НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 022
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
И аз преди бях писала, че ошавската вода изчезва мигновено, 120 мл ги изпива ей така, ако забравя да му взема шишето. Grinning

Аз имам друга чуденка отдавна и все забравям да питам. Тези, които давате АМ, тоест хранене с шише, в какви пози слагате децата, как пият? Ние все още почти легнал, по-скоро полуизправен го слагаме, но се чудя все как трябва да бъде, дали да не е като с останала храна - седнал, на 90 градуса? Проблемът е, че като е седнал не може да си вдигне нито главата, нито шишето, не му идва точно как да ги синхронизира двете.

# 106
Мисери, надявам се всичко да е наред вече с бебето . На моя колежка детенцето беше така , но заради очен проблем . Оперираха очето , ходеха известно време на физиотерапия и сега детето е добре .

Аз имам друга драма . Тъй като бяхме решили да отидем и Септември за една седмица на море , направих резервация за страхотно бунгало на къмпинг Гардения и сега съм разколебана заради ужасно многото случаи на Ковид и Ротавирусни инфекции . А сме платили 50%капаро и честно казано едва ли ще ми го върнат защото няма някаква причина освен гореспоменатите /които за мен не са малко/ поради която да не отидем . Сега се чудя какво да правя , да отидем и да си готвим храна ние и да избягваме хора и заведения/което никак не обичам и не съм правила до сега на почивка/ или да измисля някаква основателна причина и да опитам да си взема капарото 🙄

# 107
ivanamar, този ковид провали много планове. Мислила ли си да предложиш резервацията на приятели или в някоя група за туризъм - сигурно ще се намерят желаещи?
Мисля, че по въпросите за развитието трябва да правим разлика между признаци на патология и леко отклонение от общоприетите норми, защото иначе рискуваме да натоварим детето с излишните си съмнения и страхове. Мен все още сериозно ме гложди въпроса дали взех правилното решение като спестих на малкия преглед при УНГ заради отклонението в слуховия скрининг. Той чува, това е повече от ясно вече, обръща се на името си, знае кой е мама и тати и т.н., но много рядко произнася срички, да не говорим за свързани, въпреки че вчера щях да се закълна, че каза НЕ на обедното пюре - не го и изяде... все пак ще изчакам до годинката и ако няма развитие ще го заведа първо на по-щадящите прегледи, не ми се мисли какво би било ако трябва да му изследваме слуха под пълна упойка, както ни съветваха като беше още новороден... Понякога се прокрадва в мен дори съмнение за аутизъм, заради странните заключения на докторите на втората фетална морфология. Абе, каквото майка ти ти мисли, дано не се сбъдва, както казват хората.

# 108
Ама чакайте сега, не може да се очаква бебета на 10 да произнасят осъзнати срички. Това в латентната реч, когато повтарят лесни за изговаряне звуци. Далеч съм от мисълта като ми повтарят по цял ден бабабаба или мамама всъщност разбират какво е това. Имам чувството, че много хора бързат прекалено много да им пораснат децата и да са по-по-най от всички. А не е нужно, стига да няма някаква реална психическа или физическа причина /дано всички са здрави 🙏/, всичко ще се случи когато му е времето. И това, че някое дете го прави по-бавно от останалите, не го прави по-малко умно. Сега ще се изсипе много хейт отгоре ми, ама не ми дреме.

# 109
Според мен момчетата първо дръпват с  двигателното развитие, а с речта по-късно наваксват. С момиченцата - обратно, повече говорят от малки, по-късно прохождат и се катерят. Не е така при всички деца на 100%, разбира се.
За стимулирането и заниманията съм много ЗА, без да има вманиачаване.

# 110
И аз съм на това мнение. Мисля, че около 18 м е "говоренето". Племенницата ми я гледах, лятото след 1г ( ноемврийско бебе) значи е била някъде там, казваше някакви нейни думи на бебешки. Всичко разбиране, дори каза с жестове, че си е забравила една играчка като беше на гости с баба си. Но изречения и тогава не правеше. А сега е вече на 10г и няма никакъв проблем, може би до 4-5г "р" я затрудняваше, но не е нещо необичайно при децата.
Калоян мрънка нещо постоянно, днес е на вълна Тататат,  всичко е тататат. Ако го поправя ми се "кара" 🤣😂 Все нещо говори, крещи дори започна да ме хваща срам по магазините, от един месец започна да казва някакво "дрдрдррр", от къде му дойде не знам. Предния ден се скара на касиерката в лидл 😁 но не мисля, че е някакъв супер напреднал, дори напротив, мисля си, че има още много да учи. Той също изпуска Да, Не, става много смешно, когато с баща му уж нещо питаме него и той отговори. Съвсем не е било съзнателно. За мен е рано не се вглъбявайте много в месеци и таблици, всичко си идва на мястото в точното време 🥰🥰 Гушкайте си ги и целувките докато дават.

Ivanamar белия шум ме притеснява, защото не може да заспи навън или при най малкият шум (чайки 😒😒) не буди. Не мога да вляза дори в стаята без да ме усети. В нас не ми е проблем, но идем ли някъде дори и с шума се буди.

И за да не е само мрънкане, който е чел докрай - да се похваля и аз със ЗЪБ 😱😱😱 Боже дочаках го 😂😂 взел е да пробива и се вижда, но още не драска 😁 пиша го 1ви 😂😂

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 22:31 от Cve7i

# 111
Нещо много мълчалива стана темата тия дни. Аз искам малко да се оплача. Близнаците пропълзяха и ми спират тока по цял ден. Не очаквах, че е толкова трудно с две деца едновременно. Вероятно с две породени е доста по-лесно.  На всичкото отгоре по цял ден някой мрънка. След няколко дни ще ги кръщаваме, чувала съм, че след това бесовете минавали. Искрено се надявам, че е така.

# 112
Дидии, съчувствам ти.💙

Аз с едно не мога, а с две.... Ако имат разлика 1/2 год поне вървят едно след друго, хем си забравила, хем не... нямаш чак такива тревоги, даже по-голямото може да ти помага, но с две или три едновременно. 🙄
Кажете рецепти с кокосово брашно, че купих и си го гледам на шкафа неотворено.

# 113
Ние от днес имаме християнчета Heart Heart

Представиха се много добре, поплакоха прилично малко, да има и сълзи на снимките, ама вече беше започнало доста да им се приспива.

Ресторантът беше разочарование, ама да сме живи и здрави Simple Smile

# 114
Нещо много мълчалива стана темата тия дни. Аз искам малко да се оплача. Близнаците пропълзяха и ми спират тока по цял ден. Не очаквах, че е толкова трудно с две деца едновременно. Вероятно с две породени е доста по-лесно.  На всичкото отгоре по цял ден някой мрънка. След няколко дни ще ги кръщаваме, чувала съм, че след това бесовете минавали. Искрено се надявам, че е така.
Те и за чистата молитва на 40тия ден казаха,че бебето се успокоявало. Е да , ама от нейния рев и попа не се чуваше какво говори...

# 115
Диди, и с две породени не е лесно. Не знам до каква възрастова разлика на децата се водят породени, но и моите ми спират тока.
Аз съм го споделяла много пъти и преди, но понеже и ти го направии, та пак го пиша.
Сега започва най-трудния период, който продължава докъм третата година.
Тогава вече стават по-осъзнати и може да се разговаря с тях.
Кураж, ще се справиш! 💕

# 116
Хелоууу, лейдис
Аз ви изпуснах края и не съм писала от месеци.
Моят звяр е най-злоядото същество на планетата 😅, ама каквото-такова.
Определено и тя (нищо, че ми е една) ми спира тока, та не ми идва и на ум за второ в близките години. Нито с близнаци, нито с породени мисля, че бих се справила, без да вляза в лудницата 😂.
Още не пълзи, но пък постоянно иска да я водя за ръце или да я нося.
Върти се нощем и плаче от известно време, така че и сън не съм спала.
Преди броени дни ѝ излезе първото зъбче 🥰 без особени драми, слава богу, но пък може би, заради него /и друг напът/ е неспокойна нощем.
Енергична е и весела, ако е на нейното.
Това е от нас 🤗

# 117
Кажете рецепти с кокосово брашно, че купих и си го гледам на шкафа неотворено.

Рецепти нямам, но добавям примерно към овесените ядки като правя, за вкус и аромат. Разни мъфини или гризини. Аз също се интересувам от такива рецепти, че имам 2 пакета. Мисля за палачинки, но нямам време да пробвам.

# 118
При вас започнаха ли драмите с проява на характер? При мен момичето е чудо ... Днес се изяви в пълния си блясък Flushed

# 119
Даа! Вече се тръшка, като не е на нейното 🙄

Общи условия

Активация на акаунт