Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 36 042
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • пустинята Гоби
За мен и телевизора е лична вещ, все пак това не е мебел, а техника. Миялна, сушилня, пералня, това вече са домакински уреди, необходими за живот и следва да се набавят, когато се предоставя обзаведен апартамент.

В моя апартамент си има всичко - от комарници до миялна, защото ние сме живели там и сме го направили удобен. Мебелите са нови, защото нашите си ги взехме. Ако някой ми поиска нещо - директно го задрасквам.

# 316
  • Варна
Моите картини двете са пейзажи, а третата е врабче на оранжев залез за фон - идеално се върза в хола, който е сив, с тъмни мебели и оранжеви акценти - щорите, кожени столове, подложки за маса, пуф и едно одеалце. Grinning

🌹 Mimi Rose 🌹, пералня - да, задължително, но миялна и сушилня... това са уреди - въпрос на вкус и навици. Апартаментът, който отдавам, е ползван над 20 години от семейството ми, но тези два уреда не сме ползвали, нито пък имам в сегашното си жилище. В никакъв случай не мисля, че са изискване за обзаведеност. То някой може да каже и че без овлажнител за въздух не може да живее и да иска да му осигуря, но не съм магазин за техника в крайна сметка. Идва на оглед, има очи - да гледа и да си преценява устройва ли го това, което вижда, или не.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 15:59 от Didi168

# 317
Оф, тук за телевизори иде реч. Не ми ги споменавайте, че моя квартирант се изнесе барабар с телевизора МИ.  С уговорка да го върне след седмица, че бил го оставил в офиса си.  Но това - миналата  година  - и още не го е върнал.

# 318
  • пустинята Гоби
А естествено, че не са задължителни сушилнята и миялната, но да кажем, че могат да се сложат в кухнята и да минат да обзавеждане. Аз пак ви казвам, докато живях на квартира без деца и ангажименти, хич не ми и трябваха. Аз и сега мразя сушилнята, но зимата се налага и я ползвам.

# 319
  • Варна
Оф, тук за телевизори иде реч. Не ми ги споменавайте, че моя квартирант се изнесе барабар с телевизора МИ.  С уговорка да го върне след седмица, че бил го оставил в офиса си.  Но това - миналата  година  - и още не го е върнал.

Предполагам, че и ти не си му върнала депозита. Дано е стигнал за компенсация и дано си нямала други щети/липси/неплатени сметки.

# 320
Само пералнята да не ми изнесе, че е по-скъпа.
Готварската печка е нова, за 150 лв, ще я прежаля. Телевизорът е нехубав, и него ще прежаля.

# 321
  • Най-красивата страна
А не се ли притесняваш при всяко наемане и освобождаване да се мъкнат сумати мебели и уреди и да се драскат стените, ъглите, касите на вратите и подовите настилки

Не се притеснявам,че ще одраскат нещо.
По-притеснително е като съсипят моите мебели.
Дупка на дивана,одраскани крака на столовете...надраскана секция...

# 322
Не, не съм съгласна, че не съм "вътре". Защото дали с диван, или без диван - се дава за същата наемна цена. И тъй като етажът е много висок, комарници принципно не са нужни.
А и освен това, бях си решила, че ще го давам без диван - защото на това място някои наематели искаха да слагат легло, други пиано, трети - барбарон. Така че - аз продължавам да си отстоявам твърдението, че не бива да се поддава прекалено много на исканията на наемателите.

И искам само да ви споделя, че аз картини по стените не харесвам. Освен ако не съм саи ги избирала аз самата. Така че - за мен това е голям минус. Хем харчиш пари, хем не е изобщо ясно, дали ще бъде оценено. Да се чудиш какво да ги правиш, като не ти харесват
Wink

Имах една, която не искаше диван, защото си донесе барбарони със себе си.

# 323
  • Варна
За картините - в моя случай не съм се охарчила. Вече ги имах. Пейзажите са ми подарени, а врабчето приятелят ми го нарисува.  Само рамки им поръчах. А и наемателите изкоментираха, че много ги харесват. Ако не им бяха харесали, биха могли да си ги откачат и да ги вдигнат над гардероба примерно.

За дивана - сама си решила да го купиш, но така или иначе не може да се каже, че си вътре. Ако не го искаш, продай го. Ако е като нов, почти на пазарна цена ще ти го купят. Комари при нас има и по високите етажи, а също и миризливки, и мухи.

# 324
Важното е да сключите договор с опис към него:
https://sdelkisimoti.bg/blog/2013/12/01/наръчник-за-наемодатели-преди-да-пусн/

# 325
Диди 168,
не ме убеждавай в нещо, което очевидно не е така. Нито ми знаеш възможностите за пътуване, нито възможностите за разправяне с вещи. За МЕН - е загуба. И си видях грешката, и повече не я повторих.

Радвам се за твоите картини, че на хората са им харесали. Вероятно са хубави. Но на МЕН - не  ми харесват чужди пейзажи, гоблени, вази, праскови и прочие.

# 326
  • Най-красивата страна
Картини по стените не слагам и не давам да ми дупчат стените.

# 327
  • Бургас
Сигурно ще ми се смеете, ама аз цял апартамент продадох заради една картина и един телевизор:)
Картината беше много ефектна, не мога да я намеря сега да я покажа, черно-бяло-сиво, и една жена в гръб в червено. Репродукция. Беше първото нещо, което се набива на очи, като влезеш в жилището. На огледите всички като омагьосани се вторачваха в нея. Жилището се продаваше напълно обзаведено с всичко, като купувачът много държеше да остане телевизорът (голям и смарт) и картината:)))

# 328
  • Варна
Диди 168,
не ме убеждавай в нещо, което очевидно не е така. Нито ми знаеш възможностите за пътуване, нито възможностите за разправяне с вещи. За МЕН - е загуба. И си видях грешката, и повече не я повторих.

Радвам се за твоите картини, че на хората са им харесали. Вероятно са хубави. Но на МЕН - не  ми харесват чужди пейзажи, гоблени, вази, праскови и прочие.

Ми хубаво, тук всеки си казва ЗА НЕГО какво е правилно. Ти къде прочете да те убеждавам в каквото и да е??? Все ми е тая какво има в ТВОЯ апартамент. Написах аз какво бих направила и какво и защо съм сложила в МОЯ. Форум е, споделяме си. Все на някого ще са му полезни моите и твоите мнения.

-veni- мен ме питаха конкретно дали позволявам да забият два - три пирона и да си окачат и техни картини. Позволих им. Зарадвах се, че ме попитаха. Прясно боядисано е и имам останала боя (тонирана), както и половин кутийка гипс. Ако е нещо толкова фрапантно, ще си ги запълня сама за точно 2 минути на дупка.

# 329
Румка споделя от опит с нейните апартаменти. Smirk  Аз обикновено помня нейните мнения, защото опитът е безценен, а в случая може да има и съвсем парично измерение.

Общи условия

Активация на акаунт