НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 275
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
nunu, всичко ще е наред!
Чета, че се чудите как да отбивате, пък аз - наопъки - моята мъка е как да си възвърна лактацията. Едно боледуване с болничен престой яко ме прецака. Ама да сме живи и здрави, каквото такова.
И аз се чудех кога обикновено бебоците минават на един дневен сън според консултантите.

# 346
Между 12 и 18 месец като много малко деца са готови да махнат едната дрямка на 12 месеца. Йоана от мамо спи ми се има блог статия доста информативна е.

# 347
Сега, може да са ми тъпи въпросите, обаче напсоледък в чудо се виждам Scream
Днес например станаха в 8 - докато минем през събуждане, гушкане, гърне, закуската около 9ч. Исках да заспят в 11, успях да се преборя за 11.30. ще ги вдигна в 13ч най-късно. Докато се разбудят, гърнета и т.н. - обяд в 13.30. после ще ги сложа пак около 16ч и де факто СЗ ми идва много късно, реално 17.30-18.00ч, а после искам и вечеря да имат и да не си лягат в 10.
Как да стане? Идеи приемам всякакви Simple Smile

# 348
Ами няма как да стане 😁 Моят има около10-12 часа нощен сън, което ми оставя 12-14 часа (минус 2 за дремки) през деня. За да вкарам четирите хранения, трябва да яде през три часа. Отделно и суче отвреме- навреме. Понякога и на нас не ни се получава това с графика, пропускала съм Следобедната закуска, вместо нея давам нещо дребно, а не цяла порция или пък малко да суче, и после дърпам вечерята по-рано, защото не искам да заспива след 20ч.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 12:40 от Pistachio

# 349
И при нас в повечето случаи не се събират яденетата в точните часове. Като стане твърде късно за сз и твърде рано з вечеря и аз давам нещо дребно, плодче, сухарче, нещо такова. Иначе в нормалните сз е към 16.30-17, а вечерята е в 19-19.30. де факто няма равни интервали 4 ч между храненията, най-много време минава сутрин между закуската и обяда, защото като закуси добре после не е достатъчно гладен на четвъртия час. Но като цяло всеки ден е различно. Не ме притеснява това, честно казано.

# 350
При положение, че на тази възраст препоръчителният нощен сън е 10-12 часа, това оставя 12-14 часа през деня, няма как да се вмъкнат четири хранения през четири часа просто.
Иначе и аз не се притеснявам, ако пропусне някое, добре си качва. Но доста често се чудя кое кога да дам, все правя сметки 🤣 Понякога дрямката му се пада около времето за хранене и трябва или по-рано да го нахраня по-малко, или по-късно да яде и после да се чудя къде да вкарам останалите хранения 😃

# 351
Ами Божката не спи 12 часа, спи обикновено 10 часа от 20 часа до 6, понякога до 7. Ако се събуди в 4 давам мляко, ако се събуди в 6 пак давам мляко. После след няколко часа му давам закуска, обикновено обаче закуската е плод. Вчера бяха ябълки и боровинки, с едно малко мъфинче. Днес не иска макарони със сирене, изяде една ябълка. Ляга да спи и като се събуди яде обяд, да кажем в 12 часа. После към 4 часа яде следобедна закуска, понякога може и към 5.30 да дойде, зависи кога е спал втори сън. И хака в 7 часа яде вечеря. Снощи яде в 7.30 вечеря, в 20 часа си изяде млякото и заспа. Снощи яде грах с картофи и месо, онзи ден яде ориз със спанак и заешко за вечеря. Мляко не отказва след това. И така си стават 4 хранения. Като обикновен закуската му е доста лека, не е много гладен сутринта, за това понякога обядва дори в 11.30.
Не гледам през колко часа е храненето, той сам ми показва. Днес като отказа макароните и не му предложих друго, след 10 минути почна да мрънка и да ходи където е купата с плодове и се светнах какво иска. И между следобедната закуска и вечерята няма как да минат 4 часа. Не ми е отказал до сега вечеря, нито млякото след нея.

# 352
Аз съм наобратно - закуската е най-стабилното хранене, после обяда. Вечерята гледам да е по-лека, следобедната закуска най-малко значение има за мен. По това се водя кога какво да дам. Или пък ако не е ял плодове или зеленчуци много, гледам да му дам това, а не каша или зърнени неща.

# 353
Скрит текст:
Сега, може да са ми тъпи въпросите, обаче напсоледък в чудо се виждам Scream
Днес например станаха в 8 - докато минем през събуждане, гушкане, гърне, закуската около 9ч. Исках да заспят в 11, успях да се преборя за 11.30. ще ги вдигна в 13ч най-късно. Докато се разбудят, гърнета и т.н. - обяд в 13.30. после ще ги сложа пак около 16ч и де факто СЗ ми идва много късно, реално 17.30-18.00ч, а после искам и вечеря да имат и да не си лягат в 10.
Как да стане? Идеи приемам всякакви Simple Smile
При нас е същото. Започнах да давам СЗ в 16 ч преди следобедния сън.

# 354
Симона става в 7.30-8 , закусва и час след като е станала заспива до 10-10,30,после пак лека закуска , обяд 12.30-13 и заспива към 14-14,30 до 17-17,30, следобедна закуска, вечеря 19.30-20, баня след това и преди да си легне пак нещо набързо и малко хапва, пък е 8,200кг 76см солета,а яде много

# 355
  • Тук... някъде
Тя става към 7:30-8ч и зависи кога последно се е будила за мляко. Ако е яла към 6ч си изчаква да й приготвя закуската до към 8:40-9. После обядва около 12-12:30. Суче за приспиване към 15ч и сз яде между 16:30 и 17ч зависи кога се събуди. Вечерята й я давам в 18:30-19ч и в 20:45-21ч си пие млякото. И аз като Веси давам обилна закуска, на обяд пак хапва доста, май най-лекото ядене е вечерята.

# 356
Здравейте мами.
Бебо на 5 ти Ноември навърши 1 годинка.
Искам да го запиша вече на детска кухня.
Моля мамите който сте записа ли децата на детска кухня във Красна Поляна София
Държавната детска кухня.
За вашето мнение защото утре е последният срок за да го запиша.
Благодаря ви.

# 357
Танче, най-добре питай в някоя група от квартала, потърси такива групи в бг-мама и фейсбук. Иначе аз го записах в Западен парк, което е наблизо, тук съседките много я харесват. Като носех документите точно докарваха храната в бурканчетата, супата и десерта видях и ми се сториха гола вода на външен вид. Освен това никъде не пише съдържанието на манджите, може би в сайта на кухните го има, не знам. Обаче пък като тръгне на ясла и детска градина ще го хранят с такива манджи, та по-добре да свиква отсега.

# 358
Танче, най-добре питай в някоя група от квартала, потърси такива групи в бг-мама и фейсбук. Иначе аз го записах в Западен парк, което е наблизо, тук съседките много я харесват. Като носех документите точно докарваха храната в бурканчетата, супата и десерта видях и ми се сториха гола вода на външен вид. Освен това никъде не пише съдържанието на манджите, може би в сайта на кухните го има, не знам. Обаче пък като тръгне на ясла и детска градина ще го хранят с такива манджи, та по-добре да свиква отсега.
Веси ние  вчера купихме 30 бурканчета х190 гр
Със 60 капачки.
Аз искам да те питам.
Наведнъж ли плащаш цялата сума за кухнята.
И ходиш всеки ден да си вземаш 3 те бурканчета.

# 359
От другия месец почвам да взимам и аз. Днес трябва да платя купоните, май наведнъж се плащат. Казаха ми по изипей да ги пусна за да стигнат по-бързо, че май днес е крайния срок. Освен бурканите и капачките като ходиш първия път д авзимаш храна трябва да носиш три буркана с капачки, тоест трябват ти 33 буркана и 63 капачки. И така всеки работен ден, за който си заявила храна, оставяш празно измито и взимаш пълно. Като подадеш документите трябва да се регистрираш в сайта, чакаш да ти одобрят заявката и ти пращат код за плащане на ваучерите, плащаш ги и от следващия месец взимаш храна от пункта, който си заявил

Общи условия

Активация на акаунт