Каква раница за първокласник? Тема №3

• 67 181
  • 718
  •   1
Отговори
# 150
Аз вече поръчах и се надявам всичко да е хубаво:

Нямам търпение да дойдат, да ги разгледам на живо. По наше време нямаше такъв избор, та сега аз се вълнувам повече от малката.

# 151
https://promoclub.bg/category/100

Тук имат намаления. Не се хвърляйте на скъпи раници.

# 152
малките несесери тип метална кутия не са удобни за малките класове.

# 153
  • София
Моето има голяма раница, в която набутвам всичко в понеделник и стои там до петък. Някои неща не се взимат- по рисуване нещата, например.
Има чанта от тези с връзката за тениски и гуменки за физическо.
Има термо чанта тип доагоналка- през рамо, която носи всеки ден. В нея има бутилка за вода, кутия за храна и портмоне, някой молив, салфетки.
Имат стол и яде понякога там, но най-много веднъж седмично, ако му хареса менюто и заява купон. Дори тогава си носи малка кутия с храна, защото огладнява.
Той е до 17 и 30 там и ако яде в стол му слагам плод, нещо за гризане. Ако не яде в стола взима голямата кутия и има и обяд в нея.

# 154
Vanesa_bb , много красиви неща си поръчала. Със здраве да се носят. Не си сбъркала с Cool Pack-a, сигурна съм !

# 155
И аз съм привърженик на несесерите с 1 цип и с крилца. Много е удобен. Но поне 2 несесера за година, много лесно се прецакват ластичетата.

# 156
Благодаря, boroboro. Вчера поръчвах от ориндж неща по списъка от училище, така като бързах се наложи втора поръчка. От там подаряват ученическа раница busquets при поръчка над 100. То моливи, тетрадки, фулмасти и всички глупости надхвърлиха доста тази сума, та сега вече ще имам и резервна раница. Всъщност гледам в олх, че някой вече си продават подарените им раници, явно са им малки, но пък красиви.

# 157
Включвам се с въпрос, който ме гложди последните дни и откровено ме накара да се почувствам даже леко смотана. Каква е аджеба разликата между ученическа раница и раница за първокласник? Разгледах 2-3 сайта и навсякъде са в отделни секции. Има ли някакви различия, или просто е извинение да надуят цената още малко?
Имам и още едно питане - случайно да има тема за бъдещи първокласници вече?

# 158
  • София
Раницата за първи клас е кутия, тежка и трудна за носене. Във втори клас родителите и децата като се осъзнаят, минават на обикновени, леки ранички.

# 159
И аз търсих тема за първокласници, но май няма за набор 2022/2023. Мъчат ме въпроси, като какви гуменки ще са удачни, кога започваше намалението в h&m (всяка година го има преди началото на учебната година и е лудница, но пусто не помня ориентировачната дата, а всичко се разграбва бързо). И още неща ще се сетя, но за сега това.

# 160
Раниците  "за първокласник" са малко по- малки по размер и имат пластина по продължение на гръбнака. Друг е въпросът, че децата няма как да носят тежките раници.

# 161
  • София
Ученическите са големи. Аз се ориентирах по литрите или дадените сантиметри.
Раниците за първокласници варират в литри между 19 и 21-22. Минат ли 22-23 литра вече са големички. Ако само вие ще ги носите-ок, но за гръб на 6-7 годишно са огромни. А дори родителят да ги носи, то после ги мъкне до стаята, та ако отделно му се дава водата, чантичка с кутия за храна или други принадлежности, едва се дотътря. Разпитайте, ако има как, дали имат шкафчета там, какво ще се държи, какво ще се носи всеки ден.
Ето го моето дете с раницата му, която е 12 литра, 26cm x 42cm x 12cm
Скрит текст:
За преходи е по-скоро, не е ученическа. Дълга, но по-плоска. Събираше всичко за учене. Но я носим в понеделник и я взимаме в петък. Вода, кутия с храна се носи всеки ден отделно. Ако е понеделник- тези неща не се събират в нея. Той беше 110см, и в момента е най-дребният в класа.

# 162
Аз купих почти всичко вече. Даже ме поздравиха в книжарницата, че не чакам 14-ти септември.
За гуменки, платненки или там каквото се обува по физическо ще бъда благодарна ако някой сподели съвет от опит. На нас ни искат да са с лепенка. Той по принцип винаги е с маратонки,  но предполагам за спорта няма да искат толкова голяма обувка.
Също искам да питам и за кутиите за храна. Явно ще трябва да си набавя такова нещо.
От съседи разбирам,  че понякога (когато се знае, че дадената храна за деня в стола със сигурност няма да се яде) пращат в кутия от вкъщи. Заслужават ли си тези кутии за храна с отделения, които аранжираш кое къде да се държи, а има и такива да супи? Аз гледах на лънч бокс например (доста скъпички бтв). На друго място пък продават термо кутии, абе лудница.
Доколкото разбирам дори да е на стол, ако все пак детето остава и за занималня, то трябва да се прати храна и за междинно ядене...
Ами май това ми остана.
Казаха, че ще си оставят нещата там за седмицата,  но като са на две смени не разбирам как два класа ще се разпределят в гардеробчета за един клас. Явно тепърва ще се стиковат нещата.
А, още един въпрос. Вие ли надписвате дрехите на децата или някъде ги носихте за брандиране?

# 163
Кутията на Лънч бокс си заслужава всяка стотинка. Взех кутия без чанта и прибори. Слагам в погоюяма чанта или раница, за да има място и за водата. Двете вътрешни кутии с капак не се разливат. Слагали сме течни манджи, таратор. Запазват се температурите от сутринта до обяд тъкмо за хапване. Супа и готвено също в термоса на ДМ. Сега ги няма но на Икеа са подобни.

# 164
Раницата cool pack и спортната чанта дойдоха днес, общо взето изглеждат добре. Само спортната чанта не ми харесва от каква материя, не е плат, а нещо найлоново и евтино. Иначе и аз поръчах почти всичко, 2 поръчки от озон, 2 от ориндж и една от моливко. Остават ми обвивки за учебници и помагала, спортен екип и гуменки, ученическа карта със снимка и вероятно папки с копче за различните предмети. И дрехи естествено, но трябва да изчакам вероятно за намаленията. А и стол за бюрото ми трябва, но понеже не е сглобено още и там ще се уточнява вида и размера на стола.

Общи условия

Активация на акаунт