МАЙ-ско бебче с глас се смее, първо зъбче се белее

• 12 056
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро и от нас !
Днес за първи път Марти се събуди в 8 без 15 да яде - иначе между 6 и 6,30ч. Много съм доволна, но ще трябва да по сгъстим режима за да ги съберем 5те хранения. И да попитам - до кога трябва да са 5? Има една мама в парка - бебето и е родено на 11 май, и хапва по 4ри пъти. Сутрин 210мл АМ, обяд зеленчуково пюре, следобяд каша и вечер пак 210 АМ. Мисля че още са малки за такъв режим. А и с тези 210мл направо доста ме учуди - Марти изпива по 180 най-много.
А за запека - и бебчо откакто се захранихме започна да ака по твърдо, но не мисля че е запечен. Хубаво е запичащите храни да се комбинират с разхлабващи или регулиращи - примерно пюре от банан с круша или каша ориз със сливи... Калия стана ми мъчно - дано нямате повече проблеми с коремчето...
А ние вече заместихме едното хранене - обедното -  с каша. За сега съм въвела само ябълка и тиквичка и му ги слагам в кашата. Когато зеленчуците станат повече ще му правя и пюренца.
Анита честит рожден ден!  nbirthday Желая ти много щастие!
Лек ден и приятни разходки   bouquet

# 76
Пак съм аз....

Забравих да кажа на Олчето за кърменето и мнението на майките във вашия парк. Вики ти го е казала.... може би наистина завиждат и за това говорят така. Просто е зверски времегубещо да си храниш бебето с АМ и трябва постоянно да мислиш има ли шише за следващото хранене, вода преварена, храната дали му свършва.... въобще лудница!!!! И с това се свиква ама не трябва да се разсейваш  Laughing
При нас пък в парка наблюдавам точно обратното - мамите хич не се притесняват - вадят цица и кърмят и аз много им се кефя Simple Smile))

bouquet

# 77
Добро утро и от нас с Никола,
още нямаме комп, но се уредихме с нов  Wink, пък стария като го отремонтират ще отиде при бабата  Wink
Леле колко много сте изписалииии - браво!
Честит рожден ден на патерица на рожденичките Смайли и Ади  - да сте здрави и от щастие да не се отървете!
Успех с устния на мъжа на Сиска!
А за режима - ами нямаме - упорито се кърмим на поискване, че спрях захранването заради гадния грип - и още не знам дали ще се наложи антибиотик за бебчо - засега сме на витамин С и хомеопатия, ама тия сополи не спират и си имам едно хъркащо бебе - а хем и стеримар и помпичка - абе кофти.... намаля му и апетита май (не че мога да кажа колко изцоква - ама нещо цицата все пълна остава) Нощем обаче - най-много 1 път да се събуди, а често и спи от 22:30 до 5-6 сутринта.
За образованието и професиите - ами аз съм инженер от ТУ- София и скоро и магистър по упр. на човешките ресурси, а работя в сферата на обучението и качеството в телекомуникационния сектор. А таткото е ИТ и там се подвизава.
Захранването - ще го подкараме като се оправим, но кашата ни е любима, пък и хич не сме напред с килата, та ще заместя сутринното цокане (това в 10-11) с каша, че от Декември съм на работа Wink

# 78
Здравейте на всички
Честит рожден ден на Анита
Честито и на месечковците празнуващи днес....

Олче......и друго за допълване......една кутия мляко е за 3 дни.....иди виж колко струва АМ...това са 80-100лева на месец.....ти поне ги даваш в друго направляние Simple Smile

а сега отивам НАВЪЪЪЪЪЪЪН
Весел ден на всички

# 79
  • София
Добро утро!
Да се отчетем преди разходката. Blush
Много ви благодаря за отзивите, по така повдигнатия от мене въпрос. Страшно сте мили и внимателни... Heart Eyes
Иги и аз ще се радвам да се запознаем, но не мисля, че би могла да въздействаш на "уличната култура" тук, 1000 пъти съм се опитвала и сега мълча и се усмихвам само.  Rolling Eyes Ако искаш ти ми пиши на ЛС кога си свободна да отскочиш, че нашият "цивилизован квартал", както го наричаш, не предлага много места за разходка, ние се събираме зад блока, където има 2 пейки на кръст и е пълен боклучарник и помиарник.  Sick Какво ли не бих дала да живея някъде на спокойствие и тишина като теб...  Thinking Това в никакъв случай да не ти прозвучи като отказ от поканата, много ще се радвам да се видим с бебоците, все ще измисля къде да отидем, дори да е по - надалече, но "пейзажът" да е сносен. Hug
Да ви се оплача, че ние покрай този зъб почти не ядем... Аз от страх да не ми намалее кърмата само предлагам цица, нашият буболечко се дърпа и се хили... Tired Дано да е период някакъв, че и едното пюре дето давам "за вкус" на обяд е средство за игра и забавление - плюе се и се бръмчи с него. ooooh! Много се притеснявам, че не е същият "грухчо" като преди, но съм чела, че наистина при зъбоникнене се получават подобни хранителни разстройства и апетитът варира. Tired Дано да е период някакъв.
За хапането - ами още не ме гризе, усеща се зъбчето леко, но не ми е неприятно и не ме боли (засега). Дано да е от по - цивилизованите бозайници моя шушко. Mr. Green Party Praynig
За хапването нощем и "режима", при нас всичко е много относително, режим нямаме, единственото нещо, което спазва твърдо е, че трябва да си е в креватчето в 20 часа и да е заспал.   sleepuu Иначе пада голямо киселене и рев. За тая цел къпем към 19.30.  Laughing После се буди към 23 - 0 часа папа набързо и пак отнася. Обикновено тогава го взимам при мен и нощес към 3 - 4 часа пак цока (амаи аз сомнамбулствам и НИЩО не помня... Embarassed Embarassed Embarassed) и сутрин до 8 часа наняме с него.  Heart Eyes През деня обаче почти не спи, дремва за 20 - 30 мин. и това е. Мнооого рядко спи с часове. Ето вчера всички дребни навън спинкат, наш Велизар си играе с играчките (цял следобяд!) и си мърмори под носа... smile3540 Хапването много го разреди, "готов" е за 5 мин и пак се щръклее... Но като цяло не мога да се оплача. Heart Eyes
Вики, какъв е тоя вирус? Цццц... Някакъв "люлински" ли? Mr. Green Аз пък температура хич не вдигах, но от хрема и кашлица полудях... Добре, че бубко не се зарази. Praynig
За дърпането на ушето, ние го правим в комплект с търкане на очички, когато мнооого вече ни се спи. Flutter
Кабранска, голям екшън си преживяла, добре че е минало без жертви и последствия... Май е вярна приказката, че с малки деца очите ти трябва да са ти и на г*за... Grinning
Танче (Арк), много добре те разбирам за котанчо, аз нашта глезла също я чувствам като "щерка", то кажи - речи грижите и вниманието са сходни. Много се радвам на котколюбители, чувствам ги сродни души и истински добри хора... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Анна, по тоя повод да ти кажа, че ако не по бебешка линия, имам мерак да се сродим с теб по "котешка". Mr. Green МНОГО го харесахме вашият пухчо и търсим на нашата "мацка" кавалер - персиец отдавна, ако и вие сте ни харесали, дайте своя глас "за" една бъдеща котешка любов.  rotfImao
Накрая  bdbaloniАнита! Всичко НАЙ - НАЙ - НАЙ, бъди здрава, силна и безкрайно щастлива!
Целувам ви всички! lovekiss  

# 80
  • В сърцето на любимите мъже!
Абе знаех си аз, че сме си избрали най-спортната мома, ама чак пък да пълзи.... #Crazy направо ме уби! Иначе Kalia, е нормално пълзенето на заден ход. В Спок пише, че всички деца пълзят различно, някой със свити колене, други с опънати, други с едно свито краче и едно опънато, трети назад, четвърти настрани и така.
А пък за диетата, споко, скоро няма да се стпоя, според един калкулатор на идеалното тегло, трябва да сваля 42 кг, ама туй няма да стане никогаш, щото аз толкоз малко кила не съм била от 3-ти клас.  Joy Joy Joy

Засега искам да сваля още 10-ина, за да почна да бременея отново. Хи-хи-хи, големи планове си правя, няма що!

Олче
, ще ти пиша на лични за среща!

Целувки и отивам да готвя, че мъжо все пак не е на диета!

# 81
  • Бургас
Танчеее, страхотно предложение си получила. Как искам и аз. Като завърших кандидатствах в една банка за кредитен инспектор, но не ме одобриха естествено. Супер работа си е това. Предполагам че ще правиш анализи за одобряване физически и юридически лица за отпускане на кредити. На мен ако ми падне нещо такова , хич няма да се замисля. А и заплатата предполагам е стартова. На мен ми омръзна да се занимавам със тоя софтуер и затова сега ще си трайкам 2 години. Нищо че от време на време ме викат на работа. Тези дни пак трябва да ходя! А майчинството нямаш ли вариант да го прехвърлиш на някого. Ако ли не , мисля че половината ще си го получаваш.
Ани вярно, че примамливо звучи, обаче ... Кредитите ще са само фирмени и то май само за големи фирми. Аз иначе кредити съм давала, но само потребителски без ипотеки. Тези ще са все с големи ипотеки и нещо не ме блазни мисълта да си слагам подписа за такива големи суми за тези пари, а и заплатата не е стартова - стартовата прадполагам ще е по-малка. За сравнение сегашната ми заплата е с 50 лв по-малка, а отговорността не е толкова голяма. За съжаление майчинството няма на кого да прехвърля, майка ми работи, а свекърва нямам. БГ Вики нали уж измислиха някакъв закон, че няма да плащат нищо след 01.01, ако тръгна на работа или си остана само предложение? Смайли, правилно помниш, Жасмина вече я кърмя само сутрин и вечер и това не е проблем. Та да не ви занимавам повече, но ей това го мисля и премислям и още не мога да реша.
Жасмина одеве се обърна по корем в количката. Бях я оставила да се занимава и тя се въртя, въртя и по едно време я гледам по корем и ръфа отстрани пластмасите и се хили. От вчера изпитва голямо желание да си ръба количката, нали вече се вози седнала и пипа и се навежда.
Камбанска, добре, че на Ивчо му няма нищо и дано Сами да го преодолее по-бързо. Аз Жасмина я вързвам навсякъде от доста време,че много шава.

# 82
  • Русе
   Привет и от нас!
   Все още не съм успяла да изчета всичко написано. При нас няма още зъбки, но киселеем от време на време. Ето и една снимка-Дарито с новата си играчка Grinning

# 83
  • Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АНИТА!!! МНОГО ЩАСТИЕ, МНОГО ПРЕКРАСНИ МИГОВЕ, МНОГО УСМИВКИ И ЕДНО ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕНЦЕ, КОЕТО ДА ТЕ РАДВА!!!

А ние да почерпим, че днес ставаме на ПОЛОВИН ГОДИНКА!!!! newsm44 newsm44

Misc Baby Bottle  party023  cook newsm38  food002 beer beer3 beer2 Popcorn  food010 kaffeetrmker_2

Кой каквото иска, моля да заповяда!!!!

И по случай случая, да ви покажем едно клипче от вчера Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=2qQ9nM3BHSs
По средата на клипа, голям смях пада  Laughing

Айде много   love001 от нас

# 84
Ех не мога да се сдържа - Миме - ама каква ти е  куклааааа тая Дариииии! И косичка за фиби и панделки имааа! Пу пу... Laughing
Честит рожден ден на Анита - от здарве и щастие да не се отърве!  bouquet  bouquet
Vif- Ех - голяма игра пада с тая топка на Макси - честита половин годишнина- сладурче!

# 85
Еййй, най-накрая да смогна и аз да се отчета  ooooh!
Първо честити 6 месеца на Макси! Голям сладур е на клипа  Heart Eyes
Честит рожден ден на Дидо, на Смайли съпругът! Нали днес беше...   Rolling Eyes Много здраве, щастие и любов! Специални благодарности за обяснението с шевната машина, още не съм го забравила  Mr. Green Принтирах си го и го мушнах в кутията с конците  Blush Joy Също и Ани, дето ми беше обяснила  Wink
Честит рожден ден и на Анита! Бъди все така перфектна майка, добра съпруга и чаровна жена!    bouquet
Честити 5 месеца на Криси, на Елла и на Валерия!

Ние сме още болни, аз най-вече  Tired Хремата ми е направо убойствена, гърло не ме боли, но сополииии ....  #2gunfire Почнах и да кашлям, но е от оздравителните дни. Аз си ги деля на етапи - инкубационен, засилване, връх, оздравителен и финален  Crazy По 3 дни, поне при мен винаги е така грипа, настинките и пневмониите  bowuu
Бебо и той е със сополи, сутрин хърка жално и се буди  Cry Помпата вече така я мрази, че ми е жал  Confused
Мислех да почвам захранване от 20-ти, нали стана на 5 м. Обаче се разболя и ще отложим. Май ще си влезем в гргфика на захранване след 6 м  Joy
Аз приключих засега с ходенето в Русе, направо ми се взе здравето #Puppy dog
10 часа пътуване с нощния влак, багажа на гръб постоянно, с помпата през 5 часа в някоя тоалетна ...  #Silly
И втория път ми извъртяха много гаден номер  Imp Трябваше да пътувам сутринта с един колега, той пък отишал предния ден. И единствения влак ми е в 21,00 вечерта. Е, аз разбирам за колегата 2 часа преди влака  #2gunfire А пък имах изпит за взимане и трябваше да ида..  ooooh!  newsm50 Поглеждам във фризера - няма кърма достатъчно  ooooh! Отказах се да ходя. Тъкмо бях стегнала багажа и го извадих. 30 мин преди влака реших да отворя кутията с АМ и да пробвам Лео дали ще яде, последен опит казах, че правя. Той пък си изцока млякото като пич и аз останах така  Shocked Дадох бързи инструкции, пак събрах багажа и се метнах на влака  Joy Изпита го взех с 6  Mr. Green за разлика от предния (скъсана), ама ми дреме  tongue Важното е, че ми завериха семестъра с печат при 4 невзети изпита  Wink Аз затова и отидох до Русе, де...
Та така...

За професиите - аз съм икономист, завърших икономически техникум и веднага записах Стопанско управление в Техническия университет в Русе. В началото беше дистанционно от Пловдив и взимах 2 години за 1, но да не се впускам и тук в обяснения  Blush вече ги караме нормални години в Русе. Мислех да завърша бързо това висше и да запиша второ...ама ще почакам  Mr. Green Работила съм 16 вида работи, като си дадох автобиографията на предпоследното място и ме гледаха като  newsm52 Turn-l Щото бях и на 20 години тогава..  Joy
Мъжо е завършил Техникум по механика, ама не му знам специалността. Той и без това е от тройкаджийте, та няма значение  Blush Joy Ама компенсира с много неща, та го преглъщам това  Rolling Eyes Иска му се нещо да учи, ама в момента нЕма пАри за него... Малко по-нататък, той сега е млада и свежа краставичка (другия месец става на 22  Mr. Green Crazy), време има...

Айде, че се олях. Цунки мунки на сладурите, безполезнено подаване на зъбките, да не хапят кърмачките  Mr. Green и да си хапват пюрето тези, които вече са захранени!  Hug Kissing Heart

# 86
  • Варна
Благодаря Ви за пожеланията момичета! Много сте ми сладки и мили   Heart Eyes
Крис и той днес има празник, но е мини -5 месеца. Честито на другите празнуващи 5месеца дечковци днес Елла и Валерия!
Честита половин годинка на Макси! Vif все така да хубавее и сладко да се смее!
Ето я и нашата почерпка

Аз ще бягам да приспивам малкия, че сам не иска....лек и слънчев ден!

# 87
  • София
Честит рожден ден на Анита! Желая й много хубави емоции и приятни изненади днес!
Честито на месечковците - Макси, Крис, Елла и Валерия.
Крейзи, браво за изпита - отличник си!  Peace
От вчера се каня да пиша на Олчето, ама те всички преди мен хубави работи и казаха и я успокоиха надявам се. Само ще добавя от моите наблюдения, че на кварталните мами винаги бебетата им спят по минимум 12 часа на нощ, непробудно, не реват въобще, само се смеят и ядат всичко... Wink
Момичета, кажете кога ще се виждате, може и аз да се присъединя към дружбенската среща (Младост е горе долу близо) и да покърмим дружно и в тоя квартал Joy
  bouquet  bouquet

# 88
ей, не смогвам да ви изчета! толкова много пишете. А забелязах 4е си имаме и нови мам4ета, които редовно се отчитат - бравооо!!!!

първо да честитя на който трябва: Simple Smile
Честито на наште месечковци - 6месечни и 5 месе4ни! Много да са здравички и да са весели!
Честит рожден ден, Анита! Много здраве и щастие ти желая!
Честита годишнина на Анна (нали вчера беше), желая ти хубав семеен живот, да се радвате дружно на щастие и любов.

Честит взет изпит, Крейзи, все така да превземаш изпитите!
И на Сиска на мъжа браво за взетите изпити!

Оууууууууу, исках специално да поздравя Катето - много хубаво майче си! Страшно ми хареса на снимката с Килиан! И косата май е с нов цвят??? Честита! Simple Smile

А на болните: хайде, оздравявайте бързо, че времето е само за разходки! Не ви давам да сте болни!

Ауу, тоя Макси как се хили, божее - сладуррррр!!!! Виф, голям образ сина ти:)

НАстръхнах като прочетох Сами как е обърнал количката. Кабранска, не ти ли се изправиха косите. То не че си имала време за друго, освен да реагираш, ама аз сигурно щях да се изприщя на момента от ужас. Дано Сами да забрави бързо слу4ката а на Ивчо да му няма нищо. Тя една комшийка вика че те бебетата били гумени и нищо им нямало като падат. Много се смях, щото тя въобще не трепери за паданията на нейната 4-месе4на щерка.

За професиите: аз съм завършила Английска гимназия в Сф и после информатика в СУ. Не съм програмист, но работя в софтуерна фирма като технически сутрудник и се занимавам с писане на различни съпровождащи софтуерния бизнез документации. Мъжа пък завърши ТУ Сф и е инженер, компютърни системи, той е програмист.

и за финал ще се опитам да сложа днешна снимка на Анито, че да не ни забравят ухажорите.

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 15:48 от GalyaG

# 89
Е, да се включа за кратко-да ви успокоя,че нищо ни няма от вчерашната случка,но за сметка на това явно"Люлинския" вирус на Бг Вики ни е стигнал...сега на дневен ред е Сами-от снощи повръща и е с разстройство/отначало мислех,че е на емоционална основа...но като продължи ...се убедих,че си е баш такова/...та днес програмате е пране/чаршафи ,дрехи,покривки,килими,диване.../,простиране,парцала и пак същото отново...лошото у че неиска с памперс/пък гащите посвэршиха...и сега милия е с нощна превръзка/дано не му се отрази на сексуалната ориентация.... Mr. Green/и чакаме татито да се прибере/ако изобщо събере смелост за това...че като му обрисувах картинката по телефона,може и да прескочи към гръцко..../та да ходи да тоалетна хартия и хомеопатични...
добре  поне,че Ивчо е добре засега.И да ви се похваля/пък и да дам кураж на другие кърмещи още/,вече не ме хапе-авно зора мина...за сега толкова-после-като има време поъвече...

Честита половин годинка на Макси на Виф!Честити 5 месеца на Криси, на Елла и на Валерия!
Дано да са здрави...всичко друго се оправя...

Общи условия

Активация на акаунт