Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 424
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Миоки, точно при такова движение. Но имам много дълги периоди в които не ми се случва...зачудих се дали сега се случва просто ей така или е симптом на нещо.

# 196
Мисля си, че ако е инцидентно, а не продължително във времето, не е проблем, ама знам ли... Мислех си, че е заради премятане на някакви жили при мен. Както казвам, отдавна не ми се е случвало, а когато е, винаги е било в следствие на специфично движение, та мислех че е механично. Не съм сигурна, че съм права де.

# 197
Преди десетина дни ми се случи това с пръстите на краката. Отделно, че вечер започна да ме боли и понякога да ми изтръпва (изтръпването от по-отдавна) прасецът на левия крак. Купих си магнезий + калий и вече седем дни го пия. Не знам дали е от него, но е факт, че прасецът спря да ме боли, не ми се "премята" жила на крака и не ми изтръпва. А мислех, че правя разширени вени.

# 198
На какво може да е симптом схващането на стъпалото и пръстите на краката (като се схванат- обикновено при движение когато събувам панталон- пръстите започват да се кривят на една страна, много неприятно усещане)? Освен от недостиг на магнезий, дали може да се дължи на недостатъчни нива на Б 12? Като че ли някъде бях чела нещо подобно...🤔
Скрит текст:
Тази седмица почина близък роднина, не спя особено добре...  

Интересно. Не знам да ти кажа, но и при мен се получава. Но много рядко.
Последния път беше след каране на кростренажора почти час. Може би съм се пренапрегнала.
И после стречинга малко го съкратих.

Моите съболезнования.

# 199
Преди десетина дни ми се случи това с пръстите на краката. Отделно, че вечер започна да ме боли и понякога да ми изтръпва (изтръпването от по-отдавна) прасецът на левия крак. Купих си магнезий + калий и вече седем дни го пия. Не знам дали е от него, но е факт, че прасецът спря да ме боли, не ми се "премята" жила на крака и не ми изтръпва. А мислех, че правя разширени вени.
Че усеща ли се това с разширените вени?
Аз си имам цял куп, ама никога нищо не съм усещала.

# 200
То и аз имам р. вени, но много малко.
Мисля, че започнаха да се появяват преди режима и нещата сега са стопирани.
Но болки нямам там дето е вената.

# 201
Момичета пак идвам с един въпрос. Започнах ВМНВ хранене от около 2 месеца, свалих около 7 кг. Кръвната захар първия месец сутрин на гладно беше от 4.3. до 5.00, което беше супер, но след това започна да скача и заби на 6.1, въпреки НВВМ хранене, по късно през деня пада с1-2 еденици. Моето обяснение е, че инсулина е спаднал много и затова сутрин е висока. Дали е така или може да има нещо друго? Как мислите вие? И дали в този случай е добре да включа малко плодове, бобови или др. въглехидрати?

# 202
Грешно ти е мисленето.
При висока кз не виждам логика да включваш въглехидрати.
Нещо не правиш както трябва.

# 203
Иди си пусни едни изследвания на инсулин и КЗ на гладно и гликиран ХБ, в лаборатория като спазиш 12 часа разстояние от последното ти хранене.
С глюкомер ли мериш КЗ? Как се чувстваш като цяло в сравнение с преди?

# 204
Да, ще отида в понеделник. Меря с глюкомер в къщи. Чувствам се по-добре, но щитовидните не са още добре и вече и аз не знам кое от къде идва. Увеличих солта, но още имам моменти на замайване, добре че съня се подобри. Имам хиперфункция на жлезата, от 4-5 месеца от лекарствата хормоните са ниски, включихме и л тироксин, но от НВ хранене може би те забиха още повече, и сега не знам тези колебания дали са от хипофункцията, май е възмижно. А това за инсулина и КЗ го бях чела някъде, че се получава когато е много нисък.

# 205
Че усеща ли се това с разширените вени?
Аз си имам цял куп, ама никога нищо не съм усещала.

Чела съм, че може да те боли там, където е разширената вена.

П.П. Сега пак погледнах - болка, тежест, оток, промяна в цвета на кожата и др. Но като при всяко заболяване не е задължително всеки да има всички симптоми.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 11:03 от Dara888

# 206
Изчетох поста на Nevena Viralan, все едно за мен е писан, благодаря - много полезен. Аз също мислех да изключа по-плавно въглехидратите и точно от такъв пътеводител имах нужда.
На кратко, хич не ми е лесно, постоянно ми е гладно. На обяд и вечер минавам само с протеин, салата и да кажем малко грах или царевица, което не е никак зле, обаче сутрин... Сутрин имам зверски неконтролируем глад за тестено и сладко. В момента съм намерила едн протеинова гранола, която е с повече семена и не е толкова сладка и ям нея, а към 11 часа едно яйце, обаче пак едва изтрайвам до 12:30-1 и вече треперям от глад. Лека-полека се надявам да нямам такъв апетит, да свикна и да я изключа от менюто. Чета как хора не ядат до 12-1 часа, за мен това е невъзможно, откачам от глад.

# 207
Мама Вики много ниски нива (липса) на инсулин има при два случая - или тип 1 диабет или при тотален крах на бета клетките на панкреаса при диабет тип 2. Гликираният ХБ ще покаже каква ти е била средната захар за около 3 месеца назад, така че ще разбереш има ли проблем там.

poppy-fairy, а защо не ядеш стабилно сутрин щом си гладна? Какви са тия граноли? Изяж 2-3 яйца разбъркани с краве масло и парче зряло сирене и ще ти държи до обяд. Щом трепериш от глад, ядеш малко и/или неща които не трябва да ядеш.

# 208
Миоки, аз ям стабилно. Просто гладът ми е за тестено, за въглехидратно. Количеството гранола, което изяждам е доста. Не ми се ядат яйца, гади ми се от яйца на гладно. Гранолата на фона на това, което ядях преди е супер нисковъглехидратна Joy

# 209
Е да де, ама е джънк тая гранола. Помисли за варианти да я махнеш в близко бъдеще. Докато не махнеш тестото напълно, няма да се оттървеш от треперенето от глад. Може да е вариант за теб, на първо време да правиш режимни печива, с които да заместваш тестото.
На мен не би ми пречело да ям кюфтета и пържоли за закуска обаче Smile ако закусвах де. Моята "закуска" е бронирано кафе. Две такива ме ме държат поне до 2 часа следобяд.

Общи условия

Активация на акаунт