Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 825
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • Down Under
А с лягането вечер има ли промяна? Сега при мен е и на дневен ред и късното лягане и раното ставане. Умора няма! После ми се чудят, защо съм все кисела и гледам на кръв 😂 уффф

# 541
Само при моят ли има подобрение?Още от преди 4 г. се забеляза някаква самостоятелност,не че преди не беше,но е доста разбран и съобразителен.Може да е свързано и с бременността и че много му говорим как вече е голям и батко и трябва да помага и да се съобразява че мама не може всичко като преди.Тръшканията са много рядко,предимно като е преуморен или гладен.Разбира от дума,със съня имаше късно заспиване но всяка зима е така при него,нормално като не може да се умаря.Сега като сме постоянно вънка и ги извеждат и от градината навънка,спи хем на обяд там,хем вечер в 10 и 30 е заспал.Сутрин без проблем става в седем,само уикенда спим до към 9 и ляга към 11.Общо взето си е същия дивак на бели,но като му кажеш/обясниш/помолиш да помогне веднага се отзовава.Ако ми беше казал някой преди година че ще е толкова разбран нямаше да повярвам.Миналата година откажеше ли му се нещо беше тръшкане,тропане,налагане.Не знам дали се дължи на градината,на бременността
и че съм все вкъщи и прекарваюе много повече време заедно или вече е по осъзнато човече.Ще видим сега като се роди малкото как ще е.

# 542
Моя си е все така буен Joy В началото беше по-внимателен като се появи бебето, по принцип и сега е внимателен към нея, обаче мина розовия период и започна да ревнува и постоянно търси внимание и да става на неговата.

# 543
Здравейте. Много сте изписали...
Моите дивачета освен, че си променят за седмица - две физиономиите, си промениха и държанието от части. Дъщеря ми за почна все повече да си прави каквото тя си е наумила. Сърди се, тръшка се. Синът една идея по-разбран стана, но засегнеш ли му егото, малииии. Като му направиш забележка за каквото и да било и който и да било, става и се затваря в друга стая или отива в другия край на парка. Ревността между двамата за мен е станала още по-силна. Това много ме изтощава. Не бяхме ги делили за повече от час два, но скоро се случи да ги разделим един следобед за четири пет часа. Ми то все едно нямам деца Joy. Послушанието на 99% като бяха по единично. Обаче са свикнали двамата. Синът ми специално не спря да търси сестра си и да пита кога ще си дойде. Много му липсваше. Следващата седмица обърнахме размяната, уж за да има баланс. Тя се оказа по-палава. Каза, че брат ѝ не ѝ липсвал. Можела без него. По-късно все пак го потърси един път, но не както той нея на всеки половин час. По принцип тя е по-самостоятелна в идеи и решения, по-непослушна и измисля повече пакости и игри между двамата. Той е по-аналитичен, по мързелив, муден.
А бе, големи са вече. Осъзнават доста неща, мислят за последствия от дейности ( основно момчето, тя е перде).

# 544
Vartoglava, разсмя ме, като викаш, че девойката е перде Grinning Ама така е, жените сме по-оправни и не ни трябва никой Stuck Out Tongue Winking Eye

Извън шегата, когато децата в картинката са повече от едно е пълен цирк. Аз още свиквам с моите две, но не стига, че имам време само колкото д се изкъпя, да ям и да пусна пералня, ами и баткото като изревнува нещо почва да прави напук - разхвърля наточно играчки, колкото може повече, не ги прибира, крещи нарочно като заспи малката, не се облича, въпрекк че може и ей такива неща. Не знма докога ще ми издържат нервите, надявам се бебка каъо порасне да е една идея по-кротка от батко си.

# 545
Моят синковец си е в пубертет от 2,5г както е навършил не е излизал от такава фаза винаги трябва да е на неговата нищо не мога да го накарам да свърши, Абсурд да си прибере играчките а откакто смениха и времето Вече цяла седмица режима му .... трудно лягане трудно ставане направо не знам. На пръсти се броят дните в които самият той е по-спокоен и ме слуша през останалото време все едно че отглеждам тазманийски дявол.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 09:50 от CoCo`Milk 🥥

# 546
  • София
Визуално много се промени. Изгуби бебешките черти и вече си имам голямо момиче.

Като характер никога не е била отстъпчива, но вече много ясно заявява какво иска. Вчера сестра ми и направила забележка и веднага и отвърнала, че вече не иска да стои при нея. Много е сръдлива и си отстоява нейното.

# 547
  • Велико Търново
На мен пък, нито визуално, нито поведенчески ми се струва променен февруареца Simple Smile все си ми е бебе Simple Smile
Че се е променил, ясно, но аз не искам да пораства.
От 8 дни е на градина отново, след 1г и 2 м прекъсване, и ми липсва по цял ден. Иска да ходи и да се прибира сам от градината, да пазарува сам и всичко да прави сам. Като му кажа "хайде тръгвай за градина" и се замисля и ми отговоря " мамо няма как да стане". Малък - wannabe голям човек.
Малкия много го търси по цял ден, обикаля вкъщи и крещи АААААА, той така го нарича Simple Smile
Поведенчески е или пълен инат, или лигав или... И аз нз.
Само да са здрави!

# 548
Ох тази градина... не ходи в момента. Мислех да го пускам сега април но майките в групата нон стоп се оплакват, че за 2-3дни и после с вирус. То за 3 дни какво ли ще научи. Нашата градина май месец ги разпускат и правят сборна група . И незнам ... той самия не иска да ходи,като го пита някой "ходиш ли на градина" той отговаря да 😄 или "искаш ли да ходиш" пак казва да, а като се приберем вкъщи и ми казва, че не иска.

Останаха ли февруарчета,които още спят следобед?

# 549
Ох и при нас с тази градина..декември го пуснах само за Дядо Коледа, после се разболя, после в групата му имаха варицела и 1 месец не можеше да ходи. После го пуснах, изкара 4 дена и пак болен, ковид карахме. Абе нямам думи. Ние си спим наобед.

# 550
  • София
Даже съм забравила пътя до градината. От една страна имам угризения, защото детото скучае по цял ден, но от друга нямам сили за повече болести. От 2014 постоянно някой е болен и се грижа за него. До началото на 2020 правих отчаяни опити за следобеден сън. Сега ми остана само да я накарам да заспива преди 00.00 - 1.00 и да се буди в 8.00

# 551
  • Down Under
Аз не помня, какво е то обеден сън. От като стана на годинка не спи на обяд. Той вечер не ще да ляга , направо незнам при вас как успявате вечер да ги сложите, след като са спали на обяд/следобяд? Мъка ми е заспиването 😢 цял ден да е бягал и скачал, окото му не мигва вечер. Като си говоря с други майки и като кажа, че заспива към 22-22.30ч и вдигат вежди, тукашните деца лягат между 19.30-20ч, няма майтап. Де тоз късмет, да ми заспи в 8ч 😅

# 552
И аз имам приятелка година и половина е по голям нейния от нашите.Не само че спи на обяд два часа ми и вечер в девет заспива сам и без проблеми.Сутрин в 6 е на линия обаче.Единственият минус е че още не може да махне нощния памперс спи дълбоко и не се усеща да се буди и ходи до тоалетна.На мен лично ми е рано и като бебе не е заспивал в осем мисля.Ок ми е така режима му,и така както го умарят в градината не мога да го умора вкъщи на двора никога.Единствено басейна ако е пълен и има слънце тогава по лесно и рано заспива към 10.Така беше миналото лято де,тази година не се е случвало.Да ви кажа за болести бях подготвена,ясно е че имунитет трябва да изгради.Със седмици не е боледувал,но и рядко пускат тук болни деца,повечето ги спират превантивно дори.Ей го днес са били само седем деца,при нас сборни групи не се правят.Събират лятото първа с втора само и трета с четвърта,независимо колко деца са.Яслата никога не я събират с другите деца,в двора всеки си има площадка.Около 180 деца са в цялата градина,общо 7 групи.

# 553
На мен в момента в нашата група не ми харесва как е положението, защото в града ни няма яслена група и съответно деца от 1 група са с деца, които са на по 2 години и са с памперс , не говорят, мрънкат , нищо не могат да правят сами и за мен това не е ок за комуникацията му.  В неговата група има поне около 8 деца които трябваше да са в ясла. От следващата учебна година ще са си само набор '18.

# 554
Много неприятно,как така 2 годишни са в градинска група,нали има минимална възраст 3 години?Разбира се че не ок,така може да изостане или да се наблюдава регресия гледайки бебетата и тяхното обслужване е с приоритет,което означава че се пренебрегват големите.

Общи условия

Активация на акаунт