Любители на котки - Тема 163

• 35 412
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Писала съм тук, че Зузу беше с един недоразвити и не слязъл тестис, та при него се наложи освен нормална кастрация и коремна, но докторите напипаха недоразвития тестис още на прегледа и разреза беше нищожен. В София Овча Купел е клиниката, ако ти трябва второ мнение мога да дам координати.
Прилагам снимка от деня след кастрацията

# 496
  • София
Кели Добро хрумване бяха второто мнение, та за сега се доверявам на тях, щом и те не намериха нищо. Но благодаря за информацията все пак Heart

# 497
  • София
Чувала съм много положителни отзиви за Добро Хрумване. Дано всичко при вас  да се развие по план 🍀

# 498
  • Велики Преслав
Нашата пораснала принцеса Рена

И принц  Мишо

# 499
  • Бургас
Може ли да споделите цената на хормоналния имплант?
Не искам кастрация, вероятно пак ще ми се карат,но животните напълняват,получават се други проблеми...
Ще отлагам докато може.

Някой да има идея защо е махнал вратичката на транспортната клетка (и как е успял изобщо,явно ме вижда как завъртам) и защо я ползва за къща?
Имат нужда от хралупа ли?
Или нещо подобно?
Да не е болен и да казва,че трябва да отидем на лекар?

# 500
  • Велики Преслав
Мария аз ще ти отговоря само за частта с хралупата. Прекалено много се тревожиш. Котките обичат личното пространство и може би тай се чувства добре. Моя зимата спи в сушилнята. Веднага щом извадя прането още докато е топла се цопва в барабана. Голям кеф. При теб е същото.

# 501
  • Варна
Точно така! Имат нужда от лично пространство. Лора се катери на библиотеката и там си кеси, спи, слиза когато тя пожелае, щерката само обикаля отдолу и вика свали я, свали я, ами няма пък и тя душа носи.

Радвам се, че вече си знае името или може би реагира на гласа ми, но когато я викам идва, току се тупне за ласки, абе говорим си с нея хич да не е! Nerd

# 502
  • София
Всяка котка обича къщичките. Не случайно на катерушките винаги има и някоя хралупа. Следи брошурите на Лидл. Пускат много хубава сива къщичка от филц за 20 лв. Май всички котки я харесват. А ако видиш, че не я отразява, можеш да я върнеш до 1 месец.

За имплантите най-добре може да каже Бубалеса. Не са евтини и се сменят всяка година. Силно се надявам да има ефект при Пухчо, защото при него наистина е много необходим вариант, но при Пиги ефектът беше твърде кратък и се наложи да я кастрират след няколко месеца.

По повод на надебеляването - с 5 кастрирани котки съм. Само Наско рязко надебеля в корема. Той е с много фина костна структура и ми е много притеснено, че в един момент ще започнат проблеми със ставите. И все пак няма нищо общо с дебелите котки, които съм виждала в интернет. Малко над 5 кг е. Останалите - Преслава е чак грозно кльощава, Боги е с по-пухкаво кожухче и не се личи, че ѝ се броят ребрата. Simple Smile Киро е нормално развита котка. 4,5 кг за котарак с нормален ръст е съвсем стандартно тегло. Рижко е малко "по-загладен", но при него се получи от промяната му на живот. Все пак на улицата непрекъснато е бил в движение, а сега предимно спи. Кастриран е много отдавна - някъде около 2014 година. У нас е от две години. Дойде почти 6 кг (много е едър). Сега е към 6,5 кг.

libra, научават си имената. При повече котки се вижда много добре. Обръща се точно този, на когото съм казала името. Wink

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 18:40 от Тaня67

# 503
  • София
Мария 140 или 120лв беше, че платих с прегледа общо и не знам колко точно беше. Уж казаха поне година трябва да изтрае, при кучетата бил по 6 месеца. Определено се предпочита кастрация пред имплант, аз ако не беше такъв случая нямаше да се навия, мъжките се възтановат за нула време. Та ако ти се дават тези пари, да, опция е.

# 504
  • Бургас
Благодаря на всички за отговорите.
Аз драскалка с топче съм купила,често бие топчето,но НЕ драска там,а на естествено дърво.
И си мислех,че няма смисъл от къщичка,но ще следя в Лидл...

# 505
  • София
[Ох, момичета и момче, вие се оплаквате от пораснали котьове, а аз такива преживелици си имах с моя невръстен Бейбо. Както си растеше, когато дойде време да ползва котешка тоалетна, човекът абсолютно я игнорира. И се започна едно пишкане, където се сетиш, добре, че бебешкото котешко пишкано не мирише... къде ли не намирах локвички. След измиване ги пребърсвах с кислородна вода 10 %, и не допуснах да се осмърди домът ми. Сменях какви ли не котешки тоалетни - пълен игнор! Най-вероятно не можеше да направи връзка между пишкането и тия непонятни зрънца. Докато накрая се сетих да му сложа обикновена пръст. Момчето се хвърли да рови, и най-накрая се изпика в легена. Впоследствие започнах да прибавям по малко бентонит в пръстта, и така свикна да ползва и тоя вид постелки. Но засега аз превантивно го слагам честичко в тоалетната, та не съм го видяла още са отива сам в нея. Предпочитам да затвърдя навика му да ползва този вид тоалетни, и тогава да го оставя сам да ходи. А като се оплаках на една съседка, тя ми вика - ама изхвърли го, ще ти усмърди къщата! ВИЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ?

# 506
  • Велики Преслав
Ами, да ти кажа, май всички сме я имали тази драма. Аз обаче при единия и с акането, което е малко нали....
 Обаче му зарових акото в тоалетната и това беше. От там нататък в нея

# 507
  • София
Ами, да ти кажа, май всички сме я имали тази драма. Аз обаче при единия и с акането, което е малко нали....
 Обаче му зарових акото в тоалетната и това беше. От там нататък в нея

Хаха, в тая тема няма начин да останеш неразбран!❤🥰🤣

# 508
  • София
Взехме Томчето като бебе, но никога не е пишкал извън тоалетната. Приятелка, която дълги години гледа котки ме посъветва още като взема котето да сложа тоалетната му в банята, да затворя котето там и докато не свърши работа където трябва, да не го пускам в другите стаи. Стори ми се жестоко да затворя мънчето само, на ново място Joy та се затворих с него в банята Joy. За щастие до десетина минути свърши работа където трябва и след това не сме имали драми. Явно по миризмата се ориентират после.

# 509
  • София
Моят Аш е чипиран. Не знаех, че чиповете подлежат на смяна.
Номерът на чипа му е залепен в паспорта. Имам и още няколко лепенки с номера.

Мацето, при вас май коремната операция е наложителна.
Млад е, ще се възстанови бързо.

Общи условия

Активация на акаунт