Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 44 634
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ти,
и аз това открих, разбира се, след като ти ми показа, че има такава възможност. Правилно съм разбрала, че важи за целия ден, а не за конкретен автобус. Само това ме притеснява, тъй като първата спирка  не е гарата, а Via R. Bovio (Materdei), едва третата според мен е около гарата, макар че трудно разбирам къде точно на улицата, на място ще видим предния ден. И ако няма места в автобуса какво правим...

# 571
  • Milano
https://maps.app.goo.gl/a5tttss5GzSKxdsQ6

Отиди на първата спирка.

Предният дълъг уикенд беше лудница навсякъде.

15 000 посещения на ден в Помпей (за да сме по темата).

Този е дълъг уикенд пак😊.
Имат хората желание да пътуват.

П.п. Приятна ваканция!

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 13:09 от regina di cuori

# 572
  • Габрово
25-ти май е национален празник. Честват освобождението от нацисткия режим.
Най-вероятно ще има някакви автобуси, но едва ли ще са много начесто.
Това е предположение.
май или април??
Защото и ние ще сме по тия маршрути от 23 до 27 май

# 573
sisjon, 24 април.

Благодаря, regina !
Притеснено ми е малко, много работа имам последния месец и съм пропуснала да проверя празниците. Когато проверявах влаковете преди два месеца, нямаше как да избера толкова далечна дата, избирах произволен понеделник и всичко беше наред. Важното е, че след два дни тръгваме Simple Smile
Приятен уикенд и на теб Flowers Tulip

# 574
Здравейте,дами,
Тези, които наскоро сте посетили Бари, бихте ли споделили бюджетно, проверено и удобно място за настаняване в Бари?

# 575
Camera con vista. Бяхме в началото на април.

# 576
Здравейте,
Честит Празник!

Имам въпроси за Везувий и Помпей от Неапол. Моля, за съвети, че ми е мъгла. Добър ли е варианта, който обмислям?
- искам да купя онлайн билети за вход в Помпей и Везувий, без гид. От къде, търся, ровя се, но попадам на всякакви объркващи предложения, аз искам един прост вход с опция skip

- От Неапол с ползване на градски транспорт се предвижваме сутринта рано първо до Националния парк Везувий и от там катерим до кратера, на връщане отиваме с градски транспорт до Помпей и ползваме белите да не висим на опашка, за да влезем и после се прибираме с влак до Неапол.
Приемам съвети и мнения

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 10:02 от unabella

# 577
  • Манчестър
Здравейте,
Честит Празник!

Имам въпроси за Везувий и Помпей от Неапол. Моля, за съвети, че ми е мъгла. Добър ли е варианта, който обмислям?
- искам да купя онлайн билети за вход в Помпей и Везувий, без гид. От къде, търся, ровя се, но попадам на всякакви объркващи предложения, аз искам един прост вход с опция skip

- От Неапол с ползване на градски транспорт се предвижваме сутринта рано първо до Националния парк Везувий и от там катерим до кратера, на връщане отиваме с градски транспорт до Помпей и ползваме белите да не висим на опашка, за да влезем и после се прибираме с влак до Неапол.
Приемам съвети и мнения

Не знам какво имаш предвид градски транспорт до Везувий.
Хващаш влак от Неапол до Помпей. Слизаш на гарата и като излезеш пред нея , леко вдясно ти е входа за разкопките.

От ляво имаше будка, от която си купихме билет за автобус за Везувий и тръгват пак оттам пред гарата. Билета е само да се качите до там и да ви върнат. Малко преди подстъпа за вулкана , има гише, където слизате за да си купите билет да влезете вече парка ( води се национален парк). След билета , още малко се пътува и вече като слезете вървите до самия кратер.
После с този автобус се връщате до гарата на Помпей и хващате влак за Неапол.
Пробвай този сайт www.getyourguide.com и виж дали предлагат skip the line за Помпей.

Допълнено: Сега проверих и имат билети, директно отиваш и влизаш.

# 578
Има ли официален сайт на Националния археологически музей? Като цяло нужно ли е предварително купуване на билети? Само суперлативи чувам за този музей, иска ми се да го видим, но ако ни остане време. Ако отидем на място дали ще ни върнат? За 6 май, петък става въпрос.
Виждам, че предварително купувате и за Помпей. Има ли опасност като отидем (5 май) да има огромни тълпи и да не можем да се вредим?
И още един въпрос - окончателно от 1 май ли отпадат всички мерки в Италия? Имам си сертификат (наскоро си ударих бустер), но тъй като при дози 1 и 2 бях с друга фамилия, 'новият' ми сертифкат излезе отново със старата фамилия. Да знам да ходя ли да превеждам удостоверението си за идентичност на имена, което взех от Общината.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 19:55 от Змимка

# 579
Благодаря. Но не ми стана ясно, ако следваме тази схема, на самия национален парк Везувий, да се стигне до кратера има ли опашка, чака ли се мтого да си купиш билет до там и нали има някакви ограничения на хората дето пускат?
1. Ако си без skip, изчакваш да те пуснат, пускат на части, така ли? Изобщо проблем ли е влизането, чака ли се много?
2. Как е по-препоръчително - първо Помпей, после Везувий в рамките на един ден или обратно?
3. Ако си купим онлайн билети да входа на този Археологически парк, колко време се изкачваш до кратера?
И прашно ли е, какво облекло е подходящо, студено ли е?
Ходила съм на Етна и за там си трябваше специално облекло

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 07:42 от unabella

# 580
3мимка,
много е хубав музеят! Аз само мрънкам в тази тема, да се посети непременно!
Гугъл казва, че петък не е от най-натоварените дни.
Ето една хубава информация, какво трябва да се види вътре
https://danybon.com/interesno/nacionalen-archeologicheski-muzej- … l-kakvo-da-vidim/

# 581
  • No Line On The Horizon
Змимка, за мен всеки който има интерес към Помпей трябва да види и музея.  Вземете си карта за забележителности за цялата област, писала съм за нея, която избивате само с пътуването до Помпей, входът за него и за арх. музей. Поне не се мисли за билети за влак, за транспорт в Неапол, за предварително закупуване на билети за забележителности.

# 582
Благодаря. Но не ми стана ясно, ако следваме тази схема, на самия национален парк Везувий, да се стигне до кратера има ли опашка, чака ли се мтого да си купиш билет до там и нали има някакви ограничения на хората дето пускат?
1. Ако си без skip, изчакваш да те пуснат, пускат на части, така ли? Изобщо проблем ли е влизането, чака ли се много?
2. Как е по-препоръчително - първо Помпей, после Везувий в рамките на един ден или обратно?
3. Ако си купим онлайн билети да входа на този Археологически парк, колко време се изкачваш до кратера?
И прашно ли е, какво облекло е подходящо, студено ли е?
Ходила съм на Етна и за там си трябваше специално облекло

Информацията ми е стара, защото точно там ходих преди повече от 10 години, но може без проблем да се съчетаят Помпей и Везувий за ден.
Везувий не е като Етна, температурната разлика не е толкова голяма, добре е де имате суичър или тънко яке (през лятото, може де е по-студено останалите месеци) и затворени обувки или гуменки. Катеренето не си спомням точно, но не е повече от 20-30 минути.

# 583
Благодаря! Гледам сайта за тези карти. Ще сме в Неапол 5 дни, т.е. трябва да купим карта за 7 дни.
Виждам, че не важи за Ситабус и Алибус. Това значи ли, че важи за градския транспорт (метро, автобуси) в Неапол, влаковете между Неапол и Соренто/Салерно, фуникулярите на Капри?
Предварително ли трябва да отбележа кои 5 забележителности ще посетим, или може в движение?
Ако ги купим онлайн, къде ще си ги получим след това? Виждам, че има и на летището откъде да купим карти - от машина или от гише се купуват? Как се валидират, за да започне да тече 7-дневният период?
Хм....сега виждам, че 7-дневните карти не включват градски транспорт. Каква карта да вземем, за да покрие 5 дни транспорт плюс входове?

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 10:16 от Змимка

# 584
  • No Line On The Horizon
Сваляте си приложението и си правите акаунт. Купувате я онлайн, посочвате от кой ден да е активна. Като отидете на място на обекта показвате картата на телефона и ви дават билет за обекта на касата. В градския транспорт и влака до Соренто (картата важи само за местната линия) се чекирате пак с телефона, не е необходима физическа карта. На място решавате кои забележителности искате да посетите.

Общи условия

Активация на акаунт