НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 204
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Jinx_ аз не схванах съвсем целта на анкетата

# 646
  • Варна
Няма някаква възвишена цел, за кеф е.

# 647
  • София
Apricity , благодаря ти Heart

Аз просто вече се чувствам много длъжна да говоря по тази тема, именно поради факта, че НЯМА семейства, в които всичко да е цветя и рози. И много ми писна от тази показност, този фалш. Защото всички се караме, всички спорим, всички имаме ужасни черни дни, седмици, месеци добре, зацикляме, не понасяме половинката си, детето си, роднините си.
Някои неща съм ги научила по трудния начин, други все още ги уча, просто искам да предам знанието си напред по поточната линия.

Между другото, за помощта не си съвсем права. Да, за да се отиде на семейна терапия трябва и двамата да са съгласни и да виждат проблем. Ние с моя мъж с каката още като имахме разни трусове ИСКАХ да ходим, той не, отидохме буквално на сила на две срещи все с различни психолози и не беше много ок... Но когатъо единия работи много над себе си (обикновено това е жената), неминуемо това се отразява и на мъжа, най-вече на цялото семейство.
Доказано е не само от мен, а и от десетки психолози. Разбира се, другия човек не трябва да е баш кон с капаци, трябва да поддава, да вижда някои неща, да успява, макар и без да се усеща, да израства. Иначе ако е тотално забил ще се получи обратното – пропаст между А, която се развива и себе си, който цикли в блатото, образно казано.

Хубаво е да се приемаме такива, каквито сме, имайки предвид обаче, че покрай детето се променяме много – и то най-вече ние, жените. На мъжете, колкото и да са отговорни и добри в ролята си на бащи, често им липсва живота преди детето, както самата ти си го написала. Искат да си е всичко по старому 

Аз много ти благодаря, не само, че си в групата, ами и за дискусията 

И на мен ми стана интересно за анкетата, доста е подробна. Ако подготвяш проучване за някъде (медия или нещо, не знам с какво точно се занимаваш. Извинявай, ако си споменавала), ще е интересно наистина да се представи статистика. Когато имам време ще попълня.

# 648
Някоя от вас прала ли е обувки на Колев и Колев в пералня - ако да как?

# 649
Става въпрос за тези с цип ли, буйки ли се водеха?
Бяха ми дали почти не носени, изпрах ги подметката нищо не стана, но отгоре стана някакво странно, един пласт кожа май бяха.
Така и не съм ги слагала на детето, защото беше студено за тях. Можеха да се носят.
Мисля, че ги изпрах на 60 градуса с центрофуга, но не съм сигурна.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 13:07 от nunu17

# 650
По- добре си ги изчеткай на ръка. Аз така правя и до сега съм нямала проблем. Имаме чисто бели и те много трудно се чистят след първото обуване и се захабиха.
Някоя от вас прала ли е обувки на Колев и Колев в пералня - ако да как?

# 651
Аз белите ги хвърлих, имам едни, които са му малки и искам да ги прибера, но са ужасно мръсни. На ръка опитах и не успях много да ги почистя. Май имах някъде забутана кутия и ще видя там какво пише.

# 652
  • Варна

И на мен ми стана интересно за анкетата, доста е подробна. Ако подготвяш проучване за някъде (медия или нещо, не знам с какво точно се занимаваш. Извинявай, ако си споменавала), ще е интересно наистина да се представи статистика. Когато имам време ще попълня.

Po3u, не подготвям проучване, макар че не е лоша идея Sweat Smile Всичко започна като си говорих с едни майки, които имат малко по-големи деца и вече са забравили доста неща от бебешкия период. Дори за ключови неща като кърмене, хранене, спане, всичко им е като в мъгла. Казах си, че сигурно скоро и аз ще започна да забравям и няма да е зле да засписвам. Мислих да си направя нещо като дневник за новородения период, какво и как съм правила, колко трудно или лесно е било, а после и периода с тодлър. После се замислих, че сигурно и други майки биха искали да попълнят нещо такова, за да си имат спомен.
Първо мислих да са само сантиментални въпроси като "Любимият ви спомен от новородения период", но после ми се прииска да включа и всички други подробности.
И ето така се случи тази анкета.
След някакво време (не знам още колко) ще публикувам всичко тук и всеки ще може да си вземе отговорите и/или да прочете и отговорите на другите. Вече има 7 отговора и се образуват интересни графики от сорта на :

Иначе по професия съм програмист Stuck Out Tongue Winking Eye

# 653
  • София
Аз попълвам бавно и тържествено, много въпроси са Bowtie.
Я, колежки сме между другото Stuck Out Tongue Winking Eye

За прането на обувките, пробвахте ли тези "магическите" гъби дето ги водят, за маратонки и тн петна?

# 654
  • София
И аз попълвам бавно и славно. Много яко замислено Simple Smile Благодаря ти.

Тези обувки и на нас ни се скапаха едните. Аз съм станала ужасно мързелива в това отношение и просто каквото не оцелее в пералнята/сушилнята - баста... Sad Нямам сили да ги четкам тези малки обущета.

# 655
Ние сме келеши и детето ходи с маратонки Blush кожени, цап цап с четката и на парното. Удобни са му, кожени са и крачетата са му топли. С ботушите ходи като Робокоп.

# 656
Ние сме келеши и детето ходи с маратонки Blush кожени, цап цап с четката и на парното. Удобни са му, кожени са и крачетата са му топли. С ботушите ходи като Робокоп.

И при нас е точно така, редките случаи, когато е с ботуши, точно по същия начин му викаме Робокоп Grinning

# 657
Робокоп Joy не бях се сетила ама сте прави.

# 658
Въпрос към мъжките майки: Забелвате ли или не, докъде сте стигнали?
При нас от 2 месеца има доста долям интерес към атрибута и на всяка смяна на памперса или в банята е едно натягане, натискане, дърпане. Понякога си мисля, че ще го счупи 🤣🤣🤣 вчера след баня забелязах, че работата е свършена на 50%

# 659
Ние забелваме всяка вечер като го къпим. Почти цялата главичка се е показала.

Общи условия

Активация на акаунт