Каква раница за първокласник? Тема №3

• 70 811
  • 718
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря Ви, момичета! Оказа се, че има физически магазин в кв.Бъкстон и отидохме днес с дъщеря ми да ги видим на място и в крайна сметка, тя си хареса и купихме тази:
https://topgal.bg/ranitza-topgal-s-dve-otdeleniia-model-coda-22010.html
Раницата изглежда доста удобна и здрава, има и шина за гърба, както и магнити за да не висят презрамките. Наистина на допир материята доста се различава като качество от моделите на Cool Pack, които ми дадоха за сравнение в магазина. Изглежда доста по-здрава и плътна. Казаха ми, че има две години гаранция. Предстои да видим как ще се държи.

# 181
Купих на сина ми Херлиц, с твърдо дъно. Дори на земята да се остави, не се мачка, седи си като куфарче. До шести клас изкара с нея. За 7 клас искам да му купя друга, той не ще-удобна му е.

# 182
Моят опит с раниците. Качествените издържат и може да се ползват поне 4-5 години, но на децата им омръзват и искат смяна, защото вече не харесват понита, динозаври, футболния отбор Барса и т.н.
Може би вече не са така търсени раниците тип кутии.
Важно е да удобна и за носене от възрастен, да издържа на често пране и да не ви пука, ако някой я издраска, скъса/среже или счупи цип.

# 183
  • София
Нашата я изпрах след края на учебната година Laughing. Така и не съм се сещала да я оера уикенда, като е при нас.
Ремъците и бяха поизцапани и дъното, но беше поносима.
Чантата, с която си носи кутията и водата всеки ден я перях по-често, като се изцапа.
Но аз имам висок праг на търпимост 🤣
Аз очаквам, че след втори клас вече ще иска друга раница. Ще взема на Ташев някаква. Те до 4 клас си държат нещата в училище. После вече ги разнадят всеки ден.
Сегашната по принцип е за преходи, ще си пътуваме с нея, ще я вземе малкото за разходки, ще я пълня с багаж. Все ще се ползва.

# 184
Тази година поръчах 2 раници. Едната скъпа 120 лв, другата евтина от 50 намалена на 25 лв. Искам да кажа, че скъпата наистина е качествена, хубав плътен плат, шевове и ципове. Другата, евтината се чудя дали ще издържи няколко месеца, но тя ще му е за всекидневна.

# 185
Тази година поръчах 2 раници. Едната скъпа 120 лв, другата евтина от 50 намалена на 25 лв. Искам да кажа, че скъпата наистина е качествена, хубав плътен плат, шевове и ципове. Другата, евтината се чудя дали ще издържи няколко месеца, но тя ще му е за всекидневна.

Ако щеш вярвай, точно август 2021г. купих малка , ежедневна раничка на детето от "Пепко" за 8,00 лв.
Носи я цяла година и се наложи да сменим само механизма на ципа , който ни струва около 3,00 лв.

# 186
Аз имам лента с етикетчета, които се лепят с ютия и се надписват.
Иначе, има Lunch box и ни е много удобна. Носили сме я и на пикник. Капачетата държат добре и съм слагала храна с гъст сос, не съм пробвала с по-течни неща. На мен ми е удобно да е така н акутийки и д аправя различни комбинации. Ето например една комбинация, в която съм махнала едн от кутиите. https://www.instagram.com/p/CajNufpInvg/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Тук във форума има тема за кутии за обяд, както и във фейсбук има български групи, пужди също. Вкъщи имаме и по-малки кутии, в които съм слагала зкауски, ако ще обядва в стола. Първите 2 месеца ядеше само в стола, но в един момент се оплака, че не ми е вкусно, яде, защото няма друго. Те са си типичен кетъринг или тип "детска кухня". Картофеното пюре е от полуфабрикатните, желира се, студено е. Дават им ги в пластмасови кутийки.
Затова през повечето време носеше кутия, с неща, които харесва, обсъждахме заедно какво да му сложа по дни, пробутвах нещо здравословно, слагах и някакви лакомства. По нялой път е досадно, но цялостно за мен е по-добре да си му слагам аз, да не яде гадориите. Давала съм и рядко джобни, ако има нещо конкретно в лавката, което иска да опита. Иначе съм се старала да има и някакви бисквити, плодово мляко, шоколад, оризов чипс.
Имаме и термос за супа/течна манджа, слагала съм и в него.
Малкото ще е първи клас след 2-3 години и от сега съм набелязала една скъпарска кутия с вграден термос за манджа 🤣
От къде могат да се намерят тези етикетчета за лепене на дрехите? Ако оставите линк много ще се радвам.

# 187
  • София
Аз съм поръчвала от алиекспрес. Иначе някои фирми в бг отпечатват.
Ето тези например https://bubub-shop.com/bg/za-drehi/

# 188
Здравейте,
може ли някой даде отзив за тези раници?
https://topgal.bg/
Привет! И аз сондирам мнения. Сина ми ще бъде 3 клас. Четох доста и обикаляхме, защото интернет пазаруването не е моето Simple Smile Стигнахме и ние до магазина в Бъкстон. Цените ми се струва, че не са кой знае колко по-различни от тези на другите марки, а и честно казано разликите са наистина много. Май най-популярни са кулпак и габол, но на мен ми се иска нещо хубаво да му взема. До 3 клас консумирахме 3 раници Confounded  Топгал за момента ми вдъхват най-голямо доверие, но все пак още мнения не са излишни за рисърча Stuck Out Tongue

# 189
Късат ли се раниците, че не налага всяка година да се купува отново и отново. Аз сега имам две и мислех едната да я връщам, понеже родителите ще носят раниците на децата в понеделник и ще ги прибират в петък, така до 4-ти клас. Реално не знам къде толкова би се изхабила тази раница. Rolling Eyes

# 190
Късат ли се раниците, че не налага всяка година да се купува отново и отново. Аз сега имам две и мислех едната да я връщам, понеже родителите ще носят раниците на децата в понеделник и ще ги прибират в петък, така до 4-ти клас. Реално не знам къде толкова би се изхабила тази раница. Rolling Eyes
Аз вече писах, че нашата е на "Ташев" и вече две години не е мръднала. Мислех си, че ще можем още доста време да я ползваме, но предметите се увеличават с всяка година и раницата вече не побира всички учебници , тетрадки и помагала плюс несесирите.  Изобщо няма да се хвърлям на скъпа раница, както вече много от майките са писали , децата почти не носят раниците, по времето на    ограниченията , децата носеха раниците си от входа на училището, до класната стая. От вкъщи до училище и обратно , родителите носят раницата и не виждам какво толкова може да й се повреди.

# 191
Да попитам в Метро предлагат ли раници? Не съм го посещавала много време.

# 192
Да попитам в Метро предлагат ли раници? Не съм го посещавала много време.
И да пуснат е много малък избора. 5-6 вида.
Харесайте си от сайт или в книжарница.
Още не са пуснали ученическите пособия.

# 193
  • София
Раницата на дъщеря ми е от Джъмбо. Ще я ползва вече трета година. Не е мръднала. Струваше не повече от 30 лв, не помня вече. Купих я с очакването, че ще се скъса бързо, но детето се влюби в нея и аз кандисах да я взема, за да се радва. Иначе си бях набелязала някакви марки, коментирани в тази тема. Избирах по мои си критерии. Накрая си дадох сметка, че и най-обикновена раница върши работа, дори да не притежава всички качества, които смятах за важни.

# 194
Аз също смятах, че всичко ще стои в училище, но си носим почти всичко. Първата ни раница беше Gabol. Обикаляхме да мерим в коя раница влиза блокче за рисуване, защото от прочетеното бях останала с впечатлението, че е едно от най-важните неща Laughing Всъщност се оказа, че рисуването е единственият предмет, за който раницата не ни трябва, защото то стои в училище. Един от циповете ни се развали на 2 месец, носихме я на шивач. Едната презрамка се скъса също. Продадоха ни я за анатомична, но тя беше мека, хващаш с две ръце и я сгъваш на две... Втората ни раница беше herlitz, твърда. Голяма грешка! Едвам изкарахме годината, а накрая и дъното се спука. Като питате дали се късат имайте предвид, че раниците в междучасие летят между чиновете, от прозорците, играе се футбол с тях... веднъж видях дете да тегли друго дете, което седи на раницата Laughing Моето не го е правило. Последно купувахме някаква Mainkraft за много пари, която вероятно ще ползваме тази година за спорт само, защото за друго не става Simple Smile
Та, така с късането и изхабяването. Моят опит е такъв дотук. Сега сме отново на пазар Wink  Ако си имате две пазете си ги за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт