Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 860
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • Down Under
Абсолютно споделям SKK! И аз нищо няма му купувам. Ще го водим един уикенд на хотел с басейн и пързалки, ходихме октомври и от тогава все повтаря, че иска на хотела. Също сме обещали пикник до един язовир, където идват кенгурута. Едното приятелче му взеха билети за зоологическата, а другото за аквариума, това “поръчахме”. Ще има вълнение 😊

# 436
Момичета, мисля всяка една от нас е на това мнение, че децата искат игра и внимание! Спор в това няма! Но винаги идва момент в който реално ако не предлагаме интересни занимания особено когато сме си вкъщи доскучава. И тук не става въпрос за всякакви играчки ,а за нещо смислено.

Аз разходките не ги слагам в тази категория, те са много обогатяващи и интересни за всички ни и при всяка една възможност тримата с таткото сме нанякъде. Всяка нова година си правим един план за дестинации, места на които не сме ходили записваме ги на лист стои на хладилника и се опитваме да го изпълним на 100%.
Далай Лама е казал:"Поне веднъж в годината отиди на място, където никога не си бил" откакто го прочетох това в една книга ,гледам стриктно да го спазвам 😁

# 437
Не съм имала намерение да засегна някой с дългия ми пост, ако така се е изтълкувало. Мисля, че това, че децата имат нужда от игра, внимание, разходки никой не го оспорва Thinking За мен едното обаче не изключва другото, т.е. нямам задръжки да купувам каквито и колкото играчки са му интересни, стига да са му интересни и естествено да не са пълна глупост. Не ги премислям толкова, не ги гледам много ли са, малко ли са, колко други има. В даден момент, ако има нещо останало здраво разчиствам, подарявам и така.

# 438
  • Down Under
Не знам защо мислите, че сме засегнати или умишлено ви контрираме за играчките, просто си споделяме, нали за това сме се събрали. Децата са различни, ние като родители сме различни. При вас са актуални планети, музикални инструменти, при нас други неща и така .. факта, че ние като родители все умуваме, каква играчка да купим , само по себе си говори, колко много неща имат децата ни.

# 439
  • Велико Търново
Изобщо не контрирам никой, просто за мен и брат ми и сестра ми, едно време, беше празник всяка играчка! Сега децата ми са презадоволени от играчки и изкушения всякакви, а аз понякога (както сега) ги зарязвам да си правят нещо, а аз хващам телефона. Това имах предвид, като писах че им липсва живата игра и внимание.

# 440
Аз съм нещо по средата.В нашият град няма голямо разнообразие и избор от забавления за деца,честно казано няма и една здрава площадка.До скоро се мъкнехме с едно куфарче с инструменти уж поправя каквото има счупено.С играчки също е презадоволен,но и аз му угаждам на увлеченията,предпочитам да опита и да се наслади на всичко.Има страшна фантазия,за мен е важно да е самостоятелен,от малък си играе с нещо интересно за него сам.Хем си върша домакинската работа,хем успявам и да поработя и разтоваря от лаптопа или телефона,да почета книга и не виждам нищо лошо в това.Колкото до купуването на играчки,при нас рядко някой му подарява,каквото ние му купим.Прабабите си измиват ръцете с пари и каквото решим и най често са дрехи.Иначе него го влече легото и всякакви конструктори строи кули,къщички и разни пещери по неговите думи и дървените пъзели обожава ги.Сега е на вълна пожарникари,това и бяха подаръците за рд от нас и от леля му.Планетите нещо не са му интересни,както и книжките,само вечер за заспиване четем по една две три.Дай му да рисува или реже и лепи или да реди пъзели или конструктор.Понякога се включвам,но в повечето пъти иска сам и чака похвала като направи/нарисува нещо.Говорим си много за сметка на това,постоянно ме разпитва за букви,коя на кого е,има и такъв пъзел буква и от другата страна животно или предмет,за животните и нещата около нас като се разхождаме.Всеки ден сме навън дори и за час,единствено на силен вятър не излизаме,но и двора е голям плюс в това отношение.

# 441
  • София
Изпитвам ужасни угризения на съвестта. Работя отвкъщи, детето по цял ден е с мен. Реално не мога да му отделя никакво внимание. Отдавна даже не обядваме, защото нямам време да приготвям храна и да я нахраня. Вече все по-малко се заиграва сама и постоянно ме моли да си играем. Реално играчки имаме за поне още 2 деца, но тя търси внимание.

# 442
  • Велико Търново
М, няма как нали знаеш Sad
И аз изпитвам зверски угризения +това че се карам за всичко на баткото и очаквам... И аз нз какво от него. Вече поне не му викам, а доскоро и му крещях Sad после съжалявам, но като ми кипне с крясък решавах въпроса.
Сега вече съм го инструктираЛа, ако си хвана телефона докато играем, да ми се кара той. Естествено, чинно изпълнява това Simple Smile

# 443
  • Down Under
Моят просто не е по играчките, чесно с нищо не се захваща да играе сам. Имам играчки от Коледа, още не отворени. Аз се мъча да работя от вкъщи. Той съответно не иска да стои и играе сам, идва до мен на бюрото и почва да ми мрънка, докато не стана. Но така ще е, докато не тръгне на училище плътно всеки ден от догодина. За това за нас лично, още играчки за РД са просто излишни.

# 444
Ние купуваме играчки за Коледа и РД. Не е умишлено,  но само тогава разглеждам за играчки. Затова с интерес чета вашите предложения и насоки. Книжки се купуват постоянно. Игрите ни винаги общи и това до някъде не ми харесва, защото за да домакинсвам трябва да е пред телевизора. За дългото гледане на телевизия най-съжалявам. Затова се надявам да започне със самостоятелни игри. И всеки почивен ден сме навън, когато сме здрави. Опитваме се да сме тримата заедно за общи приключения.

# 445
За самостоятелни игри се сетих,че най-дълго се заиграва с пластелин,прави си някакви фигурки ,хълмове минават коли,джипове "затъват" и има две машинки едната е зъболекар другата машина за сладолед сам си ги работи и наистина 15мин минимум все едно няма дете вкъщи.

# 446
  • София
Скк, при нас е същото. Натоварваме голямата с повече отговорности отколкото може да понесе. Наистина губя баланса и се чудя как да жунглирам с всичките си задължения. Само като някой ми каже, че работя от вкъщи и не трябва да се оплаквам ми идва да не му проговоря повече. Цял ден се опитвам да се концентрирам, да помагам на голямата с домашните, да не игнорирам малката.

# 447
  • Велико Търново
Честит 4ти РД на хлапетата на въртоглава и другите рожденници в групата.
Ние сме в очакване на авенджърс парти, с лего привкус... Изобщо манджа с грозде и нинджи Simple Smile
Поздрави от моя рожденник!

# 448
🎉🎂🎈Честит рожден ден!🎈🎂🎉
Здраве,щастие и безгрижно детсво на всички!
🍭🍬🌈

# 449
Скк, благодаря! Живи и здрави и вие бъдете и всички дечица, чиито мами си списваме тази прекрасна тениска вече 4 години! Много ми е хубаво с вас.
Честит ви празник на виното и любовта! Наздраве и да сме здрави!
 Едното парти мина Joy
Сега глася второто. Бръмнала ми е главата от всякъде. Ако броя и снощното при баба и дядо...ще станат три Joy ама добре, че вчера баба всеки го гласи.
Тази година се бях подготвила за две торти и две теми...Макуин, Елза и Ана....ноооо децата по Нова година отсякоха, че искат палачинкова торта като на котарака Финдъс от приключенията на Петсън и Финдъс и...ме улесниха Joy
Таааа мама бърка палачинки, баба ги пече, а една приятелка от родния ми град ни покани да направим партито у тях Joy с тамошната банда, с които сме  по-често хихихи.
И беше суууупер якооо.
Сега глася второ парти, у нас, за другоградските гости...демек за там дето живеем и тукашните ни приятели, малко но качествени. Темата росулжаваме - отново Петсън и Финдъс. Ама то и без това Финдъс три пъти в годината празнувал РД 😜😜😜🤪😂 та и моите калпазани като него хахаха...
Дайте акъл какво да глася за парти в градския парк?!?!! Засега в събота го дават хубаво време и майките на приятелчетата ни изявиха желание да сме вън. В краен случай ще е в къщи...
Таааа втори път палачинки едва ли ще въртя...може би готова торта ( пазя си фигурките Joy). Мъфини ще забъркам с децата, ако имам време и нерви, два пакета крекери, баница пак с тях, готови пици и... Луканка, кашкавал и ядки за възрастните ( то и децата налитат) и това съм измислила... Безалкохолно и...
Толкова
Някой, ако предложи друго лесно и бързо, ще съм благодарна.
А това е тортата ни от първото парти, което беше баш на датата им ...и сина ми пипайки фигурките. Щерката не се види...

Черпя ви виртуално с нея.

Общи условия

Активация на акаунт