НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 211
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Аз давам абсолютно всичко: макарони, юфка, кус кус или варени овесени ядки с различни добавки масло, сирене, плод, сушен плод. Баница, филийка с кашкавал, мързелива баница, тиквеник + кисело мляко, попара.
Отказа да яде палачинки.
Общо взето яденето му е много разнообразно, благодарение на храната от яслата.
Стискайте палци. Пуснали сме всички изследвания и до петък трябва да са готови. Ако всичко върви по план, понеделник ще е първи ден на ясла за два часа Simple Smile

# 631
Освен горе изброените аз давам много често варено яйце, сирене, маслини, кашкавал и малко хляб. Всичко на малки парчета в една чинийка много ѝ харесва. Както и омлет обаче без да го изсушавам, защото иначе трудно го преглъща. В омлета слагам понякога сирене или зеленчуци пак много се харесва.
За алтернатива на палачинка предлагам панкейк, който никога не отказва, понякога го предлагам и за следобедна закуска.

# 632
Аз добавям също качамак и бананови палачинки.

# 633
M-angel, стискам палци да му хареса яслата. И аз щях да пусна малкия ако можех, ама поради обстоятелства ще изчакам. Виждам го, че другите хора са му доста интересни и обича да получава внимание.

У нас хлябът е на почит, закуската често е "фалшиви пържени филийки" - натопени в яйце и ги пъхам във фурната, много се харесват.

# 634
Освен горепосочените давам сиренки, принцеса с кайма или с яйце и сирене. Попарата му е любима и банановите палачинки. Събота и неделя правя за нас нещо и той яде - палачинки/катми, гофрети, сандвичи, давала съм му и мекици. Давам ги със сирене или с "течен шоколад", но той си ги яде чисти. Общо взето каквото ядем ние, това и той.

# 635
Ей, супер идеи дадохте! За маслини не се бях сещала, канех се да му дам, но така и мина времето и ги забравих.
Попарата хич не я харесвам на вид и съответно никога не съм правила и предлагала, противна ми е още от едно време Grinning Юфката ми я отказва, палачинки (освен с кашкавал) също не иска. Кус куса също не го иска вече... Баница с кисело мляко яде, но няма как да правя през ден баница. Сякаш започна и да формира определени вкусове и на някои неща се мръщи, връща ги или дори не иска да ги опита. А до скоро ядеше всичко, дори не гледаше какво лапа... Ще пробвам с фалшивите пържени филии, както и с варено яйце. Благодаря!

# 636
Ей, супер идеи дадохте! За маслини не се бях сещала, канех се да му дам, но така и мина времето и ги забравих.
Попарата хич не я харесвам на вид и съответно никога не съм правила и предлагала, противна ми е още от едно време Grinning Юфката ми я отказва, палачинки (освен с кашкавал) също не иска. Кус куса също не го иска вече... Баница с кисело мляко яде, но няма как да правя през ден баница. Сякаш започна и да формира определени вкусове и на някои неща се мръщи, връща ги или дори не иска да ги опита. А до скоро ядеше всичко, дори не гледаше какво лапа... Ще пробвам с фалшивите пържени филии, както и с варено яйце. Благодаря!
Малкия е на почти 1 годинка и 3 месеца
Мога ли да му давам маслини и вие как започнах те да ги давате

# 637
Можеш. Обезсолени в кекс аз почнах Simple Smile

# 638
Повечето деца започват да предявяват претенции към това, което ядат след година и половина-две.

# 639
  • Тук... някъде
nunu, би ли споделила рецепта за панкейк?

Аз давам баница, бананови палачинки, палачинки или гофрети с боровинки,кус кус с масло и сирене,качамак, омлет с ябълка и чедър, овесени ядки с круша и ядков тахан, кекс, френски тост с малини и банан - дори утре това ще ѝ е закуската.
Какви чайове давате?

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 20:25 от KOKONDRELLA

# 640
  • Варна
Хелоу, момичета, идвам да ви кажа, че се "ребрандирах" Joy Бях lilly_dev, ако се чудите коя е тая. На вълна промени съм, отрязах си дългата коса, та си викам - я да променя малко и форумната визия.
Както и да е.
Танчето пак ме порази в сърцето Grinning Нареди половината майки, пусна бомбата и каза "Всеки си преценя" Joy

Иначе идвам и да споделя,  че съм приятено изненадана, че повечето мъници вече хапват обща храна! Blush Браво на вас, явно повечето сме се справили със захранването. Аз имам горчив опит с племенничка, която до 2г търсеше само гладко пасирано (сега на 3г е мега злояда), затова ми е дерт и се радвам, че тук се случват добре нещата. Повечето сте дали супер идеи и нямам какво да добавя. Heart

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 07:39 от Jinx_

# 641
Рецепта за панкейк
2 яйца
1 водна чаша прясно мляко
2 с.л. захар ( може и без, но със захар стават по хубави)
1+1/2 водна чаша брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
 Разбърква се всичко до еднородна смес и се пържи с леко мазнина на тиган на бавен огън и от двете страни. Сипва се със супена лъжица за да не станат много големи и да могат да бухнат. Стават меки като гъба. Дано се хареса на мъниците.

# 642
  • София
Скрит текст:
Айде, да се включа и аз. Аз съм от тези, което не искат да раждат повече. Grinning Не е като да не обичам деца, но не е баш моето всичките неща около гледането. Всъщност не знам дали детето ме натоварва или единия чифт баба и дядо, и може и заради тях по-скоро да не искам. Сигурно звучи егоистично, но се надявам да не се случва да забременея, поне не скоро. Пък и се чувствам доста неподпомогната от страна на таткото и това определено е фактор дали искам второ или не, но като знам, че няма особено на кого да разчитам, за мен изобщо не е тема.

Затова ви се възхищавам на всички, които искате и можете да си го позволите - било то финансово, емоционално, териториално или какво още може да се избори.

Раждайте, мами, че се топим. Деца не се гледат само с пари, а с много любов! Имахме съседи, които имат 3 деца, отгледаха ги броейки си последните стотинки, хранеха ги с нишесте, когато нямаше пари за друго, а днес всички деца са изучени и успели!

И аз не се чувствам особено подкрепена от таткото. Не мисля за второ поне не скоро.
Не знам дали бих могла,да дам нужното внимание на всяко във всеки момент без да има пренебрегнато под някаква форма, дори неволно.

Момичета, тези думи ми напомнят да ви поканя в една група, която създадох да си помагаме. Дано не се счете като реклама, не печеля нищо, но искам да се говори повече по въпроса за чувствата на майката и отношенията в семейството:

https://www.facebook.com/groups/241718921169332

За съжаление в началото на бебегледането сме толкова забили във физическото НИ оцеляване (нашето и на бебето), че всичко друго остава на заден план.
Ние вкъщи имаме доста трикчета, за да работим като добре смазана машина, но и тя понякога се разваля и има нужда от ремонт.

Близначките са супер диви, само днес Карина два пъти си размаза главата на плочките Sad Не от високо, ама пак... единия път така издрънча, че ако не беше мъжа ми щях да се изстрелям към спешното. Сестра й е камикадзе и тя, но е доста добра и много рядко пада. Катерят се, тичат, пълна лудница е. Но не искат да излизат в студаааа... Носят си якетата, искат да се обличат и обикаляме входа. Подадем ли си носовете навън 20мин и оревават света. Едвам ходят с тези дебели дрехи. Днес не знам как успяхме час и половина да изкараме, ама бяхме с приятелчета и беше забавно.

За хапване ще ви препоръчам едно приложение TinyMeals. Много е яко, добри рецепти има и всичките са сууууупер лесни, като за заети майки.
Иначе и аз много се радвам да прочета какви неща хапват децата Heart Това е супер!
Аз често им правя и различни видове паста - безглутенова, от леща, лимецова и тн, в една купичка, отделно настърган кашкавал, маслинки на четвъртинки, доматче. Като цяло моите обичат да им правя и салатки - краставица, домат, моцарела (претрепват се за тая моцарела, само като видят пакетчето висят като кученца до плота). Опитват се да хапват с вилица и лъжица, с лъжицата е трудно, но с вилицата с малко хаотично бодване успяват да нацелят по нещичко. Напоследък обаче нямам много нерви и им тикам с лъжицата, супа, манджа...

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 21:52 от Po3u

# 643
  • Варна
Момичета, от известно време ми се върти една идея за Лексикон на групата. В него да попълним всичко, което си спомняме от бременния, новородения и тодлърския период. Идеята е хем да направим reality check, да сравним колко си приличаме и колко се различваме в оглеждането, хем да имаме нещо за спомен, събрано на едно място, което след време да си четем. Точно както лексиконите едно време. Smiley Не знам за вас, но аз много обичам да попълвам анкети и въпросници.

Успях да измисля някакви въпроси, които всъщност станаха прекалееееено много и ще ви трябва доста време за попълване (може би поне 1 час). Затова направих така, че да може да запаметите отговорите до където сте стигнали и да продължите в друг момент.

Също така - ако не искате да се разкривате, може да попълните въпросите анонимно. Нито един въпрос не задължителен, може да оставяте празни места. Може дори да не се логвате с имейла си, ако не искате.

Сложих доста въпроси с предефиниран избор, за да може накрая да се извадят и статистически данни и чартове. Мисля, че ще е доста интересно за групата. Разбира се, ще публикувам резултатите за всички. Точно като лексикон, всеки ще може да види отговорите на другите.

Без повече уговорки - ето линк към анкетата: https://forms.gle/6fGUEvn7h5s1JMjT8

Ако има грешки, извинявам се и моля да ми кажете, за да ги оправя. Smiley

# 644
Скрит текст:
Айде, да се включа и аз. Аз съм от тези, което не искат да раждат повече. Grinning Не е като да не обичам деца, но не е баш моето всичките неща около гледането. Всъщност не знам дали детето ме натоварва или единия чифт баба и дядо, и може и заради тях по-скоро да не искам. Сигурно звучи егоистично, но се надявам да не се случва да забременея, поне не скоро. Пък и се чувствам доста неподпомогната от страна на таткото и това определено е фактор дали искам второ или не, но като знам, че няма особено на кого да разчитам, за мен изобщо не е тема.

Затова ви се възхищавам на всички, които искате и можете да си го позволите - било то финансово, емоционално, териториално или какво още може да се избори.

Раждайте, мами, че се топим. Деца не се гледат само с пари, а с много любов! Имахме съседи, които имат 3 деца, отгледаха ги броейки си последните стотинки, хранеха ги с нишесте, когато нямаше пари за друго, а днес всички деца са изучени и успели!

И аз не се чувствам особено подкрепена от таткото. Не мисля за второ поне не скоро.
Не знам дали бих могла,да дам нужното внимание на всяко във всеки момент без да има пренебрегнато под някаква форма, дори неволно.

Момичета, тези думи ми напомнят да ви поканя в една група, която създадох да си помагаме. Дано не се счете като реклама, не печеля нищо, но искам да се говори повече по въпроса за чувствата на майката и отношенията в семейството:

https://www.facebook.com/groups/241718921169332

За съжаление в началото на бебегледането сме толкова забили във физическото НИ оцеляване (нашето и на бебето), че всичко друго остава на заден план.
Ние вкъщи имаме доста трикчета, за да работим като добре смазана машина, но и тя понякога се разваля и има нужда от ремонт.

Като за начало не исках да прозвуча, че се оплаквам... Просто описах как е при нас. Всъщност и не търся помощ, защото при нас просто си е така, не сме от 2-3-5 години заедно. Иначе съм в групата, благодаря! На мнение съм, че една двойка, за да потърси помощ, то и двамата трябва да го искат, докато при нас таткото първо не е от тези, които обичат и говорят за това как се чувстват, както и не понасят разни "екзистенциални и философски" въпроси.

Намирам иначе споделянето в подобни групи и места 50/50 полезно/вредно, защото сравняването с другите, които живеят "щастливо до края на дните си" може още повече да разруши една връзка. Обикновено жените сме тези, които все мрънкат от мъжете си и дават за пример на мъжа си "този и онзи" какъв бил или се опитват да пренесат нечии чужди отношения в своята връзка и се чудят защо не се получава като при другите. Та аз съм си приела положението и нямам намерение да го променям, поне не вече. Иначе, да, за да видиш една друга гледна точка и да чуеш друго мнение, винаги споделянето е плюс. Но... Просто винаги трябва двамата да искат промяната. Имаше една много точна приказка, която гласи, че в една връзка мъжете искат от жените си да не се променят и да останат онези, в които са се влюбили, а жените вечно се опитват да променят мъжете си. В крайна сметка става точно обратното - мъжът си остава все същия, а жената става съвсем друг човек. И накара пак сме недоволни от човека до нас. Затова просто трябва да се приемем каквито сме и да се адаптираме.

Съжалявам малко за офф-топика и се надявам да не звуча твърде песимистимно или Ро3и да помисли, че умаловажам труда и усилия за групата, в никакъв случай! 💖

Общи условия

Активация на акаунт