Простото е и вкусно! - руло

  • 7 785
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 368
Рецептата е за руло във формата на пирамида.

Продукти:
[2 пакета бисквити „Закуска”
1 бурканче сладко с цели плодове
1 опаковка маргарин - 500 г. (голяма)
6 с.л. пудра захар
3 с.л. мед
1 ванилия
200 г. орехи (или 2 шоколадови вафли)
Сок от един компот или сироп от карамелизирана захар[/color
][/i]


Сиропа от карамелизирана захар или сока от един компот се използват за напояване на бисквитите. Лично аз изпозлвам сиропа.
Маргарина се смесва с пудрата захар, меда и ванилията и се рабива да получаване на хомогенна смес. Може да се бърка с миксер, а може и на ръка.
Пригответе предварително течността за напояване на бисквитите и сместа от маслото. Вече сте готови с подреждането.
Подложетенайлоново фолио или нещо друго, което не пропуска течности (не използвайте хартия). Върху него започнете да нареждате напоените бисквити, като на един ред са 3 броя, а в колонка с по 6.  Или общо за първото нареждане ви трябват 18 бисквити. Върху двете крайни колони (но не и върху средната) нанесете сместа от масло, захар, мед и ванилия. Слоя масло да е равномерен и да не прозира  Simple Smile  (имам предвид на се виждат бисквитите), но в същото време а не е и прекалено дебел.
Започваме етаж втори  Simple Smile  Върху маслото (което е само в крайните колонки) поставете втори слой бисквити (напоени) - т. е трябват ви 12 бисквити. Средната колона остава отново празна. И върху тези бисквити нанесете масло. Същото се прави още веднъж - слагат се и трети слой бисквити, отново само върху двете крайни колони. И бисквитите вече свършиха  Simple Smile  Върху последния слой бисквити не слагайте масло.
В средата остана една „дупка”. Нея я запълнете със сладкото (с цели плодове). Аз използвам ягода - страхотно е.
Идва трудната част за обяснение - двете крайни колони се повдигат така, че външните им крайща да се съберат (вътрешните не се повдигат - остават прилепени към средната колона) и да се получи връх с основа - средната колона.
Получава се руло във формата на пирамида. Следва „облицоване” на пирамидката с останалото масло и поръсването и с орехи (може и смляни, но аз я правя с нарязани на ситно за да ги усещам при хапването). При липса на орехи натрошете двете шоколадови вафли и украсете. Разбира се украсата може да промените по ваш вкус.

Приемам критики за обяснението.

Да ви е сладко

# 1
  • Мнения: 1 071
Чувала съм че посредата слагат цял банан.
А как се задържат бисквидете като се повдигнат,не се ли разпръскват?Доста трудно ми звучи Confused

# 2
  • Мнения: 4 368
Не се разпръскват. Те като са с масло и са напоени - веднага се залепват.
Идеята за цял банан е страхотна - ще пробвам другия път така

# 3
  • Мнения: 1 071
И аз мисля да пробвам!

# 4
  • Чикаго / София
  • Мнения: 3 686
А колко голяма опаковка маргарин? Satisfied
Имам в предвид голяма или малка кутия?

# 5
  • Мнения: 4 368
леле, че съм разсеяна - ще поправя грешката  Shocked

Мерси Ирка

Маргарина е голяма опаковка - 500 г.

# 6
  • Чикаго / София
  • Мнения: 3 686
Направих го и наистина е много вкусно! Grinning
Много лесно се прави и стана много добре! Мъжа ми също много го хареса! /упс май станаха много многотата  Embarassed /
Мерси за хубавата и лесна рецепта! :B-fly: