МАЙ-ско бебче с глас се смее, първо зъбче се белее

• 12 067
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
Честито зъбче на Алекс! да е беличко като бялото пуловерче. За първи път чувам такъв обичай!

Виф много ме разсмя с тоя пилот на какво беше там.  Joy
Кабранска , другия път като реша да го хваля , обещавам да предупреждавам. Ама и ние по любов се взехме. Просто живеем според правилата на 21 век, че домакинството не се полага само на жената. Но откакто се роди Ивко и повече се занимава с детето отколкото с домакинстване и затова така ме радват проявите му. Но аз по принцип баня и тоалетна да съм мила един - два пъти в живота си. Те са си негова територия. Маниак е на тема препарати. И имаме огромен шкаф с такива и все не му стигат и все пазари препарати. Като магазин сме. Сега новата мания е ароматизатори за коша за боклук, тези за хладилник и прахосмукачка ни омръзнаха вече. А тоалетната така я лъсва че като ни дойдат гости питат къде да оставят 50 стотинки. Там синята вода ни е хита. А бе де съм го намерила такъв и аз се чудя. Ако останеше на мен просто не ми се мисли. Ама стига съм го хвалила, да отивам да правя картофеното пюре , че след малко трябва да се яде. С тази смяна на времето пак се върнахме на 6 хранения, а бяхме преминали на 5. Буди се по старото време май че и по рано и яде в 5.30 първото ядене.

# 226
Добро утро от мен и от порасналото ми момче!!!

Както казва Кабранска не мога да си представя живота си без малкото човече, като си помисля колко празно и скучно е било...
"Цяла" половин годинка - колко бързо мина!!!

Да почерпя по случая:
  food002 smile3510  food010
 ura  dazzler1
Довечера по-сериозната почерпка...

И Марти още е по старото време... Снощи заспа към 9...
Буди се към 2, после в 4 и накрая в 5 го нахраних...
Нещо съвсем му се разби режима... от смяната на времето ли...  newsm78

Ани, давах му чайче, а не сокче, нещо съм се объркала... Да поздравиш "образцовия" си съпруг - всички трябва да са като него... ама...

Слънчев и топъл ден   Nature Sunny !!!

Ето една снимка от сряда - с Марти бяхме на детски рожден ден в Уго /Скай сити център/!

малеее, вече му е малка шапката...

# 227
АНИ пу пу да не му е уроки на твоя мъж. Peace И ние и приятелите ни споделят такива разбирания за домакинската работа ,ама единици са такива мъже .Аз даже  класация им правя на мъжете от приятелски семейства кой е по- по-най на тема домакинска работа и отмяна  hahaha Моя мъж все го е яд ,че не е на първо място Sunglasses за съжаление.И мен ме е яд ама..... Твоя ще го включим в борбата за призовото място  Peace Поздрави на Дидо и да се грижиш за него ей  Peace
Поздрав на месечковците  bouquet
Честито зъбче на Алекс!И аз не го знаех това за бялото нещо  newsm78
Един въпрос към Бг-Вики и мамите по в час с промените,че аз изостанах с информацията: Може ли като си прекратиш майчинството и почнеш работа ,в рамките на платеното -полагащо се майчинство да си го възобновиш отново ?????????

# 228
Абе и аз не го знаех този обичай за бялото,ама го прочетох при априлите(ако не се лъжа) и щом е за пазаруване за бебо му се вързах  с удоволствие:lol:Обяснявам си го ,че се взима бяло да са му бели зъбките Simple Smile

# 229
Честито зъбче на Алекс! Всичките да са белички и здравички. Аз знам от баба ми, че обичаят е който пръв види първото зъбче, трябва да купи нещо на детето.
Честити половин годинка на Марти на Шуши и 5 месеца на Тони на Духи Пухи, на Лаура на Лаура06, на Мая на Риен, на Иван на Имар и на Анна на Еленка. Ех, че много празнуващи има днес. Да са здрави и щастливи малките слънчица!
И тази сутрин при нас имаше опикан матрак на спалнята. Уж се бях зарекла всеки да знае мястото, т.е. леглото. Ама като ставах 2 пъти нощеска да го храня и 3 да го люшкам и ето резултата.
Смяната на часовете май и на нас ни се отрази, ама нали не сме с точен режим, направо ще почнем по новото време да го редим.
Сложих и таткото като малък в подписа. Вече не се съмнявам на кого прилича малкият.

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 13:02 от zvezdolina

# 230
  • Велико Търново
Честито на всички месечинки!Да растат много здрави и щастливи дечица!

Честито озъбване на Алекс!

Този обичай не го знаех,но ми допадна много Mr. Green и при първия удобен случай ще се възползвам максимално.

Звездолина,вярно,че не остава никакво съмнение на кого прилича Венци Simple Smile.

Шуши,с Марти сте големи сладури Hug!И той с тези големи сини очи да го на гушкаш то мен!

Вики,оправяй се бързо няма да се даваш на някакъв си вирус я!Лусмар,за теб се отнася същото.

Ани,благородно ти завиждам за съпруга.Пу-пу,да го посерат кокошките и всякакви други работи против уроки дето не ги знам ги казвам да не го урочасам нещо,въпреки,че не вярвам Simple Smile.а те попитам срещу заплащане ще мога ли да пратя моя на превъзпитание и обучение?Понякога ми иде да го убия с лопатата.Пример като даде на котката да яде сладолед Peace.

А сега да ви се пооплача от Божа.Ден втори от захранването със зеленчуково пюре-претърпя голям неуспех.Ентусиазма,с който накупувах прибори и съдове стихна.След като накърмих нагласих 5 лъжички пюре,но тя плюе,стиска устните и това е положението.Аз,обаче изключително тъпа и упорита не се предавам.Пораженията големи-шезлонг,килим,моите дрехи,нейната блуза,лигавник и перде са вече лекьосани,ама това е положението.Вярно,че то това пюре на нищо не прилича,ама нали за бебета е правено,вкус никакъв.Тъй де,ама на мен ми идва гениалната идея да извадя едно антично шише на Чико с лъжица и там да прехвърля пюрето и да го смеся с малко Ам.Ами диването му с диване го изяде,дори сама си държеше шишето.Честно ви казвам направо е ме е страх утре като предложа картофа с моркова какво чудо ще е.На някоя от вас случвало ли и се е детето да откаже зеленчуково пюре?Споделете какви каши давате,ако може и по марки,да вървя каши да купувам.

Ох,пак писах като за световно,ама ще ме простите Blush.Мимозке,аз изказах благодарност за форумското палцестискане и ще помоля отново за такова,ама то е чак на десети.Времето тук е отвратително дъждовно,но на вас ви желая да е слънчево в сърцата.Чао за сега!

# 231
  Здравейте!
  Честито на всички месечковци, да слушкат, да папкат и много да се смеят!
  честито зъбче на Алекс!
  Иде ми не влака да хвана, а някоя ракета и в космоса. Направо ще изкрейзам smile3511 От 2 дена е кисел и денем и нощем, умирам за сън smile3507 Мисля си, че са зъби, защото като го търкам венчето с пръст се успокоява. Лекарката каза,че скоро няма да имаме зъб, а това понякога е дълъг процес, не ми се мисли #ShockedМного съм нервна и понякога му викам, а после се чувствам виновна и двамата си плачем, ужасна съм.
  От вчера иска да подскача, а аз по край него правя бицепси. Така се смее, че ми минава лошото настроение.
  Днес май няма да излизаме,че много силен и студен вятър духа.
  Лек и весел ден!  bouquet

# 232

Сложих и таткото като малък в подписа. Вече не се съмнявам на кого прилича малкият.
И аз!Направо са едно и също бебе.
Честито на месечковците!Да са ни живи и здрави,много весели,с бели зъбки и омазани с пюре!
Момичета,нашият интернет се изключва на всеки 30 сек вечер.Почнаха да го оправят уж да ставал по-бърз,а го развалиха.Та затова винаги копирам писанията си и ако изчезнат,ги пеиствам.Това е за нервните моменти,когато си писал,писал и то вземе че...хоп...се изтрие.
Ани,ще взема да го принтирам това за твоя мъж и да го сложа в рамка на стената.Моят прекрасен любим няма никаква престава защо трябва да помага.Ама нали съм мързелива и нали започнах да разчиствам къщата та всичко е бомба афганистанска,взе че изми банята!За първи път!И то толкова добре,че вече правото ще се полага на него! Mr. Green
Имаме си нови обувки "за големи".Подметката им се огъва и са за пред-прохождане.
Алекс,честито зъбче!Да ти е здравичко и беличко.Това с бялото ще го спазя/щом настоявате Wink/,пък и традицията з акоито види зъбчето ми хареса.Видяла не видяла зъбче,които забележи,ще се правя на безкраино изненадана:зъбче ли има?Намерих му цаката с подаръците Mr. Green Mr. Green.Само да реши да се озъби моита щерка.
Вчера беше голям ден за малката-яде оризова каша.Две лъжички,дадени с много колебания.Понеже е на 5 месеца още.Ама...искам да започна мноооого бавно и до края на седмицата ще си яде пак по толкова,колкото да свиква с лъжицата.Беше очарована.След края на изпълнението грабна лъжицата и  смука поне половин час.Наложи се да и слагам мляко за залъгване,че се сърдеше,че нищо не пуска тая вкусна лъжица.Знам,че прибързвам,но ми се вижда готова.
Сиска,аз издебнах една гладна Елла и затова маи ни провървя.Просто пробваи половин час преди часа за ядене,за да не е кисела и налитаща на цици.Пък и смесих кашата с ам.Сложи малко мляко,постепено ще се научи и без него.Нека сега да свикне,че млякото може да е "овкусено" и да се пие с лъжичка.Даи и да си играе с нея и да я лапа,но гледаи само да не си бръкне в окото.
Пеизи,ти маи си наи-изстрадалата маика що се отнася до нощни изпълнения.Да не мислиш,че аз не викам на Елла и после не и се извинявам!Знам,че не е виновна,просто...понякога те вбесяват с мрънкане.А тя е спящо бебе.Не те виня,разбирам те прекрасно.Само се надявам да мине този период,защото безсънието е ужасна работа.

# 233
Сиска,аз издебнах една гладна Елла и затова маи ни провървя.Просто пробваи половин час преди часа за ядене,за да не е кисела и налитаща на цици.Пък и смесих кашата с ам.Сложи малко мляко,постепено ще се научи и без него.Нека сега да свикне,че млякото може да е "овкусено" и да се пие с лъжичка.Даи и да си играе с нея и да я лапа,но гледаи само да не си бръкне в окото.

Сиска права е Ирка!Аз така правя малко преди кърмене и смесвам пюрето с кърма,хем да е по-вкусно и познато като вкус ,хем по-рядко..И после я кърмя.
Ирка готово си е детето .давай му да си опитва щом иска  Peace
И покажи обувките дее..
Ирка докато се обяснявам за столчето колко струва в Бг и то от 255 станало 270 ама карай. WinkМного е красиво и функционално!

# 234
      Ирка, едва ли аз съм най- изтрадала, защото някои се оплакваха, че бебчовцити им се будели на час,но понякога ми идва в повечко. Сигурно и други майки се чувстват така. Тази нощ реши,че в 2.00 ще си играе, накрая с 300 зора го приспа баща му към 3.00.Опитвам се да премахна храненето след 00.00, мисля, че вече е само навик. Ще видим дали ще успея, защото нощес и гърдата не помогна.
   Радвам се, че ви има smile3525 Олеква му на човек, като сподели!  bouquet  bouquet  bouquet

# 235
  • София
Привет и от нас! wavey
Честито на многото месечничковчета! Да порастнат големи, палави, игриви, сладки, пакостливи! Heart Eyes
Вързани сме в къщи в това гнусно време, но реших, че отдавна не сме се отчитали със снимков материал, а и понеже гледам да не злоупотребявам принципно с размера им, пускам няколко от съботния ни пикник...  newsm41 family 1swing  Nature Sunny  car003 Беше приказно.  Blush Заредих се с енергия и красота за месеци наред... Вижте ни:

А ето и една от вчера, да видите наследникът как "кара"  newsm01 майка си да гласува...  rotfImao

# 236
  • София
пейзи,
и аз те разбирам, ти не си лоша майка, просто не си от желязо, особено като недоспи човек и за кикъде не е....
и аз съм имала кризи, още повече, че нашия тати изобщо няма похват към миа и засега тя е изцяло на мене на ръцете...не го виня, просто човек се учи, на дете, на общуване и разбиране на детето... ако сега го натискам, още по - лошо ще стане. мъжете нямат нашия инстинкт. учат се да възприемат децата...незнам дали сте съгласни с мен.

пс. честито на месечковците!   bouquet

олче, мнооооого е пораснал сладура, а червената жилетка ме разби, както и снимката , където кара колата, хехе  Joy

ето и от нас една снимка от последния хубав ден вчера:

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 16:33 от vaniliaice

# 237
Здравейте мамчета на майчета!

Леле колко празнуващи - на всички месечковчета - да са здрави и щастливи, усмихнати и палави - за радост на мама и татко! А пък на празнуващите "половин рожден ден" Марин на Шуши и Мартин на Надя777 - много радост и пълни бузенца и дупенца!   love001
paizy - и аз му викам на моето диване  smile3512 - ама ми минава  smile3521

Вики - да с е оправяш ейййй! Че много скапва това боледуване newsm09
Иначе - Никола е по-добре, по-малко сополки, по-малко кашля, няма температура...ама да ви кажа как се "набутва" антибиотик на бебе, което от шише не е пило, като види лъжицата стиска устни (ще си развалим процеса на захранването с тея лекарства smile3515) :
От Панадол-а има една спринцовка - та с нея - държим главата и с риск да се задави - наливаме - а то се дере милото - ама - иначе незнам как точно да му дам (няма с какво да смеся а няма как да си го напъхам в цицата!!)  абе - кофти картинка сме - и то на всеки 8 часа.

Ани - леле - я да клонираме мъжа ти, че аз такива не съм ни виждала а за първи път чувам  - късметлийка си !  smile3525
Олче - със много сладък шофьор си се уредила!  smile3521
За кашите - аз съм много доволна от млечните каши на Милупа - даже на мен ми се дояжда  smile3502

Момичета - за обувките: аз съм пълен дюстабан по наследство и специално питах и разпитвах, какви обувки и кога. Та да ви споделя - навсякъде (и унас и в чужбина) препоръчват бебето да е БОСО като прохожда - или пък с чорапки, или с мнооооооогооо меки обувчици.

# 238
  • Варна
Голямо четене падна  smile3529......ама така е, като не съм пускала компютър от два дни. А в събота писах, писах и накрая интернета угасна. А да бях се сетила поне да си копирам написаното....ама тъпа глава  newsm78
Честит празник на всички месечковци! Здрави, послушни и весели дарастат! baloni baloni baloni
Аз май "леко" се разболявам -за сега само ми е лошо и малко температура  Ill. Дано не се тръшна на легло, че ще трябва да викаме баба на помощ. Тя иначе не отказва, ама на мен ми ходи по нервите като вземе да дава съвети за всичко.
Съботната разходка с Мимозата и Виф беше много приятна, а както те са писали, Крис пак проспа срещата  smile3524
Ани, страхотен съпруг! Дано все така помага и да дава пример на нашите. Той и моя докато бях бременна много помагаше, но сега се е отпуснал нещо. Ще трябва да вземам мерки  newsm12
Пейзи, всички сме имали и ще имаме такива периоди за съжаление. Аз все си мисля, че на детето се отразява емоционалното състояние на майката. Опитай да почиваш и да се отпуснеш. Лесно е за казване и трудно за изпълнение обаче, знам. Стискам палци да отмине бързо  newsm10
Олче, много свежарски изглеждате на снимките! И червената жилетка е много сладка. На ръка ли е плетена или купена?
Сиска, на каква диета си? Давай насам идеи, че при мен положението е плачевно...
Хайде стига за днес, че стана доста  Hug Heart Eyes

# 239
  • София
Май-чета днес да почерпим послучай 5-те ни месеца Popcorn Wine Glass beer cheers cook
Честито и на другите празнуващи днес, да са здрави и много да слушкат.
Някой знае ли нещо за Тони и Духи Пухи,много отдавна не съм ги засичала,дали всичко с Тони е наред?
Ани твоя мъж наистина е за пример.И моя много ми помага немога да се оплача,но вашия тати води класацията за сега.
нашия тати изобщо няма похват към миа и засега тя е изцяло на мене на ръцете...не го виня, просто човек се учи, на дете, на общуване и разбиране на детето... ако сега го натискам, още по - лошо ще стане. мъжете нямат нашия инстинкт. учат се да възприемат децата...незнам дали сте съгласни с мен.
Ванилка много добре те разбирам,но аз си мислех че само моя мъж не разбира от гледане на дете.Онзи ден си играеше с Иван и искаше да го обърне от корем по гръб и като го завъртя ,Иван си дрънна главата ,защото баща му незнае как да го обърне #Cussing outДоста си поплака горкото,но по скоро защото аз се развиках на таткото и му наговорих куп обиди,добре че бързо ми минава.

Общи условия

Активация на акаунт