Великобритания - тема {89} Лятно-Морска-Не локдаунска

• 45 873
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Кубрат/ Пишурка
Момичета, може ли да се включа в темата ви. Аз не съм в Англия, но внучката ми е там. Дъщеря ми почина преди 9 години и аз я отгледах. Сега живее с баща си в Престън и е ученичка в 10 клас. Държа да знам за там.

# 601
  • Истински се вижда само със сърцето.
Добре дошла Янче! За Престън нещо не знам, но пък поне ще си в час и с други части на страната:)
Аз малко късно, но пък да си кажа че ние адвент календар нямаме Simple Smile може би догодина, на детето не са му интересни, а и шоколад отказва напоследък. Тя и в писмото до Дядо Коледа беше скромна и си поръча само жълтата рокля на Бел от Красавицата и Звяра.
Елхата украсихме миналата седмица, утре се надявам да не вали и да сложим и външните лампички.
Плануваме преди коледа да отидем на Christmas at Warwick castle, а аз чакам 17 декември и запразнявам до 4 януари:).

# 602
Добре дошла, Янче!
Да имаш само хубави новини от Анжелка, а когато приключи пандемията - да дойдеш лично да видиш къде живее детето ти:)

# 603
  • Bristol
Добре дошла си, Янче Hands Wave

Ние днес трябваше да украсяваме, дъщерята обикновено реди елхата🎄 , аз слагам лампичките пред къщата 💡
Обаче вчера бързият тест на щерката беше положителен, днес рано сутринта я водих на PCR, чакаме резултата утре, но не съм оптимистично настроена и настроението ми замина. Утре ще се постарая поне отвън да украся.
Много сълзи проля детето вчера, като видя двете черти. Три теста подред направи, толкова отчаяна беше. Този уикенд се беше записала на курс, който чака отдавна, а следващите две седмици имат асесмънтс в колежа, за които също се подготвя и ги чака. Класът й пък организират коледно събиране на ледената пързалка до нас, което може и да пропусне, ако PCR излезе положителен.
А аз бях спретнала ходене до България следващия уикенд с децата. Да видим бабите и дадем подаръци, защото от няколко години децата не са ги виждали. Съответно и това няма да стане. С мъжът ми за сега тестовете ни са отрицателни, но въпреки, че не трябва да съм карантина, се притеснявам, че мога да заразя някого Sad
А колко ни е трудно да я държим изолирана в една стая е друга тема. Толкова ми е жал. Котката обаче постоянно виси пред стаята й и малко да се открехне вратата е вътре.

# 604
Merry, трудно е с децата и изолацията. Лично аз не го виждам този вариант дори, когато са пораснали.
Съжалявам за провалените планове!😔

# 605
  • След завоя в дясно
Мerry- дано леко го изкара детенце. За съжаление в сегашната ситуация трудно се правят планове.  Моите и двамата го изкараха леко, но дъщеря ми от септември няма  усещане за мирис ( за околните не е много приятно 😊)
И ние имаме едно планувано пътуване до България,  до последно ще съм на тръни.
Добре дошла Янче, сигурно много ти липсва внучката.
Коледната украса спретнахе още миналата седмица,  вчера греяно вино с печени фъстъци.
Едната елха няколко пъти  припада, а котаракът гледа невинно.
Вчера го намерих така умира от кеф, даже  чантата вибрираше от мъркане.
Дорет как е пръста? Как мина  рождения ден на девойката? 
Болните да се  оправят бързо хх

# 606
  • на малък остров в океана
Merry, бързо да се оправя дъщеря ти.

Дори не се и опитахме да пътуваме за Коледа. Дано до пролетта да се нормализират нещата. Че с тези тестове за всички въпреки ваксините съвсем се оскъпява пътуването.

# 607
  • някъде в орбита...
Merry, това направо е отвратително за детето :/
Ние няколко пъти се изолирахме до като получим ПСР резутатите, но ние сме късметлии да можем да не изолираме който и да е вкъщи сам. Изолираме се всички заедно Animal See No Evil

И ние трябваше да украсяваме този уикенд, ама едното дете е в тотално несъдействащо настроение, та ще го правим май следващия уикенд Pensive

# 608
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мери да мине леко през това детето. Ужасно е как нищо не можем да плануваме.
Аз искам следващото лято да ходим в България, така се надявам вече да започне да става нормално, а то току изкочи някой вариант.

Ел завидях ти за виното Simple Smile Аз подарих на ММ за РД порто и сме влюбени в него от тогава, вчера  си заредихме 2 бутилки - сега опитваме различни марки 🤣

# 609
  • Манчестър
Добре дошла си, Янче Hands Wave

Ние днес трябваше да украсяваме, дъщерята обикновено реди елхата🎄 , аз слагам лампичките пред къщата 💡
Обаче вчера бързият тест на щерката беше положителен, днес рано сутринта я водих на PCR, чакаме резултата утре, но не съм оптимистично настроена и настроението ми замина. Утре ще се постарая поне отвън да украся.
Много сълзи проля детето вчера, като видя двете черти. Три теста подред направи, толкова отчаяна беше. Този уикенд се беше записала на курс, който чака отдавна, а следващите две седмици имат асесмънтс в колежа, за които също се подготвя и ги чака. Класът й пък организират коледно събиране на ледената пързалка до нас, което може и да пропусне, ако PCR излезе положителен.
А аз бях спретнала ходене до България следващия уикенд с децата. Да видим бабите и дадем подаръци, защото от няколко години децата не са ги виждали. Съответно и това няма да стане. С мъжът ми за сега тестовете ни са отрицателни, но въпреки, че не трябва да съм карантина, се притеснявам, че мога да заразя някого Sad
А колко ни е трудно да я държим изолирана в една стая е друга тема. Толкова ми е жал. Котката обаче постоянно виси пред стаята й и малко да се открехне вратата е вътре.

Мери, само да ти кажа,че от 4 ам на 7 Декември се иска и pre departure test (PCR or LFT) за всички без значение на ваксинационен статут.

Янче, аз живея близо до Престън. Пиши, ако имаш въпроси. И какво точно те интересува.

# 610
  • Bristol
Благодаря, момичета 🤗 Щерката е ок. От сряда не се чувства добре, гърло и хрема. Правила в сряда тест, негативен. В четвъртък беше в колежа, в петък рано сутринта отишла на работа и там не се почувствала добре. Помолила да си тръгне по-рано. Единият менаджер дори й казал, че щом тестът в сряда е бил негативен, няма смисъл нов да прави в петък и й казал да остане на работа до обяд, ако може, защото им било натоварено. Моята останала и баща й я прибрал на обед с колата. Прибрах се аз вечерта към 6 и бързо я строих тест да прави пак и той светна с две черти Sad Тя казва, че вече гърло не я боли, само хрема, температура няма. Не съм й давала никакви лекарства, няма нужда. PCR резултата още не сме го получили... Да не правят скрининг за новия вариант?! Вече 26 часа минаха 😔

InaV, то и ние трудно поддържаме тази изолация с нея. Тя нощем, като огладнее, става и се обслужва в кухнята, не е загубила апетит. Само в хола не влиза. Днес рано, рано се събуди, от нетърпение за резултатите и въртя палачинки в кухнята. Умира от скука...

Ave, видях 🤪 Тук затягат, в България отпускат...

# 611
Мери, бавят се напоследък много. Всички се оплакват.
Още преди 3 седмици в събота като тествах малката заради кашлица (искано от градината), чак във вторник следобеда излезе резултата. И зъболекар изпуснаха, и на училище /градина/работа не ходихме. Та според мен са претоварени просто.
Гледайте си и мейла. Някой път смс не получавам.

Ел, забавно ви е гледам. Няма ли как да вържете елхата да не пада?

Като дойде декември и тоя моя син откача😤Миналата година вежда шихме. Вчера си счупи палкото пръстче на крака...Такива коледни изненади ни заформя, че не е истина!

Признавам си, планове не правя. Миналата година бях ентусиаст и почти всики се провалиха. Тази нито коледни приключения съм запазила, нито почивки, нито пътувания...единя зъболекар влачим с отмяна на часове повече от месец ту от тяхна, ту от наша страна, какво остава за нещо по-сериозно.
Не съм оптимист, че и до Бг ще стигнем поредна година. Майка ми и вуйчо ми са рискови и никой не се наема да ги ваксинира. За изолация време няма, за да не им занеса нещо прихванато от полета. Да намират лек като за грипа и да се кротнат вече нещата въпреки новите щамове!

# 612
Мери, дано леко да го изкара дъщеря ти и да не ви е заразила междувременно.
У нас сме в очакване на положителен тест вече. Миналата седмица приятелката на дъщеря ми и майка ѝ се разболяха. Заради тях пусках ПСР на мойта (отрицателен беше, поръчвам тест за вкъщи, резултата излиза на следващия ден след като върна пробата). Снощи и тази сутрин още няколко майки писаха, че децата им са с + латерални. Не са от най-близките контакти, но те достатъчно се омесват по сетовете.
Тази година за първи път всеки си има адвент календар, а аз не мога да му се зарадвам. Живеем без мечти, без планове, от тест до тест... Но ще отбележим довечера Никулден.
Честито на именици и празнуващи! Бъдете здраве и мечтайте!

# 613
Честито на имениците и на всички мои съграждани. Viva Бургас. 😁
Аз изпратих малкия на градина, пъпките му почти изчезнаха, голямата е на училище и аз съм с парче торта и кафе, малко тишина и спокойствие…😉

# 614
  • Bristol
Блу, мерси 🤗 За съжаление, рано или късно всички ще го изкараме. Около нас бая семейства се изредиха. Ние възрастните по-можем да се пазим, но няма как да се изолират децата и младежите.
34 часа по-късно PCR на NHS потвърди  положителен резултат. Пратиха код, който да се въведе в NHS COVID19 app, но тя дъщерята няма такава инсталирана. Не са написали и до кога е карантината. Пише от първия ден със симптоми да се брои или от датата на положителен тест. Някой има ли идея как се процедира 🤔

Общи условия

Активация на акаунт