Великобритания - тема {89} Лятно-Морска-Не локдаунска

• 45 864
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
А да си спомняте случайно как се казва на англ.ез.? Направиха Iceland до нас и мога да отскоча да взема. Турски магазини нямам идея има ли.

Ujasia, дано не направи много поражения!Тук затварят днес всички атракцьони. Още борим щетите от преднята буря и има домакинства без ток. Тази пак била носела сняг със себе си - чудно просто... 😤
Втори уикенд ще изпуснем зимната забава...

# 631
  • На острова
Whitebait, мисля.

# 632
  • След завоя в дясно
https://www.iceland.co.uk/p/iceland-crispy-whitebait-400g/62753.html ето това купувах, но май вече не го продават. Провери в магазина, може и да има.

# 633
  • UK
Преди няколко години аз бях виждала в Морисънс, но не съм сигурна дали още има. Там май се водеше sprats

# 634
Памперс, нямате ли наоколо румънски магазин? В нашия днес видях че имат замразена. Ама там няма ни един етикет на английски. В Алди не помня как бяха написани, само знам, че бяха два вида, едната леко пикантна, и едната стандартна. Даже май си бяха панирани. Бяха оранжев и син етикет.

# 635
  • UK
Аз знам,че в Лидъл има, никога не съм купувала обаче.

Мери, как сте?  Бързо и безсимптомно да минава вирусът!

Много е гадно така, никакви планове да не може да си направиш. Ние миналата година имахме 3 или 4 пропаднали пътувания, сега вече не плаувам, обаче обещах на децата , че ако има локдаун и спрат училищата ще ги заведа в Бг, че не са виждали баба си и дядо си вече две години.

При нас следобяд стана много гадно времето-студ, дъжд и вятър. Надявам се само това да усетим от бурята. ММ има колеги на север които доста време изкараха на дизелови генератори, дано този път не пострадат.

Ние тази година решихме (аз по-точно)  да вземем истинско дърво, избрахме едно от близкия маркет, докарахме го в къщи, но като му махнахме мрежа се оказа супер огромно и гъсто. Трябваше да разместим, че предвидимото за него място беше малко, сега заема почти половината трапезаря и играчките които имам са супер недостатъчни, затова е украсено само от едната стран, даже е само една трета от него украсено. Нашата котка е вече стара и я болят задните стави, от няколко години не обръща внимание на коледното дърво, а преди това беше чудо на чудесата, до Великден изскачаха играчки изпод дивани, легла и тн.

# 636
Аз пък цацата я свързвам с море, пясък, бира и горещина. И само в такива условия мога да я ям. Тук основно и редовно пека сьомга и скумрия, но най-вече сьомга. Затова пък по на юг от УК не ям сьомга, стига да отидем някъде, де. Един паниран хек полуфабрикат харесвах много, но се въздържам да купувам от него.
Нашите успях да ги видя на два пъти през лятото, макар и за по 3-4 дни. Втория път и детето заведох, като билети купувах буквално от днес за след 2 дни, да не им дам време да ме изненадат с промяна в мерките. ММ също успя да види майка си, но без детето. Двама близки не успяхме да видим за последно, бебе се роди, което не съм видяла още. И така.

# 637
Влизам да ви разкажа моите перипети от тая вечер да ми се смеете малко.
Решавам, ще ходя с влака, защото вчера времето отврат, а днес го даваха по-зле. Хубаво, купувам билети, буквам таксита, гомнастиката не я правя за първи път. Сутринта взех колата со нашата гара, но паркинга там само 20 мин малсимум. Досега съм я взимала и не знаех, досега все пеша съм ходила. В най-големият дъжд и тъмно аз обикалям за паркинг. Той един заврян, обикаля се през целият център. Както и да е, бях навреме на работа. Прибирам се рая вечер, таксито закъсня 10 мин, аз изпускам влака, на бегом до платформата и какво видяла, какво не видяла, едва хванах един, той се оказва в обратна посока. Следваща спирка след 40 мин. Повозих си се. Ще се возя още. А дъжда спря в 10 сутринта и капка не е капнала. Да си бях взела колата, ама нали и слушам регионалните метериолози, колко ще е зле. Сега само в срудено, сдори вяръра не е кой знае колко силен.

# 638
Големи приключения, Ронка. Моят мъж и той така, вместо за една спирка с влака до работа, без да гледа се качил в този за Лондон, който спира чак в Лондон Simple Smile) Така вместо да е в 8 на работа се разходи от Бирмингам до Лондон и после обратно. С билет само за една спирка, хубаво, че кондукторът му влязъл в положение и не го глобил. Simple Smile
Голям студ и при нас, измръзнах днес…🥶

# 639
  • UK
Ронка, дано скоро се прибереш.

ММ веднъж така пропусна една отбивка на магистралата, имаше ремонт и направи обратен чак в Оксофрт за Лондон.

И аз очаквах по-силна буря, при нас не беше силен вятъра, само в 3ч.за скул ръна се усили и заваля много.

# 640
Ще ме извинявате колко грешки имам, но бях с телефона, а там сами се натискат буквите понякога.

# 641
  • София
И при нас е студено много и духа силен вятър.  А децата умират да се прибират след училище без якета. Нямат търпение за ваканцията, както и аз:)

Ходихме до Chatsworth House. Прекрасно място! Особено сега.

# 642
Преди няколко години аз бях виждала в Морисънс, но не съм сигурна дали още има. Там май се водеше sprats

В морисънс редовно има /поне в нашия/ пресни шпроти. Не е точно цаца или хамсия, но е от този вид.

# 643
  • UK
Умирам от студ и аз, чета ви редовно, но все не успявам нещо да се включа. Мъжът ми онзи ден се прибра без шаран, но решил да купи рибата, която най-много му заприличала на шаран и нея пълнихме, някаква морска беше. 😁 Вчера щерката имаше рожден ден и имаше гости, събраха се 5 момиченца, писъци, крясъци, успяха няколко пъти да се скарат за 2 ч, ядоха Макдоналдс и накрая никой не хареса и не яде тортата освен дъщеря ми. Отдъхнах си като си ги прибраха. От месец се разправям с общината, че дървениците ни се завърнаха, дойдоха напръскаха пак, междувременно и сушилнята ни се развали в гаранция и един месец чакахме и част да и подменят, не ми дават точен апойнтмънт, аз не мога да бягам от работа и толкова пъти си приказвах с тях и променях и запазвах нов час, у нас навсякъде сушилници. Децата ходят на сто неща, пълен график с партита и концерти и представления. Кога ли ще ни тресне и нас Короната, плаша се с толкова много социализация, отвикнала съм. Върнахме маските на работа и почнах да се изривам около устата, някой ако може да каже с какво да се мажа. Мери, да минава леко.
Весела зима от мен 😁

# 644
Мери, как сте? Пиши, мислим ви.
Ронка, паметно пътуване, нали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт