НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 226
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
Случвало ли ви се е при зъб небцето чак да е посиняло? Нормално ли е или да се притеснявам, че нещо не е окей в устата? Силно посинял е венеца и небцето
При моето горните два кътника са много надути и сини. Досега не бях виждала такова нещо. На консултацията питах педиатъра дали е нормално и той ми отговори, че при някои бебета е така и да не се притеснявам.

# 601
Точно за горен кътник говоря и аз, само че за сега е единия.
Здравейте,
Случвало ли ви се е при зъб небцето чак да е посиняло? Нормално ли е или да се притеснявам, че нещо не е окей в устата? Силно посинял е венеца и небцето
При моето горните два кътника са много надути и сини. Досега не бях виждала такова нещо. На консултацията питах педиатъра дали е нормално и той ми отговори, че при някои бебета е така и да не се притеснявам.

# 602
Нормално е , даже е избивал зъб със съсирек

# 603
При Филипакис дори имаше киста, изпълнена с кръв при избиването на два от кътниците. Аз се бях ошашкала, но се оказа нещо съвсем нормално. Ако се стигне до там, препоръчвам Анафтин, с чист състав е и помага за всякакви ранички в устната кухина.

# 604
Хелоуу!!!
Как сте, момичета?
Психически,физически ?
ММ смята, че е време за второ🤣🤣🤣
На мен ми е още прясно прясно всичко.🤪🤪
Ще се радвам да чуя мнението ви за разликата между децата?!

# 605
Хубаво е, че мъжа ти мисли за второ, но е важно и ти как се чувстваш и доколко той се включва в отглеждането.
Моите деца са с 2 г. и 3 м. разлика и за мен е трудно.
Всеки, обаче, си знае положението, желанията, приоритетите, мотивите.

# 606
Джулчо, много е хубаво с две деца . Да има моменти , когато ти идва да избягаш , но в повечето случаи е прекрасно да ги гледаш как играят заедно , как се целуват и прегръщат сутрин когато изпращате едното на градина или как вечер когато се отвори входната врата малкото тича с писъци от радост , че се прибира каката / баткото . Незаменимо е .
Отделно развитието на децата чисто емоционално , а и физически е смайващо. Димана е на 1,2 месеца еми все едно си имам 2 годишно . Копира всичко от по-голямото дете и някак си всичко се случва леко и неусетно . Абе с една дума действайте 😁
Разбира се пак ще кажа , че не е само цветя и рози , понякога се бият , карат се за играчки за територия , за мама ....., но смятам , че това са съвсем нормални неща . Да изкарват ме от кожата, но преобладават хубавите ситуации и чувства ❤

# 607
Благодаря за отзивите и мненията.
Когато Рая е спокойна и играе, веднага съм навита за второ, но нощем като ревне неистово и няма успокояване или пък през деня, е по-добре ми е с едно 🤣
В кръга на шегата разбира се, аз също искам второ, но сякаш искам да стане по самостоятелна и тогава да действаме.

# 608
Благодаря за отзивите и мненията.
Когато Рая е спокойна и играе, веднага съм навита за второ, но нощем като ревне неистово и няма успокояване или пък през деня, е по-добре ми е с едно 🤣
В кръга на шегата разбира се, аз също искам второ, но сякаш искам да стане по самостоятелна и тогава да действаме.
При така описаната ситуация, най-добре около четири години разлика между децата. 😉😀

# 609

При така описаната ситуация, най-добре около четири години разлика между децата. 😉😀
[/quote]
Вдъхваш ми надежда 🤣🤣

# 610

Вдъхваш ми надежда 🤣🤣
[/quote]
След 3-4 години нещата леко се подобряват, защото може да се общува. При мен, обаче, е малко наопаки - с малката ми е по-лесно за момента, ама аз това мисля, че и преди съм го писала.
Много си зависи и от детето, де.
Моят опит показва, че периода от 1,6 г. до 3,5 г. е доста труден.

# 611
Голямото ми дете беше хиперактивно, все още е така въпреки, че е на 5г. дай ѝ да тича, скача, да се катери. Изчаках да порасне за второ, но сега съжалявам, защото са с разлика 4 г и ще е трудно да си играят заедно. Да, тичат, гонят се ама обща каква игра могат да играят?
На кака децата са с 2 г разлика и всяка игра им е обща не се налага друго другарче, могат спокойно да си играят двамата. Аз все трябва да търся приятелче за каката. И сега ми е трудно с тази разлика ако беше по малка сигурно щеше да е по трудно ама пък мисля, че после става лесно.
 Сега чакам трето и ще е още по забавно Joy

# 612
Поне ще са с малка разлика 😁

# 613
Да, ще видя и тази страна на нещата Joy
Но сега ми е болна тема с каката, все търсим други деца, понякога не могат да се разбират, понякога си играят, но е трудно като не може да си намери някой приятен за нея. Почва едно мрънкане, едно недоволство... Добре, че ходи на градина, иначе нямам представа как ще ѝ запълвам времето, за нея е много важно да има компания с връстници.

# 614
И ние говорим вече на тази тема, плануваме лятото да пробваме. Така че да имат поне 2 г разлика. А и не ми се ходи с голям корем лятото по площадките.

Общи условия

Активация на акаунт