Любители на котки - Тема 163

• 35 499
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да си повторя питанката, не съм сигурна дали да се тревожа.
Хари почти всяка пролет се скубеше така. Използвах тример и свалях по много.
За твое успокоение - консултирай се с ветеринар.

Aila, дръж го на топло.
Когато кастрирахме Аш мед. сестра държеше едно бебе на слънце. Бяха ги увили в хавлиени кърпи (ввно такова имат под ръка). После го беше мушнала в пазвата си и репликата ми "там ли го държиш" каза "трябват ми ръце" Simple Smile

# 616
  • София
Здравейте,
не съм писала отдавна. Страх е добре, дебел, голям и все още див.
От три дни обаче имам съвсем новородено коте вкъщи, за което се грижа. Намерих го на село в оранжерията, застудяваше, беше само и кално и студено. Слепичко и ощ ес пъпната връв. Прибрах го. Комшийката каза, че и в нейният двор е намерила тялото на друго новородено. Според ветеринарката шанса да оцелее не е голям, но правя каквото мога.
Храня го на 2-3 часа, масажирам и слагам шише с топла вода. Стискайте палци да се справи мъника.

Aila, аз отглеждах до преди месец едно такова бебче, само че беше на 10-ина дни, когато дойде при мен. Аз дори не съм го затопляла, просто му уших торбички от една мека, космата материя, и като го пъхнех вътре, връзвах връзките и колкото и да мърдаше, нямаше начин да остане голо и да изстине. Ето ти снимка на юнака и торбичката му, за нагледно:

А той така свикна с торбичките, че и сега, като иска да спи, сам се намъква в тях и заспива. С храненето и тоалетната се справяш, доколкото разбрах. Гушкай го, говори му, те имат нужда да се усещат обичани, за да израснат със здрава психика. Моят Бейбо и сега, както си играе, отвреме навреме се покатерва до главата ми, набива ми няколко целувки, отърква ми се и отива пак да си играе.

# 617
  • Бургас
Ооо,Хари и на мен ми се качи или по-скоро ми скочи на главата онази вечер.
По принцип скача на корема(меко и удобно му е),но реши явно да ми скокне и на главата.Не ме издра,не успя да падне.
Закача се.

А Бейбо бих го нагушкала...
Не целувам животни,но Хари ме целува и ще се прежаля да цункам Бейбо.
Най-често си галим главите една в друга с Хари.То мъркане,то гушкане...
Любов...
Бейбо може по-нататък когато порасне да си спи върху торбичката,особено през зимата.
Хари ще получи меко поларено одеалце(същото като моето),но вероятно ще се вре при мен,аз не пускам печка.
Някак свикнах да спи до мен,върху мен,гушнат в мен.
Току се събуждам и го виждам той как ме е гушнал,току се виждам аз как съм го гушнала с две ръце.
Не го ли е страх,че мога да легна върху него...Първо ме беше страх да не го смачкам,но явно не се случва,а и вече много порасна.
И е абсолютно лигаве.

# 618
  • Бургас
Щракнах Божко, блаженства в скута ми. Спим късен следобеден сън, че довечера ще хойкаме пак и трябва да съберем сили Grinning

Да се оплача малко аз, болните мъници вече са трима, на АТ са и на капки. Каталясвам бавно, но сигурно...

# 619
Привет, привет. Отдавна не съм наминавала. Така е приятно тук. Прочетох за прибраното от Aila коте. Дано оцелее мъничето. Понякога се чудя на хората, които купуват скъпи породи котки от развъдници. Не че е лошо, но има толкова закъсали душици навсякъде около нас.
Да покажа Пиратя (макар че аз хич не умея да правя снимки)

Почиващ на терасата.

И малко за добро настроение

А пък ние на площадката на етажа в блока сме вече окончателно и трите апартамента с котки. Ние едните, съседите от едната страна с марково коте шотланска клепоуха - красиво мъжкарче с кехлибарени очи. И сега вече от няколко дни и от третия апартамент се чува котешко мяукане. Види се там има нов обитетел. Понякога пускам ПиратЯ да се разходи на площадката. Разбира се под зоркия ми надзор, защото ходи да ми пасе цветята, които от няма и накъде гледам там. И забелязах, че много нюха по вратите на съседите. Явно се усеща, че има събратя зад вратите им.

# 620
  • Бургас
Днес си отиде Божанка ❤
Блъснала я кола... Нека почива в мир скъпата ни котчица. Cry

10то число е черно, преди два месеца на 10ти си отиде и Чопи Cry

# 621
  • София
Милата Божанка! Sad Много съжалявам, icicletdq! Sad И за Чопи също! Sad

# 622
Душички мили.

# 623
Ici, много съжалявам! Толкова много правиш за душиците, зная, че много ще тъгуваш...

# 624
Съболезнования, icicletdq Sad

# 625
  • София
Много съжалявам за милата душица... Disappointed

# 626
  • Бургас
Най-искрени съболезнования!

# 627
  • Бургас
Благодаря, момичета, подкрепата ви значи много за мен❤
Старушка беше Божка, отиде на по-добро място, без коли, без болести...
Майка и тя много тъжи, много си я обичахме, един ден всички си отиваме за съжаление, много ми е мъчно. Cry
Знам че малко скапвам настроението в темата, ама нямам на кого да се оплача.

# 628
Нищо не скапваш, ние защо сме тук... Прегръдка 🤗

# 629
Когато предният ни котарак почина толкова много ме болеше, че се улавях, че разсъждавам над странни неща като това дали животинките имат душа и къде ли отива тя, дали са около нас както вярваме за отишлите си хора.
На колко години беше Божанка? Казваш старичка била... Наскоро четох за главната котка на някакъв музей в Санкт Петербург. Умряла на 20 години. И още помня тук в темата един дядо, който доживя 21. Помните ли го?

Общи условия

Активация на акаунт