Великобритания - тема {89} Лятно-Морска-Не локдаунска

• 45 869
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Merry, не знам дали при вас е същото, но при нас в Шотландия пише при положителен резултат или симптоми, човек да се самоизолира за 10 дни (или повече, ако има температура) или до негативен ПСР. Днес получих по пощата ъпдейтнатата информация. Препоръчват да се стои вкъщи и да не се излиза излишно и при настинка/грипни симптоми.

# 616
Честит празник на всички празнуващи! Честит празник, бургазлии ❤
Аз също съм болна, но не е Ковид. Синузита си ме хвана, не се беше сещал за мен през последните 2 години, та явно реши, че сега е момента. Иначе правих два домашни теста, но са негативни. Изморих се от кихане и сълзене, дано ми мине по-бързо.
Пиете ли витамини и какви? Аз от време на време се сещам и взимам или Centrum, или Bassetts дъвчащите. Честно казано не знам има ли полза от тях, та ако има нещо мега гига супер добро, моля да го споделите Simple Smile

# 617
Честит празник!

Аз пия тези витамини, но от преди "пандемията", че след химиотерапията всичко се разбута....

# 618
Мери, не е задължителен апа. Да не си играе да го инсталира.
Ще последват още съобщения - или с код да влиза да попълва, или от местния track and trace ще звъннат. Накрая казват карантината до кога е. Обикновено, ако е имало симптоми - от деня на симптома се брои, ако ли не - от деня след теста. Като ви посочи, че съжителствате, и вие ще получите съобщения.

Витамини - само вит Д на спрей вземаме.

Болните бързо да оздравяват!

По традиция, днес ще украсяваме у дома. Само да се сетя къде съм скрила украсата.

# 619
Честит Никулден! Viva Бургас, Veggie Simple Smile
Мери, бързо оздравяване на дъщерята, беше писала че е имунизирана, да мине леко!

# 620
Мери, звънят от test and trace. Няма да ви пропуснат, не се тревожи 🙂
В нашето училище са открили Омрикон. Майките от нашия випуск "откачиха", сигурно половината не са си пуснали децата. От днес са пак на бабъли, само контакт в класа. Целия випуск, където е открит вируса са изолирани. В сряда и четвъртък ще тестват всички ученици, които са в училище, ако родителите са съгласни. Ще тестват със специален ПСР, геномен, който явно секвенира пробите за вида Ковид. Изискват родител да присъства, тъй като децата са малки.
Малко в повече ми идва истерията, защото за другите положителни не полагаха чак толкова усилия, ама айде, ще дадем своя принос...
Честит празник, ние не намерихме шаран, та днес сме на свинско 🤣🤣

# 621
  • Bristol
Brumm, аз не готвя шаран, не го обичам. Въртя една рецепта, която баща ми приготвяше и ни харесваше на нас с мъжа много. Така хем за него си спомняме, хем денят отбелязваме.

И моят бърз тест е с две чертички. Чакам резултат от PCR, но съмнения вече нямам. Само мъжът за сега се държи.

Звъннаха ми от test and trace днес два пъти. Първият не можах да говоря, защото бях в конферентен разговор. Вторият, започнаха да попълват данните и на въпроса, къде е ходила, освен училище и на работа, запецнах... Хем, говорят с родителите на тези под 18, хем, такива въпроси задават 😂 Казаха, онлайн имало линк в мейла, да попълни къде е ходила. Срамота, но не можах да го намерят. Утре пак ще ми звънят.

# 622
  • Leeds, UK
Здравейте, момичета. Нямам много време да пиша напоследък. Чета ви и наваксвам когато мога.
Болните да оздравяват бързо!❤Ще мине! Като всичко друго.
Честит Никулден! Ние сме на сьомга и херинга днес, че е по-лесно. Аз родом съм от Бургас, но не съм живяла много там. В Пловдив сме се преместили като съм била малка.
Вече не следя нищо, свързано с Ковид и се чувствам по-спокойна. Ще му мисля догодина като си ходим в БГ.
Украсихме вкъщи. Котката се държи възпитано и няма припаднали елхи и паника за изчезнали гномчета. Аз лично запразняввм от 18-ти до 3-ти. Това ми е първата Коледа от 20 г, в която няма да съм на работа някой от празничните дни. Смятам да се насладя, че не се знае за догодина и също така ще се отдам на кулинарен разврат😁

# 623
Мери, споко, те не очакват да я следиш неотлъчно и до минута. Каквото знаеш, това. Все пак ако искат точни данни, да бяха сложили чип по-рано и на всички 🤣🤣. Шегувам се. Няма как да знаеш къде и кога е ходила. Пишеш каквото "знаеш" и това е.
Имате ли симптоми?

Шаран ми е любимата риба, колкото и англичаните да смятат, че била мътна и блатна. Да си ядат сьомгата, на мен ми писна. Искам един мазен сладък шаран, пържен и хрупкав. Да живеят поляците и да ни докарат преди Коледа. Че лятото не можахме да стигнем до шарана в България 🤣, догодина дано наваксаме.

Бела, как приятно ми стана от твоя кулинарен разврат 🤣🤣. Ние днес взехме вино, Бейлис и бира. Та, аз ще се "развращавам" по друг начин.

# 624
Мери, пожелавам ви скорошно оздравяване.

Мойто до вчера устиска фронта и не се разболя, успяхме да направим рождения ден, голяма веселба беше. Бяхме в един център до нас с половината деца от класа и. Не се спряха 3 часа.

Аз на 24 и 31 съм до късно на работа, ММ с двете лапета съм го оставила д аготви 😂. Баница знае как да направя, за другото незнам😂.
Нашият “шаран” беше телешко в слоу кукъра, останало пт вчера 🤣.
Честит празник на именниците, да сте живи и здрави!

# 625
brumm, паника са, защото над 300 пъти е вдигнал хоспитализациите и голям процент от тях са деца. Дано не се зарази цялото училище!

Merry, бесимптомно да го изкарате!

Ronka12, радвам се за хубавото парти. Да е много здрава рожденичката!

Шаран не обичаме. Минахме със замръзена панирана риба. Да си призная, дояло ми се е цаца...

С украсата го караме скромно тази година. Но традицията е спазена. Чакам само още подаръци да пристигнат за опаковане и да допълнят картинката.

# 626
Ау, Памперс, много уютни светлинки.

# 627
  • на малък остров в океана
Merry, бързо да минава карантината и без симптоми до края.

Южна Ирландия днес е в тотален локдаун  заради бурята Барра. Червен код за Корк и Кери. Че и ирландско име са и дали.
Училища затварят или минават онлайн, бизнесите също. Аз, тъй като не мога да работя от къщи се уредих да мързелувам днес.
Дано като стигне до вашия остров, Барра да отслаби силата. При нас вече почна.

# 628
Pampers, можеш да си намериш цаца, предполагам знаеш. Виждала съм в турските магазини, а в Алди има нещо подобно, панирана е май с два различни вкуса.
Много красиво е станало.

# 629
  • След завоя в дясно
Честит празник на патерици на всички празнуващи.
Аз в последният момент привечер се усетих за празника, добре че 1/2 отиде да вземе сьомга та се отчетохме.
Merry бързо и безпроблемно да минава на цялото семейство.
На мен за синът ми звъня една малоумна направо ми скъса нервите. Първо  синът ми се казва Александър, тя през цялото време го наричаше Александра, направих тактично забележка не се усети, после ме пита къде е ходил, аз и казвам на у-ще и интервю за работа, давам и данните и на двете и тя ме пита може ли да и кажа имената и тел на хората с които е бил в у-ще и на интервюто  Rolling Eyes, нарежда ми всички у дома да си направим PCR, аз и обяснявам, че ние със съпругът ми сме направили и е отрицателен, а дъщерята е била болна преди по малко от месец и няма нужда, тя пак не трябва да отиде. Върха беше, че след всичките тези обяснения за у-ще и т.н тя ме попита дали той е в момента в старчески дом, на което аз вече не издържах и и затворих телефона. До последният ден на карантината никой не ми звънна Simple Smile
Pampers- едно време взимах цаца от Iceland, не беше лоша.
Ujasia- дано се размине леко при вас х
Ronka12 радвам , се че партито е минало подобаващо.

Общи условия

Активация на акаунт