Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 37

• 48 572
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Премести си питането в темата за грим., bububu. Там ще получиш много полезни препоръки.

# 286
  • София
Може ли препоръка за фдт за комбинирана кожа с несъвършенства. Не гоня плътно покритие.
Въпреки, че хем имам несъвършенства, хем гоня 40-те Simple Smile. Т зоната много бързо се омазнява.
От ЕЛ ми излизат пъпки и го изхвърлих. Отделно миризмата му ме побъркваше. Everlasting на Clarins нещо не ми пасна. Набива се много бързо в линиите.
Invisible ware L'Oréal - не намерих подходящ цвят, но и бързо ми се свлича.
За база ползвам класическата на Smashbox. Може и в нея да е проблема. Знам ли вече...

# 287
M, пробвай Even Better Clinical на Clinique. Подходящ е за кожата, която описваш, а и има хубав сатиниран финиш,
Ето този

# 288
Tочно този щях да предложа и аз ^^^.
Страхотен е за суха или комбинирана кожа, с доста добро покритие и естествен финиш.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 14:24 от tuali

# 289
  • София
Благодаря много! Още днес ще отида до Дъглас, за да го взема.

# 290
  • Бургас
Интересно, тъкмо си търся нов фдт.

# 291
В Делириум има подарък и четка с него. 10% отстъпка за първа поръчка също.
https://www.deliriumexclusive.com/bg/grim-litse-fon-dio-teni/eve … tion-spf20-639258

# 292
Точно преди 3 дни си взех Even Better Clinical на Clinique от Дъглас. На 37 години съм, с комбинирана кожа, с пори. Супер съм впечатлена, а не очаквах. По-добър фдт не съм имала. Минимизира порите, дълготраен, покривен и не стои като маска.

# 293
  • София

Успявате ли да изразходвате продукта преди да му изтече срока на годност след отварянето?
С колко броя отворени  продукти обикновено разполагате?
Как ги съхранявате?

Аз с днешна дата имам 11 броя, от които 3 ВВ крема и 2 пудри с фактор. Никакъв шанс да ги изхабя в срока им на годност след отваряне. До сега никога, ама никога не съм успяла да изхабя фон дьо тен до края. Отиват с кофата с около 1/4 или 1/5 съдържание . Не подновявам, при условие че изхвърлям.
Когато съм "без грим" използвам ВВ крем, заради фактора и бързо уеднаквяване на тена. В другите случаи съм с крем с фактор и фон дьо тен.
Приятелка казва, че ги съхранява в хладилник. Аз там държа само кремове и масла които в момента не ползвам.

# 294
  • София
Имам в момента пет фдт (и още толкова, повече всъщност, кънсийлъри и коректори, три пудри - насипна, компактна, за под очи), които са отворени и се ползват. Ако не ми допада при първите няколко нанасяния (опитвам с различени бази и техники на нанасяне) - отиват в кофата, независимо от това колко инфлуенсъра го хвалят продукта.
Не държа в хладилник фдт.
Ако смени миризма, цвят, текстура - моят съвет е да го изхвърлите веднага.

# 295
Аз съм на принципа, ако нищо му няма - не е променил цвета, аромата, консистенцията, не ми дразни кожата, значи нищо му няма, ако ще и пет години да стои, промени ли се нещо обаче, значи не става, независимо дали е в срок или не. Не обичам да хвърлям с лека ръка.

# 296
Хммм, гъделичкате ми любопитството с този Even Better Clinical на Clinique Simple Smile

Последните дни експериментирам като забърквам различни продукти към ЕЛ ДУ. Със Лореал Инфолибъл беше ОК, но нищо особено. Със Ланком Renergie Lift е много хубав. Днес мисля да му сложа Шанел Виталюмие Аква, а утре един влажен Шисейдо... Май имам и сампъл на Диор Глоу.

PS Kрасиво стана като финиш със Шанела, макар, че малко попрекалих с количеството, но се блърна кожата добре (пудрата е Aucoin loose powder). Сега ще видим как ще се държи, че почна да се впива в 1-2 по-дълбоки бръчки.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 20:51 от Agent Provocateur

# 297
  • София
Моят Clinique също се оказа много добро попадение. Днес го получих и го нанесох страшно нескопосано, защото бързах, но за първи път цвета ми пасна, стои точно както искам. Благодаря за препоръката Simple Smile

# 298
Мили дами, подскажете ми малко - имам няколко мострички на  Guerlain L’essentiel - супер много ми харесва как стои на кожата, не се трансферира (много), добре се държи…обаче как се нанася това чудо? Твърде гъст ми идва, с четката се измъчих и накрая с ръце мазах (което исках да избегна, предпочитам четка). Бюти блендеер не ползвам, ама дали ще стане по- добре. Докато го нанасях имах усещането, че по-скоро ще ми трябва шпакла🤣🤣🤣 искам да го купя, ама много гъст ми идва и не съм сигурна, че ще се справя с намасянето, особено в бързината сутрин.

# 299
Real Sugar, аз купих два цвята от този ФДТ в glow варианта и консистенцията при двата е различна. Може би трябваше хубаво да ги рaзклатя преди употреба, но по-светлия цвят 1N e доста по-гъст от 2N, което ми се стори странно. 🤔
Пробвах с пръсти - става добре, но най-равномерно се получава с бюти блендер. За мен е и по-бързият вариант.

Общи условия

Активация на акаунт