Каква раница за първокласник? Тема №3

• 70 538
  • 718
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,какво мислите за раниците с колелца?Удачни ли са първокласник?Чудя се каква раница да взема за сина си,който е много слабичък.

Според мен не са, според педиатъра и ортопеда на сина ми също. Писала съм в предходни теми защо. Всъщност за никого не са подходящи.

Пробвайте в един куфар за ръчен багаж да сложите малко книги - горе-долу теглото на пълна ученическа чанта. После походете половин час или 45 минути по улицата, влачейки куфарчето. Сама ще прецените доколко си кривите цялото тяло при дърпането.

# 526
Здравейте,какво мислите за раниците с колелца?Удачни ли са първокласник?Чудя се каква раница да взема за сина си,който е много слабичък.

Според мен не са, според педиатъра и ортопеда на сина ми също. Писала съм в предходни теми защо. Всъщност за никого не са подходящи.

Пробвайте в един куфар за ръчен багаж да сложите малко книги - горе-долу теглото на пълна ученическа чанта. После походете половин час или 45 минути по улицата, влачейки куфарчето. Сама ще прецените доколко си кривите цялото тяло при дърпането.
Освен това,ако тр да се качва по стълби,ще тр да вдигне раницата с колелцата,а това си е сериозен товар...

# 527

Освен това,ако тр да се качва по стълби,ще тр да вдигне раницата с колелцата,а това си е сериозен товар...

Да, стълбите също. Но не само те - неравните плочки, бордюрите изискват допълнително усилие, което пак е свързано с изкривяване на тялото.

Синът ми ходи на театрална група и понеже е близо до нас, ходим пеша - 20 минути в посока (без стълби), а тротоарите при нас са скосени заради инвалидните и детските колички. Много често трябва да мъкнем разни костюми и ползваме точно куфар за ръчен багаж. След 20 минути дърпане си усещам кривенето вече. А куфарът е не повече от 3-4 килограма, тъй като в него има основно костюми / дрехи. Лекарите на сина ми пък тотално изключиха още навремето възможността за подобна раница при него.

# 528
  • Sofia
И аз знам, че не са. Както са писали по-горе, изкривява се гръбнакът от дърпането.

# 529
Детето няма да носи раницата. Носят я родителите и много рядко госпожата ги е свалила. В понеделник я носим, в петък взимаме. По- често дори остава там и през уикенда.

# 530
Ние се принудихме да купим раница с колелца. Нашето дете почна 1 клас 17 кг. и няколко пъти си падаше директно назад под тежестта на раницата на раменете. С колелцата й е много удобна. Ние я оставяме пред училище, до вътре я дърпа не повече от 30 метра.

Просто има случаи, в които детето не успява да носи наистина раницата на гърба. Втори клас пак ще сме си с колелцата.

# 531
  • Sofia
В понеделник я носим, в петък взимаме. По- често дори остава там и през уикенда.
Не навсякъде е така.
Ние си мъкнем раниците всеки ден.
И да, към и от училище ние носим раницата на детето, но в самото училище (от и до класната стая) си я носи само.

# 532
  • София
Големит ми беше 19кг, малкото сега е 17кг за първи клас. Живеем на 5 минути от училището и раницата се влачи на ръка в понеделник и се взима в петък. Носим я аз или мъжа ми и на входа я даваме на детето да е "прегърне" и да я отнесе до стаята. Първи клас са 1 етаж, втори на втория.
При нас са доста разбити тротоарите, това лято ремонтират, но пак не мисля, че би било удобно с колелца. Влачила съм куфар до близкия булевард, да ги изпращам на лагер- голяма мъка е.

# 533
При нас раниците също стоят в училище по цяла седмица. Реално има 2 "влачения" седмично. На гърба не успява да я носи, без да падне, та за нея просто не е вариант Simple Smile

# 534
  • София
Големият чак сега в 3 клас успява някак да носи на гръб. Преди това не. С ръце като чувал отпред я носеше.

# 535
И ние сме с колелца. Аз я дърпам до и от училище, тя я дърпа вътре. При нас децата носят много учебници, пробвахме с раница на гърба, но детето нямаше сили и гръб да я носи.
Тази с колелцата и брат й я дърпа, а е метър и малко само юначето.
При нас 99% от първокласниците са с колелца. Тия 6 годишни деца нямат шанс да си носят дисагите на гърба.

# 536
https://ergo-bags.bg/porachka/ranica-ergobag-prime-beary-tales-stars/#
Това е нашият избор след много четене и проучване.

# 537
Зависи от организацията в училище - имат ли шкафчета, там ли ще си оставя учебниците, на кой етаж ще им е стаята, ще носи ли храна...

# 538
Момичета,
в сайта на https://www.molivko.com/spetsialni-predlozheniya има намаления на раници.
Също и в сайта на https://uwear.bg/razprodazhba-ranitsi , вече имат и физически магазин в Мола на Ситняково.
В сайта на https://lumar-bg.com/ranitsi-za-parvi-klas?product_list_dir=desc … der=best_discount също има няколко намалени.

Говорих с една начална учителка и тя каза, че реално децата работят само по Буквара в 1 клас. Нямало други учебници, които да се носят в раницата. Носели се само учебните тетрадки и каквото друго родителя реши да му сложи. Поне при нас, учебниците по музика, рисуване, ТП, и спортния екип, стояли в шкафчето на детето и не се носели. И май ще отида да разгледал раниците на Coolpack, струват ми се най-подходящи за нас.

# 539
Lumar също имат физически магазин в The Mall.

Общи условия

Активация на акаунт