Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 37

• 48 344
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
Ниа, може ли мнение за фон дьо тена в черна опаковка на Боби Браун?Благодаря Flowers Hibiscus
Оххх сам по себе си не ми е либе. Цветът му ми е идеален лятото, ама страхотен! Пигментиран е и се смесва чудесно, наистина попива бързо и е тип серум- просто придава цвят на кожата. Не потъва в бръчки и т.н, ама аз искам освен да ми е боядисана муцуната, да има и някакъв по-джиджан финиш от голата ми кожа с всичките и там пори и бръчки. Имам други леки ФДТни, които заглаждат по-добре (UD Stay Naked за по-матов финиш, МАК face and body за по- сочен. Този обаче има повече покривност и като го смеся с МАК например стават чудеса.
Агент- абсолютно точно така решавам. Ще добавя и още един сценарий- ако съм с по-силен/опушен грим на очите, много мразя да нося естествен, лек и краткотраен ФДТ- като е гарга... та зависи и останалия грим какъв е. Като бързам също за разлика от Агента не търся нещо с пръсти, а по-дълготраен или покривен ФДТ в малко количество, нанесен с една четка на Artis, която нанася ФДТна естествено, пестеливо и страшно бързо (не я препоръчвам, струваше много много лев, а после пуснаха 181615 вариации на пазара. Ядец). Ако нямам време за ФДТ грабвам минерален под формата на пудра. И тях ще снимам ако искате.

# 121
Здравейте, момичета. Аз съм на 46 години, кожата ми е суха, с пори. Бих искала да купя фдт, който е с добра покривност, да озарява лицето. Моля препоръчайте ми подходящ. Както и основа, ако е необходимо.  Дали на Ив Сен Лоран или Есте Лаудер. Много ще ми помогнете. Предварително благодаря!

# 122
Здравейте, аз използвам Estee Lauder-Double wear и съм много доволна. На моята кожа (която е нормална) изглежда повече сочен отколкото матов. Разбира се с всякакъв вид база за грим (в момента ползвам такава на Сефора-glow). Blush
Ако имате възможност, поискайте отливки, за да видите как ще се разбере с вашата кожа.
Да добавя за Лаудер-при мен изобщо не е икономичен, независимо дали го използвам с блендер или четка.

# 123
Нямам възможност за отливки, защото живея в провинцията и ще поръчвам онлайн. Благодаря за отговора,  за мен е най-важно да не ми се натрупва фдт в порите и бръчките. Може би за това ми е необходима база. От къде да поръчам оригинален продукт? Поздрави и приятен уикенд!

# 124
Привет, Stephanie, моето мнение се отличава от това на Galya- на моята кожа, която е суха, с пори и вече бръчки, Estée Lauder Double Wear не е оптимален. Силно матов е, покривен е и стои добре на пори, но с бръчки определено не се разбира и ако кожата Ви е суха- ще подчертава. Затова и искрено завиждам на Галя, когато сподели, че продуктът на нейната кожа е сочен.
Моето мнение е, че базата няма да спре събирането на ФДТна в бръчки, а или ще даде допълнително озаряване/матиране, или по-голяма дълготрайност. При зряла кожа (кофти термин, аз също се слагам в тази категория- сухота, бръчки, вялост) трябва сериозна хидратация денем и нощем, за да може кожата да не стои още по-посърнала с грим, отколкото без; ФДТ, който да е лек и все пак да изравнява, лек хайлайт и/или по-свеж бронзър/руж. Ако държите да е на YSL или EL- бих погледнала Estée Lauder Nude Water Fresh (Futurist е подобен, но се движи през деня и при мен се събира). Намира се на много места- Notino, Douglas, Sephora, Delirium- в общи линии всеки сайт/магазин за козметика.
Ако така или иначе ще поръчвате и не държите на ЕЛ/YSL, бих погледнала Make Up Forever Ultra HD (течен- в Сефора с поръчка по телефона), по-покривен крем (erborian cc cream Gingseng, пак Сефора) или в по-нисък ценови клас, върху добре хидратирана кожа L’Oréal Fresh Wear.

# 125
Ех, Ниа, ще ме караш и Make Up Forever Ultra HD да поръчвам Heart Flowers Hibiscus Само да видим как ще си нацеля номера...Този месец поръчах над 5 фон дьо тен-а.Като катерица се чувствам, нямам насита Simple Smile

# 126
Споко и аз така този месец, имам такива периоди, в които решавам д тествам нещо ново, изкупувам де що има и накрая пак се връщам на това, което съм ползвала преди.

# 127
Tamar, ти със суха кожа ли си? Редактирам се- помня, помня и колко красиво ти стои ЕЛ ДУ.
Цялата колекция Ultra HD без reboot, Aqua нещо си (последния на пазара, истински скапан ФДТ, напомня ми на нещо на кожа, което ако опиша ще ме изхвърлят от форума), и матовия течен е много добра, но на истински суха кожа. Стикът е рай само на много суха към суха кожа, пудрата/компактния ФДТ е чуден на суха, нормална и мазна кожа, като мазна ще трябва да попива, но не го препоръчвам за дълбоки бръчки- все пак е малко по-матов от другите. Течният не е манна небесна, не е най-хубавият ФДТ на света, но е чудесен ежедневен, лесен за работа, много естествен, изравняващ и красив продукт- за всякаква кожа освен мазна. Според мен стои най-красиво нанесен с пръсти. Харесвам серията основно заради начина, по който стои на неравности и пори- хем са много perfecting (усъвършенстващи??- нека езиковата полиция ме поправи), хем стоят естествено. Искам да ти видя колекцията или да споделиш какво харесваш моля, пробвала съм козметика, защото ти си писала за нея и ми е допадала много. И тук се редактирам да добавя, че и парфюмните ни любови са сходни.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 14:10 от Анонимен

# 128
Озаряващият фон дьо тен на Диор е прекрасен.

# 129
Здравейте! Много съм впечатлена от знанията ви в темата и се реших да задам въпрос.

Търся нов коректор/concealer за под очите. Досега използвам главно NARS Radiant Creamy Concealer и този на Anastasia в малката кръгла кутийка (cream). За съжаление, този на Anastasia е спрян от производство. А напоследък този на НАРС стои малко сухо на кожата ми така че ми трябва нещо по-хидратиращо.

Търся нов cream коректор/concealer, който да не влиза във фините линии около очите. При мен все още на много места няма тестери заради Ковид.

Имате ли мнения за MAC Studio Finish Concealer или Bobbi Brown Color Corrector? Препоръки за други? Четох ревюта, но са противоречиви.

П.П. Да дам пример. Поръчах този на Glossier. Ревютата бяха блестящи, но нито едно не спомена как мазно стои на кожата. За първи път ми се случва коректор да лъщи на кожата ми.

# 130
Cool Cat, аз съм много скарана с коректори, особено за под очите, но последната година ме впечатлиха 2 - на Laura Mercier + Lancome, ето тези:
.  

Сравнявам ги с наличните ми - Dior, Cle de Peau, Urban Decay, Marc Jacobs, Kevyn Aucoin.

Като си говорихме за мазни кожи се сетих, че аз добре ви дудна, че трябва да се попива често и да се препудря понякога, но май не съм натъртвала, че пудренето на мазни участъци с цел матиране си има спецификите. С рехава четка и на две на три не става.  Напоява се четка по- гъста, изтръсква се излишъка и с търкалящи движения се запечатва продукта отдолу или голата кожа, ако не се ползва бб/сс/фдт. Или се ползва пуф/тампон. Или дори влажен бюти блендър.

# 131
Благодаря, Агент! Ще трябва да ги пробвам някак.

# 132
Много хвалят и Лореалския - Infallible нещо си, но не съм имала възможност да го опитам! Него мисля да мачна и купя за щерката, която ми открадна този на ЛМ.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 22:49 от Agent Provocateur

# 133
Много хвалят и Лореалския - Infallible!

Ако Нарс е сух-забрави.

# 134
Simple Smile Никога не съм опитвала легендарният Нарс, като и още по- легендарният Тарт.

Някои кремове за очи (или липсата на такива) сериозно се гаврят с коректорите за очи!

(аз съм в средата на едно езеро в кану и пиша за коректори във форума, господи, диагнозата ми е сериозна Grinning!)

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 03:13 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт