Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 34 735
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Абсурд, не желая и да чуя за тези "брокери". И един лев не заслужават. От опит го казвам. Всичко мога сама да си свърша от огледи, подбор, договор, много по-добре от тях.

# 736
Всичко можете по-добре от брокерите, но апартаментът стои празен.
Така че пак премислете кое не е наред - цена, локация, състояние, таргет, описание, нещо друго.

# 737
  • София
Всичко можете по-добре от брокерите, но апартаментът стои празен.
Така че пак премислете кое не е наред - цена, локация, състояние, таргет, описание, нещо друго.
Да, мога. Това, че седи празен не е заради брокер. Всичко му е наред на имота. Както вече писах Covid е променил пазара. А относно цена си е напълно нормална. На койъо не му допада да отиде да си купи.

# 738
Simple Smile Опитвам се да обясня, че имотът стои празен заради вас.

10 дни без никакъв интерес към обявата говорят за проблем в обявата, иначе щяха поне да звънят с въпрос за корекция на цената.

# 739
  И на мен ми е странно , но хората, които търсят , предпочитат повечето да са с брокер. И ние опитахме без агенция , апартаментът е в хубав район, ремонтиран, обзаведен, но ни се обаждаха само брокери, не и кандидат- наематели. С брокер го отдадохме за 3 дни.
  А сега не е и момент , в който се отдава лесно. Така, че е добре да се обърнете към агенция. С времето , ще загубите повече от половин наем. Това се получи при нас.

# 740
Може би проблема е в двете. И да, така направиха много хора - вместо да наемат си купиха с кредит. Тази мантра дори и по БГ сериалите са тръби.

# 741
  • София

10 дни без никакъв интерес към обявата говорят за проблем в обявата, иначе щяха поне да звънят с въпрос за корекция на цената.

Ами не съм съгласна отнова с Вас. Имотът не стои празен заради мен. Що за глупости пишете. Май седите по цял ден и ръсите мъдрости. Да, 10 дни и още не е отдаден, тъй като първо не е от евтините наеми, които се търсят масово 400-600 лева. Другото, което е, че Ковид определено повлия и на наемите. Лично аз познавам няколко такива човека, които си рабтят дистанционно от родният си град. Трето, да може би, че не желая вземане даване с тези брокерчета, ще ми отнеме време. Но аз знам, че имотът ми е добър и този който е готов да заплати цената ще се появи. А тези кандидат наематели не ги разбиам защо търсят брокери. Има не малко на брой обяви директно от собственик.

# 742
Е, точно пък наемателите от по-високия ценови сегмент няма да тръгнат да ровят по сайтове, за да си намерят жилище. Те със сигурност разчитат на брокери.
Наемателите в ниския ценови сегмент търсят повече без брокер, защото комисионната им идва доста отгоре.
Но всеки си решава сам как да постъпи.

# 743
  • София
Мария Иванова, няма страшно - до дни ще си отдадеш имота, сигурна съм. Щом се разписа в Мамата предполагам вече си получила ЛС със запитвания и предложения. И това е начин да действаш без брокер.
Все пак тук потребители и четящи - бол, все някой търси.

# 744
  • София

Ами не съм съгласна отнова с Вас. Имотът не стои празен заради мен. Що за глупости пишете. Май седите по цял ден и ръсите мъдрости. Да, 10 дни и още не е отдаден, тъй като първо не е от евтините наеми, които се търсят масово 400-600 лева. Другото, което е, че Ковид определено повлия и на наемите. Трето, да може би, че не желая вземане даване с тези брокерчета, ще ми отнеме време. Но аз знам, че имотът ми е добър и този който е готов да заплати цената ще се появи.

Ясно. Вината не е у Вас, а където и да е другаде.

Но и не виждам проблем, след като "имотът е добър" и ще се появи някой, готов да заплати цената.
Почакайте.

# 745
  • Варна.
Е, точно пък наемателите от по-високия ценови сегмент няма да тръгнат да ровят по сайтове, за да си намерят жилище. Те със сигурност разчитат на брокери.
+1
Тези хора не си губят времето. Дават точни указания на брокера,
преглеждат с видеообиколка цялото жилище, видеоразговор с наемодателя,
оглед на 2, 3 имота на място и наемат.

# 746
Без брокери, по сайтове и ФБ търсят хора, които комисионната би ги съборила, да не се лъжем. Дипломати и чуждестранни служители не дебнат обяви от собственик в ОЛХ или "Имоти без посредник".

Simple Smile Иначе досега сте изгубили точно половин наем - колкото щеше да е комисионната на брокера. Няма лошо, щом изпитвате удовлетворение от прескачането на брокера.

Колкото до наемите - точно сега хората започнаха да ценят повече хубавите и широки жилища, където няма да се прескачат с децата, които са ДО пред компютрите. Има търсене и на високи наеми, и на хубави големи жилища, и на всякакви.

# 747
  • Пловдив
Много рядко се стига в ситуация в която детето вече е ученик, а това семейство 10 години плаща наем вместо да си купи апартамент.Вярно че последната една година вече нещата отиват към по-изгодност на наема, но психологически хората пристъпват към покупка.Семействата с деца които наемат са от скоро в града и тепърва се ориентират кварталите и това което ги устройва.

# 748
Цитат
Да, 10 дни и още не е отдаден, тъй като първо не е от евтините наеми,
Аз съм склонна да мисля,че може да няма много кандадите за по-висок клас жилища в момента.Локацията също е важна,дали е от търсените?Не видях да се споменава.
Колкото до брокерите,при предишната криза ме търсеха колкото да огледат жилището или да ме разпитват по телефона,но никой не водеха.Ако момента се е закучил,да не се лъжем,че брокерите няма да извадят зайче от ръкава.

# 749

+1
Представям си обявата на имота.
Има си тънкостите и отдаването директно. Но не е за лукс жилища, и не е за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт