Не помня кой ме съветва, но му благодаря, защото е ужасно да чистя с парцала по 5 пъти на ден.

# 490
  • София
Да се вяснем тук с Пухичко.

Не знам дали си спомняте, преди месец се оплаквах от постоянните препикавания, оказа се че не можем да го кастрираме защото не намират маслинките. Мъката продължава, постоянно препикава, почна и да вие и мяучи на вечер, спим в протектори, абе адче. Консултирах се и в Добро хрумване по телефона, казаха операция. Прегледаха го онзи ден, 40 мин търсиха маслинките и не намират. Казаха че операцията ще е брутална, защото ще е на сляпо и няма да знаят къде да ги търсят и винаги има шанса да не намерят единия. Та предложиха хормонален имплант, сложихме го в четвъртък и казаха най-късно ефект след 6 седмици, та да видим.

# 491
Колко месечн е сладура?

# 492
  • Бургас
Мацето,според мен сте избрали по-щадящия вариант.
Не се ли виждаха маслинките?
Понякога се притеснявам на Хари да не са нещо подути,много са...големи.
Много пораснаха,мрявчи от време на време,позамириса на мъжки котак...Макар че не съм виждала да препикава някъде...
Може би е начална фаза,той е още малък.Повече си играе като малко коте и се гали и гушка.

# 493
  • София
Мацето, дано има ефект от импланта.

Недоразвит тестис? Набързо скролнах и прочетох, че и при котките има крипторхизъм. Не знаех.
Наистина трябва да му направят "брутална" операция. Стискам палци всичко да е наред.

# 494
  • София
Крипторхизъм (така ли се пише?), но и двата ги няма. Мда, мен ми олекна, защото наистина не исках да му причинявам операция за да ги търсят и пак да не ги намерят. Та ще видим сега, дано се кротне малко, че миналата седмица ни нямаше два дни, 7 места открихме препикани, даже и скейтборда на детето беше препикал...,

Общи условия

Активация на акаунт