Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 36 033
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Но китаеца не е искал да му купиш проектор, нали?
Вече къде ще дупчи да го монтира е въпрос на договорка и разрешение от собственика.

# 301
според мен трябва да има телевизор, пък, ако  наемателят не го иска, прибираш го.
300 лева струва LCD 32'', може да се намери и секонд хенд...
И наемателите в едностайните са хора, не съм съгласна, че само за тристаен трябва телевизор.

Аз на мойте им предлагам и дребни неща - прахосмукачка, стойка за простиране, кофа и моп, кана за топла вода, микровълнова, посуда за кухнята, ваза, покривки за масите и за леглата, пердета. Някои взимат всичко, други си избират какво ще им трябва.

# 302
  • Варна
Аз отдадох с телевизор, но защото в апартаментът си имаше така или иначе и нямам място къде да го прибирам, затова го оставих там. Но ако нямах наличен, не бих купила специално. Повечето наематели си имат и си ги разнасят. Аз 7 - 8 квартири съм обиколила и навсякъде си разнасях едно 32 инчово LG. Дори съм искала на едно място да махнат техния тв, за да си сложа моя.
Сушилня нямам, защото е сравнително голям апартаментът, с простир на терасата и достатъчно място.
Миялна нямам. Едни кандидати искаха да си слагат, но кухнята е стара и специфична, една идея по-ниска е и просто няма как да стане. Все пак това не е стол да го сложиш. Изисква се монтаж, смяна на ВиК части, дупчене на шкафове... Ако държат на миялна, това не е тяхната квартира.
За микровълнова много се чудех дали да купя, понеже са по 100 лв, а има и втора употреба запазени още по-евтини и има много удобно място на плота точно за това, но в крайна сметка се отказах. Не всички използват и мисълта да ме помоли някой да я изнеса от апартамента ме спря. Нямам къде да я държа у нас. А и именно че е само 100 лв - не е проблем за никой наемател да си купи. Ако пък го събарят 100 лева и настоява аз да купя, значи не е надежден наемател. Наемателите ми казаха, че всичко им харесва, само микровълнова ще си купят сами.

# 303
Аз мисля следното за малко жилище за 1, макс. 2 души (двойка) - съдомиялна НЕ, телевизор НЕ, пералня със сушилня (отделни или заедно според зависи от мястото) ДА, микровълнова ДА (без да е задължително).
Повечето наематели са млади, т.е. не готвят много, поръчват си или си купуват готово. Телевизия повечето не гледат, интернет през телефона или лаптопа ползват. Сушилнята е особено важна за малкото жилище, за да не сушат вътре, освен натрупваща се влага е и неудобно - все пак жилището е малко.

# 304
  • пустинята Гоби
Аз имам прожектор за стена, една безумна покупка на мъжа ми, отлежава някъде из нас - ако някой зареве за такъв, ще го извадя, ха ха ха.

# 305
Китайският ми кандидат-наемател отиде още по-далече, поиска и на вратата да слагам допълнителна джаджа, че да се отваря с карти и китаецът да може да си програмира и да следи с коя карта е влизано последно. Показа ми устройството от китайски сайт. Simple Smile

# 306
Аз съм типичен представител на хората, на които не им трябва телевизор и грам няма да го оценят като плюс.
За сметка за това съм абсолютно "за" за миялна и сушилня дори и в жилище за двама. Това за мен е супер удобство, което не заменям.

# 307
  • пустинята Гоби
Е то всеки си има предпочитания, аз например бих оценила хубави гардероби, за да мога да си закачам и подреждам дрехите. Помня в едната си квартира, че много им се зарадвах като ги видях. Сега без миялна не мога да живея, но като съм била на квартира и съм нямала деца, хич не ми е трябвала. Телевизията ми е била последна грижа, бих предпочела компютър тогава, пък и сега, ама нямам намерение да предоставям такъв, въпреки че излишни из нас бол.

# 308
  • Бургас
Във всичките си жилища имам миялни.
От 15 години имам миялна и не мога да си представя да живея без нея. Дори и сама да съм, пак я ползвам и нищо не мия на ръка.
В новото студио също планирах, вградена, както и вграден хладилник, и пералня със сушилня (няма място за два отделни уреда).
Телевизор няма да слагам. Микровълнова няма да купувам, но има планирано място за нея.

# 309
един нае, и настояваше за ТВ. Казах му, че аз такова нещо не съм се съгласявала. Оказа се, че той работи нещо с компютърна графика, и му трябвал много голям и качествен екран. Хеехе - отде почнахме, где стигнахме?
Казах му, че аз моя голям и скъп ТВ, няма да му дам. И тоз се изнесе. Тъй че, и да му бях купила/както ме навиваше брокерката/ нещо за 200 лв - пак щеше да се изнесе.

другите ревяха за диван. Хубави, купих. И за комарници ревнаха - хубаво, купих. Мда, те плащаха наем малко време, и се изнесоха. Следващите след тях плащат с 50 лв по-малко. А аз съм с 700 лв вътре.
Една натокана мацка искаше да й купя тоалетка, много щяла тази тоалетка да ми отивала на апартамента Wink) Мацката поседя 4-5 месеца, и си тръгна. А след нея, в момента, е едно младо момче. Тъй че .. мда, много щеше да ми отива тоалетката на апартамента

Тъй че, на наемателите - каквото има налично, това се отдава. дадеш ли една крачка назад - все си в загуба

# 310
И аз казах на един наемател "каквото има, както си го наел", ама той залепи една смотана черна мрежичка от външната страна на прозорците(комарник). И сега ще търся да решавам проблема "като за себе си".

# 311
  • Варна
..........Телевизията ми е била последна грижа, бих предпочела компютър тогава, пък и сега, ама нямам намерение да предоставям такъв, въпреки че излишни из нас бол.

Е не... компютърът си е лична вещ. Не би ми хрумнало да наема или да отдам квартира с компютър...

........
другите ревяха за диван. Хубави, купих. И за комарници ревнаха - хубаво, купих. Мда, те плащаха наем малко време, и се изнесоха. Следващите след тях плащат с 50 лв по-малко. А аз съм с 700 лв вътре.
.....

Всъщност не си вътре с нищо. Щеше да си вътре, ако ти бяха скъсали комарниците или изтърбушили дивана. Това да си активи, които остават за жилището и му подобряват състоянието и повишават стойността.
Диванче според мен е задължително да има в едно жилище, дори и да е боксониера. Комарниците не са задълже по принцип, но за мен лично са и каквото съм наемала без, съм си слагала сама за моя сметка, за да не занимавам собствениците с дребни суми. Така че където ги е имало, съм им се радвала.

# 312
  • Най-красивата страна
Аз дадох единия апартамент обзаведен -с телевизор,печка,пералня,хладилник,миялна.голям гардероб в спалнята...
Сушилня няма.Посуда и дребни ел.уреди не оставям.
В другия апартамент имам студентки.
В наема влиза и чистачка,която идва веднъж седмично.
Това ми беше условието.Иначе нямаше да го дам на студенти,че съм си патила.
Третият го дадох необзаведен.
Нае го семейство,което си имаше мебели.
И си мисля,че май така е най-удобно и за двете страни.

# 313
  • Варна
А не се ли притесняваш при всяко наемане и освобождаване да се мъкнат сумати мебели и уреди и да се драскат стените, ъглите, касите на вратите и подовите настилки?

Иначе за мен лично един апартамент спокойно си се води обзаведен само с легло, маса, столове, гардероб, кухня, хладилник, печка, ширм, пералня и оборудвана баня естествено. Всичко останало е просто бонус и според зависи какъв наем целите да получавате.

По въпроса за декорирането - сложих хоризонтални цветни щори и кремаво бели пердета - едноцветни, тънки, тип воал - до земята. Сложих и три картини, понеже имам много. Само им поръчах рамки. И за спалнята купих кръгло пухено бяло килимче, което идеално заспа, понеже покрай прозорците стаята не е правоъгълна, а издадена напред като трапец. Много разкошно и нежно стана, чак не исках да го оставям на наематели, но вкъщи нямам къде да го сложа. А и го взех от олх много изгодно и чисто ново. Накупих аксесоари за баня, които хем са евтини, хем придадоха доста по-модерен вид на по-старите мокри помещения.

# 314
От виврето на страхотно намаление за 30 лв взех голям нов килим, и за 20 страхотно кухненско 2м дълго, за пред бокса.
Възглавнички сложих на ъгловите, отвориха доста.
Мислех картина да слагам, имам излишна, но е "женска", а се нанесе мъж, така че нямаше да е подходяща.

Общи условия

Активация на акаунт