Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 44 791
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря за разказа маслинка.
Ние сме с твоята програма за обикола на крайбрежието .
Билети само от 10 евро ли има? Има ли от 15, които включват и ферибот едно возене?
Другият ден сме решили  да ходим по пътеката на боговете и доразглеждане на градчетата.Третия ден Капри с връщане Неапол 2 нощувки.Вие с раниците ли бяхте или ги оставихте някъде?

Цената за таксито която писах е Неапол -Летище Неапол.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 20:03 от ivanova 1234

# 451
Ако обичате да ядете в заведения за местни и не ви пука, че не говорят английски, в събота вечеряхме в едно местно смешно кръчме тип махленско Torna a Surriento Trattoria. Не е лукс. С един хахав сервитьор, дето само се смееше и забавляваше.
Обичам! И по-автентичния вкус обичам и да не ме правят на глупак в туристически капани обичам.
Скрит текст:
Последно станах демонстративно от маса на Азорите, където бяха решили, че 30€ за омлет за закуска и 10€ за чаша сок е съвсем подходяща цена при полумизерна обстановка без гледка. Дори не погледнах колко е кафето.

150 м надолу по улицата пихме невероятно кафе със феноменални местни сладкиши за закуска (с деца щем не щем стигаме до сладкишите първо) за тотал от 15€ за закуска на четиричленно сeмейство.

# 452
  • Plovdiv, Bulgaria
Моля да помагате на 17-ти или 18-ти Април Великден в Бари къде може да се направи антигенен тест?
Има ли сайт с работещи аптеки тогава важно  ми е?

# 453
Билети само от 10 евро ли има? Има ли от 15, които включват и ферибот едно возене?
Другият ден сме решили  да ходим по пътеката на боговете и доразглеждане на градчетата.Третия ден Капри с връщане Неапол 2 нощувки.Вие с раниците ли бяхте или ги оставихте някъде?
До края на март със сигурност не вървяха някои лодки между амалфийските градчета и си взехме само билет за автобус за 10€. За пътеката не остана време, но някой ден искам да я посетя, тогава вероятно ще гледам да има нощувка в близките селца.
На Капри бяхме с раниците, багажа много го премисляме предварително, когато не сме с куфари. Разнасяхме го по баирите из Капри. В Анакапри не ходихме, църквата беше затворена, а вила не ни се гледаше вече. Отдадохме се на обикаляне на острова и площадки с гледки. Качихме се до града с автобусче, което замества неработещия фуникуляр, но слязохме пеш. Наклонът до града е голям, ако не сте луди планинари, хванете автобуса поне нагоре.
В този ден заедно с обикалянето по Неапол в късния следобед и вечер навъртяхме 24 км.
В Капри цените са високи, всичко е туристическо и си носехме някакви останали плодове, сирена и франзела от стаята. Имахме и патронче уиски и унищожихме всичко това на пейка с гледка тук.
Скрит текст:

После, разбира се пихме скъпи коктейли на кея, но кеф цена няма.
Ако обичате да ядете в заведения за местни и не ви пука, че не говорят английски, в събота вечеряхме в едно местно смешно кръчме тип махленско Torna a Surriento Trattoria. Не е лукс. С един хахав сервитьор, дето само се смееше и забавляваше.
Обичам! И по-автентичния вкус обичам и да не ме правят на глупак в туристически капани обичам.
Скрит текст:
Последно станах демонстративно от маса на Азорите, където бяха решили, че 30€ за омлет за закуска и 10€ за чаша сок е съвсем подходяща цена при полумизерна обстановка без гледка. Дори не погледнах колко е кафето.

150 м надолу по улицата пихме невероятно кафе със феноменални местни сладкиши за закуска (с деца щем не щем стигаме до сладкишите първо) за тотал от 15€ за закуска на четиричленно сeмейство.

Агент, телците обичаме такива неща. Wink Въпреки славата на италианската кухня, ми се е случвало да попадам на недотам великолепни храни, а и след третия ден ми идват в повече въглехидратите и търся някакви по-леки варианти. В тази тратория не бяхме особено гладни и изкарахме на пармиджана де меландзане, салатки (сред които и някаква зелена трева scarole, след термообработка) и малко пържени местни неща – цветята от тиква с рикота и някакви други пържени хапки с водорасли.
В Амалфи обаче нямаше как да се избегне скъпотията и туристическите места, но избрахме някаква странична улица – ньоките със сьомга и шамфъстък бяха толкова вкусни, а чиниите толкова красиви, че им простих всичко останало. Simple Smile
Скрит текст:
Който обича сладки кифли за закуска, да пробва sfogliatelle в Неапол. И другаде ги има, но в Неапол цените по заведенията са ниски като за Италия. На нас домакинът ни препоръча бара за закуска E. Granato, беше на метри от нас. Пробвайте и баба́, но тя е с ром, т.е. за деца не е ок. Баба́та е малката гъбка на заден фон.
Скрит текст:
Продават и големи, но не мисля, че някой може да изяде такова чудо. Simple Smile Има ги навсякъде из Спаканаполи – успоредната улица на виа дей Трибунали. Интересно е из района. Не се плашете от мизерията – успокоявайте се с факта, че имате късмета да не живеете в Неапол. Simple Smile

# 454
Благодаря още веднъж за споделеното.
Нямам търпение въпреки всичките притеснения с тестовете на влизане и обратно. За Капри, ако няма къде да оставим багажа, ще трябва да променям програмата. Четох, че срещу 2евро в кафенетата на пристанището се оставят. Къде мога да проверя дали е така? С 3 деца сме и няма как да сме с раниците.
  Казерта дали ще е интересно за деца? Помпей и Везувий отпадат.

# 455
  • Sofia
Моля да помагате на 17-ти или 18-ти Април Великден в Бари къде може да се направи антигенен тест?
Има ли сайт с работещи аптеки тогава важно  ми е?
И аз не намирам инфо. Ния се връщаме на 05.04 и ще трябва да се тестваме. Като се върнем ще ти напиша къде сме го направили и ще попитам дали ще работят на 17.04 и 18.04.

И аз имам един въпрос - не намирам никакви възможности за пътуване с влак от Бари до Матера и обратно на 2,3 и 4 април. Да не би да има някакви временни промени?

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 23:16 от angala

# 456
  • София
Въобще не съобразих, че 18 април ще е католическият Великден, а ние тогава пристигаме в Неапол. Това нали не влияе на транспорта от летището?
Другото питане ми е за тестовете. Аз и мама имаме супер грий паст, но детето не. От това, което чета деца до 6 години не трябва да предоставят нищо. Синът ми навършва 6 през юни, тоест два месеца след като се приберем. Това значи ли, че не трябва да му правя тест на тръгване от България?

# 457
  • Пловдив
Деца ДО навършени 6 години са без тест /дори да ги навършват на следващия ден/.
Тестов център има на летището в Бари, по спомен 20 евро е цената /в аптеките 15 евро/, пише, че работи всеки ден от 7 до 22, има и мейл за запазване на час - https://www.faiuntestevai.it/en/covid-test/puglia/bari/11756, https://www.aeroportidipuglia.it/homepagebari. Намерам също това за Бари Чентрале - https://cri.it/tamponi-rapidi-gratuiti/. Ето и списък на аптеките, проверете на момента коя работи - https://www.google.com/search?q=bari+tampone+rapido+farmacia& … sIAE,lf:1,lf_ui:3
Има ги влаковете Бари -Матера в периода, вървят си на около час горе-долу - https://www.rome2rio.com/map/Bari/Matera#r/Train/s/0. За транспорта по-добре гледайте този сайт, вместо официалните /където обикновено нищо не излиза/.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 08:30 от jul

# 458
Ей го и разписанието Бари-Матера в официалния сайт, там е малко скрито. Grinning
В неделя няма влак за Матера, той се превръща в автобус, а лятото домакинът на нашето В&B ни посъветва, ако не искаме излишни забавления, да правим нещо друго в неделя, че автобусът в Бари спирал далеко. Ние го послушахме. Simple Smile
Но ако някой е на зор да напуска Матера в неделя, задава горе вляво Bus, пуска си спирките и гледа. В Бари спира на два км от гарата, но при наличие на нужда и желание за приключения няма невъзможни неща.

# 459
Здравейте,
ще пътуваме до Неапол за няколко дни, но полетът ни за връщане е много ранен - в 06:30, за което вероятно ще трябва да тръгнем от града в 04:30. Има ли някакъв вариант за придвижване до летището освен такси и в коя част на града бихте препоръчали да се отседне?

# 460
Здравейте, момичета,

имам нужда от Вашия съвет. Ще посетим крайбрежието, като нощувките са в Соренто. Притеснява ме обратния полет, който е от 9,15ч. По разписание най-ранния автобус тръгва в 6,30 и трябва да пристигне на летището в 8,00ч, което би било точно навреме. Въпросът е доколко разписаниято е точно? Някой пътувал ли е с автобус от Соренто до летището? А пък и ако нещо се случи по пътя - я задръстване, ч катастрофа и т.н. - край....Приемам съвети Simple Smile

Аз пътувах миналия юли с автобуса и в двете посоки и всичко си беше наред. Общо взето си спазваше разписанието. Въпроса е, че е път и всичко се случва, макар рано сутрин не би трябвало да има проблем.

# 461
И ние сме с този ранен полет. От това което проучих няма друг транспорт освен такси.
Тест за ковид може да се направи и на летището в Неапол.15 и 8 евро за до 18год.Може да се запази час и по Интернет.

# 462
Благодаря много за информацията. Не знаех, че предварително може да се запази час за тестване на летището. Виждам, че започват да работят рано, така че ще се възползваме.

# 463
Моля за съвет как да се придвижим от Матера до Алберобело. Мислех, че съм се ориентирала, но тъй като трябва да се случи в неделя, явно ще е по-сложно...

# 464
И ние сме с този ранен полет. От това което проучих няма друг транспорт освен такси.
Тест за ковид може да се направи и на летището в Неапол.15 и 8 евро за до 18год.Може да се запази час и по Интернет.
Този тест нужен ли е на хора със завършен ваксинационен курс?

Общи условия

Активация на акаунт