Любители на котки - Тема 163

• 35 417
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Моят Аш е чипиран. Не знаех, че чиповете подлежат на смяна.
Номерът на чипа му е залепен в паспорта. Имам и още няколко лепенки с номера.
Не става въпрос за този вид чип, а за имплант против разгонване. Понякога го наричат чип, но по-правилното е имплант. Ще си редактирам коментара, за да не се заблуди и някой друг.

# 511
  • Бургас
Детелистна,някои хора мислят така.
Изхвърли го...
Та ти си го гледала денонощно,както казваш,все едно си го родила.
Хари само една вечер спа при мен,целият в бълхи,и когато чух от ветеринар да го хвърлям,че нямало да оцелее...си взех котето и директно в друга клиника,тест за ФИП,но бях решила,че и това да е,ще моля за помощ,но ще опитам да го спася.
Аз например от малка не ям агнешко.
Гледаха агънца на село,играех с тях,гушках ги...после яж.Ами не.
И зайци не ям.
Прасета искам да не ям,но са много вкусни милите и болните ми черва приемат най-добре месо.
Та така.Ако съм в екстремни условия,ще ям заек,за да оцелея,но засега няма нужда.Дано не се налага.
Аз много се привързвам,ама Харо сприятели и майка ми,която ама хич(уж) не обича котки...Той ходи и се гали или се пльосва пред човека и вирва лапи и се търкаля.
Много,много мил котарак е.

# 512
За Бейбо и тоалетната - вземи го, сложи го в тоалетната и започни да ровиш с предните му лапички. Аз така съм учила както пребито улично коте, така и селско дворно и не е имало проблеми. Той още е малък и не е свикнал, може да се наложи и повече пъти, докато свикне. Дано да стане, че като порасне, не мога да си представя как ще е, ако не ходи в тоалетната.

# 513
  • София
Не става въпрос за този вид чип, а за имплант против разгонване.
А, добре. Аз щях да питам дали трябва да подновявам чипа Joy

Аз чакам доктора да се прибере от почивка и отиваме на кастрация.

# 514
  • Велики Преслав
АnMary,  е ако му подновите чипа, ще има 2 номера 🤣. Ще стискаме палци кастрацията да мине успешно. Моя скоро ще ходи на по-тежка операция. Другия тестис, е до корема му!
Та сега е на хормоналностабилизиращи лекарства.

# 515
  • София
За Бейбо и тоалетната - вземи го, сложи го в тоалетната и започни да ровиш с предните му лапички. Аз така съм учила както пребито улично коте, така и селско дворно и не е имало проблеми. Той още е малък и не е свикнал, може да се наложи и повече пъти, докато свикне. Дано да стане, че като порасне, не мога да си представя как ще е, ако не ходи в тоалетната.

Недоволна, точно това правех с всеки вид пълнител, който купувах! Проработи само, когато нагребах земя от градината и сложих в легенчето му. Оттогава няма пишкано навсякъде. Просто исках да подчертая, че и в такива ситуации постоянството побеждава, и си струва да пробваш хиляда начина, хиляда и първия ще даде резултат.

mariqivanova799, точно така. Преди пет минути да го бях намерила, пак не бих могла да го хвърля. Това същественце си има само мен да го спася. Просто не съм от тия, дето изоставят.

# 516
# 517
  • Бургас
Ох, аз имам един болен мъник.С хрема е, сълзи, сополи и запушен нос. По предписание на вет давам синулокс и капки в очетата. Не знам как да го облекча допълнително, всякакви съвети са добре дошли, знаете че малките са много уязвими... Не знам какво да направя Cry
Хапва и пие водичка инак, ама много му е запушено нослето

# 518
  • Бургас
icicletdq,не знам...
Прибери го вкъщи.
Вечер става хладно навън.
И е по-добре да е далеч от другите.
Иначе...ветеринарят каквото каже.
Каква диагноза му постави?

Детелистна,така е.
Не можеш да изхвърлиш.
Нито роднина,нито коте(то пак ти става роднина,като дете ти е).
Каквото и да е,Хари остава.
Единствено оправдано е ако някой член на семейството (дано не става),развие тежка алергия.И никой не би изхвърлил,а би потърсил нов дом...
Синът беше много болен като малък,убедена съм,че беше от бронхитите,но ми казаха да махна папагала(само един имах).Дадох го на приятел,който отглежда папагали,та папагалът живя дълго и щастливо в ято(както обичат да живеят,те са социални птички).
Хари е повече в моята стая,от котка нищо не лети,чистим,засега не се скубе...
Морски свинчета имахме дълго време,никой нямаше проблеми.Дано и с Хари няма,дано сме здрави всички.

Да му давам ли хапче за обезпаразитяване?
Докторът каза преди доста време да отида,но не искам.Страх ме е,че пак ще повръща.
Той си е  котка,която живее само вътре,но все пак влизаме с боси крака,до банята са неизмити,а той играе в коридора...
Не знам.
Май няма проблеми...и не искам да го мъча.Ваксина догодина може петвалентна да сложа...Ако случайно прибера някое друго коте,той да е застрахован.

Онзи ден се почувствах много виновна за едно коте,но...Не го взех уж,за да не му направи Хари нещо.Не го знам с животни как би се държал.Ако ще вземам,ще ги срещна няколко пъти,че тогава...
Каквото и да сложа на неговия пперваз,шкаф и още един плот,го изхвърля.Негови са си.Точка.

# 519
  • Бургас
Някой знае ли дали капките се слагат само в очетата? Или и в нослето? Че не питах, пък днес е неделя. Който има опит да сподели, моля.

# 520
Някой знае ли дали капките се слагат само в очетата? Или и в нослето? Че не питах, пък днес е неделя. Който има опит да сподели, моля.
Никога вет не ми е казвал да слагаме капки за очи и в нослето. През нощта на топло ли беше котето? В кашонче да му сложиш постелката?

# 521
  • Бургас
Никога вет не ми е казвал да слагаме капки за очи и в нослето. През нощта на топло ли беше котето? В кашонче да му сложиш постелката?

Иска навън, не иска в къщи, имат заслон с топли одеяла. Тръгнах да търся ксилометазолин сега, дано имат в аптеката, че да му слагам капки и в в нослето, да се поотпуши. Четох че са за бебета, но може да се слагат и на котенца.

# 522
  • София
За котетата не знам, но когато децата ми бяха бебета, педиатърката ми е предписвала капки за очи, които да слагам в нослето. Били много по-изчистени като състав и по-щадящи.

# 523
  • Бургас
Ксилометазолин може да е токсичен...при предозиране.
Питай вет...

Моят Хари има много дълга опашка.
Тук се пъха с голямо удоволствие:

Аз драскам отгоре по покривалото,той отдолу се опитва да ме улови...
Много я обича тази игра.

# 524
  • Бургас
За котетата не знам, но когато децата ми бяха бебета, педиатърката ми е предписвала капки за очи, които да слагам в нослето. Били много по-изчистени като състав и по-щадящи.

Свързах се с вет и ми каза същото - тобрадекс или Декс-тобрин и в очетата, и в нослето. Ксилометазолина бил по-слабичък. Сега промих очичките и нослето с лайка и сложих капки. Изяде настървено половин пауч и пи вода. Много се моля да се оправи и да няма други болни Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт