Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 34 758
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Гого, жената е споделила личния си опит във форум. Не е казала, че го смята за по-важен, но за мен е, защото няма къде другаде да се прочете. Който се интересува от статистики, да отваря сайта на НСИ.

# 721
Емма, има статистики и анализи, но защо да вярвяме на тях след като твоя личен опит е по-важен. Пряко е доказана връзката между кариера, собствено жилище, семейство и деца.

И какво излиза от тази доказана връзка, че хората без кариера не се задомяват, не купуват и жилище. Стоят си самотни и в детската стая при родителите, чакайки ги да умрат, за да се разширят.
И масово колко % от населението прави кариера? Така след 5-10 години само началници ще има.

# 722
Не знам кой се е  върнал по родните места - дори и да работиш от дома ако децата са на у-ще няма как да ги забереш и да отидеш в дълбоката провинция. Какво ще предложиш там - да се набутате семейно в бившата ти детска стая?

Може да избереш къща с отделна стая за всеки, двор и чист въздух на цената на двустаен апартамент в Манастирски ливади Simple Smile

# 723
Като стана дума, Печенка се изгуби. Дано да е добре жената, интересно ми е дали е купила.

# 724
Тя ли смяташе да предлага на съседите в Изток 50% отбивка от цената?
Но пък Левскарката май купи, със здраве да си го ползва жилището.

# 725
  • София
Наблюденията ми са над блока, в който живея, Дианабад, срещу Ст. град.
110 апартамента сме, доста собственици починаха и наследниците отдават под наем. Повечето от преди К19 са си тук, не са напуснали. Има и текучество, но имотите много бързо се отдават пак. В неделя си говорих с домоуправителката по друг повод и спомена, че празни апарт. няма. И собственик да продаде, и да напусне квартирант веднага идва друг човек. Колите на паркинга също не намаляват, освен по празниците. Но после се връщат, влачат касетки със зимнина по асансьорите.

# 726
Simple Smile Това беше друга ентусиастка - Нати 67, вероятно още чака апокалипсиса.
Печенката беше млада жена, която май се премести извън града да работи от терасата и търсеше в южните квартали. Сега погледнах, не е влизала от м. март.  Надявам се да е добре.

Честито на Левскарката Simple Smile

# 727
аз се преместих в провинцията (временно). супер е!

# 728
  • пустинята Гоби
Е след живот в района на Женския пазар, нищо чудно да ти се вижда супер.

Смешни са подобни изявления. Какво ѝ е на провинцията и там хора живеят?

# 729
  • София
Изовдът ми е от това, че съм пуснала обява за двустаен обзаведен от 10 дни и няма интерес. Не работя с брокери. Преди 3 години, за 1 ден отдадох.

# 730
Е след живот в района на Женския пазар, нищо чудно да ти се вижда супер.

Смешни са подобни изявления. Какво ѝ е на провинцията и там хора живеят?

? никога не съм живял до женския пазар и нищо лошо бе казвам за провинцията, напротив. защо се заяждате?

# 731
Изовдът ми е от това, че съм пуснала обява за двустаен обзаведен от 10 дни и няма интерес. Не работя с брокери. Преди 3 години, за 1 ден отдадох.

Е как да има като още десетки хора са направили същото. Тези наематели да не растат по дърветата.
Според мен задължително с брокер в момента, защото иначе ще е много трудно. Трябва имота ви да се отличава с нещо, за да е привлекателен.

# 732
  • София
Изовдът ми е от това, че съм пуснала обява за двустаен обзаведен от 10 дни и няма интерес. Не работя с брокери.

Там ти е грешката.
Повтарям се, винаги работя с брокер - приятелка. Но си плащам % на общо основание.
Просто тя подбира хората, за да не се срещам с всякакви.
И преди години и с брокерката сме чакали около 1 месец за да дойде приличен кандидат.

# 733
Изобщо не мисля, че проблемът е липсата на брокер. По-скоро е възможно наемът да е надценен, снимките да не са с добро качество, описанието да е недостатъчно. Зависи и в коя платформа е пусната обявата. Ако искаш по-обективни мнения, може да споделиш самата обява.

# 734
  • София
Напълно споделям горното мнение, така и не разбрах какво незаменимо вършат тези брокери. Разбира се, изключвам случай брокерът да ти е близък. Тогава ще ти подбере, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт