Каква раница за първокласник? Тема №3

• 67 159
  • 718
  •   1
Отговори
# 105
Несесерът е от Сиела. С три ципа е, има абсолютно всичко, а дизайнът е уникален.Заради него избрахме този несесер. Не бих взела от тези в Лидл и Кауфланд, предпочитам да е различна от съучениците си.

Съучениците не ходят ли в Сиела?

Аз съм писала по-назад из темите кой вид несесер е най-удобният за сина ми.

Ето този:
https://www.amazon.de/Kipling-Stifte-50-St%C3%BCck-Kirschfarben/ … az10cnVl&th=1

Няколко отделения за моливи и химикалки и по-голямо пространство за гума, острилка, маркер, линия, лепило...

Носи и още един несесер с цветни моливи.

Пълни несесери никога не съм купувала по няколко причини: 1) При нас съдържанието на несесера е по списък. В пълните няма начин да се напъха всичко изисквано, а от друга страна съдържат ненужни за нас неща; 2) Синът ми няма търпението да прибира моливче по моливче в ластиците. Всичко се слага в насипен вид и съответно всяка вечер у дома го карам да подреди поне моливите в ластиците; 3) Синът ми пише с лявата ръка и използва специални моливи, ножица, писалки, острилки и ергономични гумички за триене.

# 106
А тези, които са доволни от Ташев, какво мислите за останалите им ученически артикули? Не ми харесва, че няма снимка какво представляват отвътре.

# 107
А тези, които са доволни от Ташев, какво мислите за останалите им ученически артикули? Не ми харесва, че няма снимка какво представляват отвътре.
Не знаех, че освен раница предлагат и други пособия.

# 108
Даа, ето един ученически несесер.
https://www.tashev.bg/store/bg/neseser-tashev-sun-1926

# 109
Здравейте момичета! Харесах една раница за синът си и исках да чуя и вашето мнение. Видях, че някои дами вече са взели такава.

Много ми е трудно да се ориентирам с размерите, като че ли тази е добре .. Прочетох, че масово се харесват Херлиц и Ташев. Разглеждам и тях все още .
Това е раницата. Ще съм благодарна на още някое мнение за нея.
https://lumar-bg.com/uchenicheska-ranitsa-s-led-svetlini-funny-monsters-joy-m

# 110
Аз харесах този несесер:

https://molivko.com/neseseri-za-momcheta/neseser-coolpack-campus … c-blue-obl-c62189

По написаното по-горе разбирам, че само един няма да ни е достатъчен, така ли?
Колко са се усложнили нещата от времената, в които бяхме малки......
Ще бъда благодарна ако споделите мнение. Този ми хареса, тъй като разбирам, че няма да има време децата да си редят моливче по моливче в специални отделения, а е добре в едно общо.

# 111
  • Бургас

Точно този тип несесери за моите синове се оказаха най-удобни. Имали са какви ли не - с 2 и 3 отделения, кръгли, с ластици. Като взех такъв махнахме всички останали.

# 112
  • София
И моят син е с такъв несесер. Сега ще бъде седми клас и от няколко години е с този модел. Препоръчвам Wink Носи си и още един, защото рисува много и няма как да побере всичките материали. Но за първокласник е чудесен избор.
 А както споделих, с първокласничката избрахме несесер според дизайна, а за раницата държахме да е удобна и да пасва на физиката й.

# 113

Синът ми има такава, но с ракети. Ползва я веднъж седмично за неделното българско училище и не е мръднала, но все пак това е доста ограничено използване. На мен лично много ми допада, но не знам нашата какъв размер беше. Струваше малко над 100 лева преди три години, та предполагам, че е една идея по-голяма от показаната в линка. Раницата я купувахме от Кикиморско царство в София (един детски магазин зад Парадайс мол, за който ме посъветваха в тази тема).

One rose, точно за такъв тип несесер писах по-горе, че използва сина ми и това му е най-удобният вид.

Дали ги продават някъде в София? Бих взела още един, че несерите от време на време изчезват и след седмица-две, а може и месец пак се появяват. Нищо че всяко нещо е надписано с името на детето.

# 114

Синът ми има такава, но с ракети. Ползва я веднъж седмично за неделното българско училище и не е мръднала, но все пак това е доста ограничено използване. На мен лично много ми допада, но не знам нашата какъв размер беше. Струваше малко над 100 лева преди три години, та предполагам, че е една идея по-голяма от показаната в линка. Раницата я купувахме от Кикиморско царство в София (един детски магазин зад Парадайс мол, за който ме посъветваха в тази тема).

One rose, точно за такъв тип несесер писах по-горе, че използва сина ми и това му е най-удобният вид.

Дали ги продават някъде в София? Бих взела още един, че несерите от време на време изчезват и след седмица-две, а може и месец пак се появяват. Нищо че всяко нещо е надписано с името на детето.
Много, много благодаря! Simple Smile

# 115
Здравейте момичета! Харесах една раница за синът си и исках да чуя и вашето мнение. Видях, че някои дами вече са взели такава.

Много ми е трудно да се ориентирам с размерите, като че ли тази е добре .. Прочетох, че масово се харесват Херлиц и Ташев. Разглеждам и тях все още .
В моя областен град раници на Ташев никога не са предлагани, също и в София не съм виждала, но това нищо не означава. За 1-4 клас ползва раница тип куфар на белмил и в края на 4 клас беше във вида, в който я взехме в първи клас. Никаква разлика въпреки ползването и прането. За 5- ти клас взехме точно раница на куулпак. След 1 год. ползване  без забележки. Размер не помня, струва ми се 23 л е добре, зависи от детето. Повече не ви трябват.

# 116

В моя областен град раници на Ташев никога не са предлагани, също и в София не съм виждала, но това нищо не означава. За 1-4 клас ползва раница тип куфар на белмил и в края на 4 клас беше във вида, в който я взехме в първи клас. Никаква разлика въпреки ползването и прането. За 5- ти клас взехме точно раница на куулпак. Засега без забележки. Размер не помня, струва ми се 23 л е добре, зависи от детето. Повече не ви трябват.

Благодаря Ви, много! Simple Smile

# 117
В моя областен град раници на Ташев никога не са предлагани, също и в София не съм виждала, но това нищо не означава. Повече не ви трябват.
В София си имат магазин. На мен ми е доста далече обаче и все още не съм се наканила да отида. Първо реших тук да сондирам мнения, макар че една позната много похвали раниците.
Благодаря за отговорите за несесерите. Направо ще купя такъв и с времето ако се наложи ще правим допълнения.
Не знам дали е уместно тук и да питам за самите ученически пособия. Госпожата помоли да са "по-качествени, по възможност не от Джъмбо".
За джъмбовските и аз знам, че са ужасни, тъй като в градината госпожите също се оплакваха, че едва пишат. Вие от къде напълнихте несесерите?

# 118
  • Бургас
Пособия купувам основно на Милан и Мапед. Имат голямо разннобразие и са качествени. Faber-Castell също са хубави. Моливите през първите години (1-4 клас) задължително взимах триъгълни. По-удобни са за захващане и работа, особено докато се учи ръчичката.

# 119
Също сме доволни от раници Белмил,с такава изкара първи клас.Но да уточня,че годината изкара с две раници ,една по-малка ,в която ежедневно носеше храна,вода ,тениска за преобличане и буквара и тази голямата,като носеше в нея всичко в понеделник и се взимаше в петък.Редовно пък съм я виждала тръшната на двора с всички останали,абе не е много ща дена,това имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт