Каква раница за първокласник? Тема №3

• 70 278
  • 718
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Привет!
Синът ми тази година ще бъде първи клас.
Започнах да проучвам за раници.
Някой може ли да сподели къде в София могат да се видят на живо Белмил и Херлиц.
Минах пред книжарница Хермес днес, но казаха че предлагат Белмил само онлайн.
Загледах и ergobag, за тях поне разбрах къде е магазина.

# 601
Ellie D, Херлиц на живо - в Кикиморско царство, близо до мол Парадайс

# 602
Привет!
Синът ми тази година ще бъде първи клас.
Започнах да проучвам за раници.
Някой може ли да сподели къде в София могат да се видят на живо Белмил и Херлиц.
Минах пред книжарница Хермес днес, но казаха че предлагат Белмил само онлайн.
Загледах и ergobag, за тях поне разбрах къде е магазина.
Миналата година гледах Белмил в книжарница Ориндж център в Мол Сердика, и в Мола на Цариградско шосе, има една много голяма книжарница на 2 етажа, но не мога да си спомня името и. Вероятно ги продават и тази година.

# 603
  • София
Morkovina и Идрис,

много благодаря за насоките Simple Smile

# 604
Каквато и раница да вземете, все ще им е тежка, защото имат много учебници и тетрадки. Гледайте на вас да ви е удобна за носене. Децата трябва да могат да я пренесат от вратата на училището до стаята.
Имам близнаци. В първи клас бяха с раници на Herlitz, а от втори с Coolpack. Вторите са по-удобни, но при 10 кила книги, няма как да са леки.

# 605
Сиела е книжарницата на два етажа в Дъ мол.

# 606
  • Варна
Синът ми е 18кг, в момента 104см, дребен, с дефицит на растежен хормон е и от скоро се лекува. Тази есен ще е първи клас, ще мине поне 1-2г докато навакса с ръстта необходимото, та много се чудя каква раница да взема. Ясно ми е, че ние ще я носим повече, но все пак в училище от вратата до стаята сигурно ще трябва да е той, ако не ми разрешат по изключение да влизаме. Вариант с колела изцяло изключвам по ред причини.
По-скоро чуденето ми е за раница тип кутия или да не е.
Имам дъщеря, която ползваше раница Ars una, не кутия, но с хубаво твърдо дъно, ергономичен гръб и изкара с нея буквално до 4ти клас. Раницата не мръдна, като нова е, в момента я ползва вече 2г дете на приятелка и като гледам и тя май ще изкара поне до 4ти клас с нея. Обаче е купувана отдавна, дъщеря ми вече завършва 9ти клас /тя ползва Dakine, препоръчвам за по-големи ученици/.
Предвид това се чудя да заложа ли на сигурно. Раницата е стандартна, не мисля, че е по-обемна от тези тип кутия, но все са големи за него.
Ще се радвам да ме посъветвате решения за дребни, слаби деца, както и кои марки още са хубави и качествени. Без Gabol, тях ги изключвам абсолютно.
Във Варна сме, ако нещо има къде да се види на място, би било чудесно.

# 607
Най-леки били раниците на Фиелревен, но са много скъпи, има ученически. Моя колежка купиха такава за дребничкото си дете.

# 608
  • Варна
Най-леки били раниците на Фиелревен, но са много скъпи, има ученически. Моя колежка купиха такава за дребничкото си дете.
Бих ги погледнала, къде се предлагат?

# 609
Не съм чувала на Фиелревен да имат ученически раници. Те са фирма за туристически стоки и то висок клас, тоест скъпи. Имам техни раници и съм много доволна, но това определено не са раници за училище. Според мен проблемът на детето е по-скоро големината на раницата, а не тежестта й. Леки раници ще намерите, но трябва да бъдат големи, за да поберат всичко необходимо.

Погледнете Ергобег - племенникът ми носи такава, той е много слаб, но пък е висок. В първи клас беше 18 кг, но доста над 120 см. Синът ми изкара първите шест години с DerDieDas - те са леки за размера си, 700 грама или нещо такова, но той е с нормална структура. Мисля, че и двете марки имат раници с различни обеми, което също е вариант, но трябва да видите дали ще побира всичко. Сещам се и за coolpack, които може и да ви свършат работа.

Най-добре се разходете из книжарниците с повече раници и опитайте коя как ще седи на гърба на детето. Кутиите принципно седят по-прибрано. Горните две марки, които съм посочила, са със стабилни твърди гърбове, но предната част е по-мека от тази на кутия.

# 610
Nedinka много добре ви е посъветвала. Вижте къде се продават раници и на място пробвайте. Обикновено в моловете има, и големите книжарници. Ние ползваме на Coolpack много съм доволна от тях. Но нашата е мека, с мек гръб и меко дъно, на мен и на детето ни е удобен гърбът. Раницата не стои по земята, а закачена на гърба на стола му в училище, което също има значение. Имат и тип кутия също.https://coolpack.bg/ranitsa-colorino-boogie-football Това е примерна кутия, имат различни десени. https://coolpack.bg/ranitsa-jerry-15-skate-night тази е мека но доста по-малка на размер.
  Освен германската Ергобег, която е малка на литри но подходяща за по-мънички дечица, харесвам и на Топгал, те са също тип кутия, в сайта им пиша и за какъв ръст деца са.
В зависимост от училището, ако учебниците на децата са в училище, няма нужда да носи всеки ден тежка раница. В повечето училища в понеделник носят само бел и мат и чак в петък си ги взимат. През седмицата децата носят само чанта за храна и вода. Но си зависи от училището.

# 611
  • Варна
В училище ще стои раницата през седмицата уж, но ще видим дефакто. Така или иначе аз ще я нося, но с тенденция да може и той в един момент ми е идеята.
Иначе ми е ясно, че трябва да събира всичко, голямо мъкнене беше и с дъщеря ми, то кутия с храна, то екип по физическо, раницата която тежи 7-8кг. Реално това е между 1/3 и 1/2 от теглото му. А дъщеря ми беше на 2ри етаж и от входа на училище до стаята се налагаше да я носи. Но тя в първи клас беше по-висока от него и съответно и малко по - тежка.
Определила съм бюджет до 150-200лв горе-долу. Младежа обожава Майнкрафт, не е задължително да е с такава щампа, но ако случайно я има като опция, ще се зарадва.

# 612
Море!, здравей, дъщеря ми беше същата в 1 клас - 17 кг. Ние досега за 2 години сме взели за нея 5 различни модела раници. Вкл. имаше и такава с колелца. Общо взето тя с какъвто и да е модел си падаше назад под тежестта на раницата. Направо се катурва. Много е опасно - най-вече по стълби.

Аз накрая измислих следната система - половината учебници са й в раницата, а останалите го носи в една торбичка в ръка. Така някак си пази равновесие и не пада.  Също по възможност да се оставя раницата в училище и да се взима само тетрадка и каквото има за домашно вкъщи. При нас класа е задружен и някой път друго детенце и носи раницата до изхода. На нас не ни позволяват вече да влизаме вътре и няма как ние да й я носим.

Не се притеснявай - ще намерите вашия вариант Simple Smile

# 613
В училище ще стои раницата през седмицата уж, но ще видим дефакто. Така или иначе аз ще я нося, но с тенденция да може и той в един момент ми е идеята.
Иначе ми е ясно, че трябва да събира всичко, голямо мъкнене беше и с дъщеря ми, то кутия с храна, то екип по физическо, раницата която тежи 7-8кг. Реално това е между 1/3 и 1/2 от теглото му. А дъщеря ми беше на 2ри етаж и от входа на училище до стаята се налагаше да я носи. Но тя в първи клас беше по-висока от него и съответно и малко по - тежка.
Определила съм бюджет до 150-200лв горе-долу. Младежа обожава Майнкрафт, не е задължително да е с такава щампа, но ако случайно я има като опция, ще се зарадва.
В този сайт има раници на майнкрафт https://uwear.bg/momcheta/ranitsi/minecraft
https://uwear.bg/marki/minecraft
Видях, че и другите марки раници предлагат на Майнкрафт в същия сайт

# 614
  • софия
На фирма back up има раници на майнкрафт,

Общи условия

Активация на акаунт