Професия учител - 12

• 52 893
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Ако водя ЦДО няма да съм толкова елегантна. Съгласна съм с Вас! Simple Smile

# 241
Здравейте,
Можете ли да кажете нещо повече относно облеклото на учтелите?
Аз съм на 23, мисля в началото да ходя с панталони, но след това да премина към дънки дали ще е проблем?
При нас не е проблем. Повечето ходим с дънки, включително и директорката.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 19:06 от galerida

# 242
  • Бургас
Здравейте на всички!Искам да помоля някой по-добре информиран,да ми обясни какво точно прави педагогическия съветник?Не по наредбите,по-просто,с няколко думи с какво се занимава?Сложно ли е?Има ли значение какви са учениците?
Има огромно значение какво е училището и учениците. Бях в училище, където всяка седмица се налагаше да идва полиция и да се пишат сведения. Има и училища, където може да се работи спокойно, доколкото въобще работата на педагогическия съветник или училищния психолог може да се нарече спокойна. Ангажират те с всички конфликти, наказания, обща и допълнителна подкрепа на ученици със СОП и хронични заболявания, механизъм за тормоз, анкети, жалби, превенция, справки и какво ли не още...По длъжностна характеристика трябва диагностичната, консултативната и психокорекционната работа да са ти основни, но трудно се смогва от един куп други вменени задължения.

# 243
  • Някъде по Дунава
Здравейте на всички!Искам да помоля някой по-добре информиран,да ми обясни какво точно прави педагогическия съветник?Не по наредбите,по-просто,с няколко думи с какво се занимава?Сложно ли е?Има ли значение какви са учениците?Има едно свободно място в гимназия,в която предимно учат момичета,та се чудя дали да не кандидатствам?! Нямам стаж в тази област,само диплома 🙁
В моето училище педагогическият съветник работи от 07.30 до 13.30. По различни поводи гостува на класовете,  изнася кратки лекции за тормоза и.т.н.; водят при нея ученици с проблемно поведение, комуникира с родителите; замества отсъстващи учители, когато няма кой; присъства на педагогическите съвети, понякога се прави на по - голям директор от директора.

# 244
Благодаря за отзивите!Става въпрос за предимно ромски ученици,малко на брой, момичета.Знам,че работата няма да е лека и малко,но на фона на статус"безработна" сигурно е по-добре🤔А и работа с уязвими групи ми е приоритет.Не знам,чудя се дали да кандидатствам.Както казах безработна,с две деца....

# 245
  • Някъде по Дунава
Щом нямате работа, кандидатствайте. Най-вероятно ще сте на срочен договор и по време на учебната година ще решите дали ви харесва и дали е за вас работата.

# 246
  • Бургас
В нашето ромско училище  има и педагогически съветник и психолог. Първият го караха като гламав да обикаля и да ги събира от вкъщи ромчетата и какви ли не други глупости. Въобще....както се разпореди директорът. Но това си е работа за медиатор, не за педагогически съветник. Тъй като ми е близка знам - работата й няма почти нищо общо с моята.

# 247
  • София
Здравейте, дами! Желая успешна и лека нова учебна година на всички! Включвам се в темата ви с един въпрос: Икономист съм, магистър, но искам да се преквалифицирам като учител по английски в средно училище. Нямам педагогика, филология, нито сертификати за владеене на език, но съм ползвала езика активно за работа. Може ли да ме насочите какви възможности има като следдипломна квалификация или друго. Мога да уча задочно, дистанционно към който и да е университет. Искам да започна да уча нещо сега, ако не е късно.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 21:42 от *Tulip*

# 248
  • Бургас
Здравейте, дами! Желая успешна  и лека нова учебна година на всички! Включвам се в темата ви с един въпрос: Икономист съм, магистър, но искам да се преквалифицирам като учител по английски в средно училище. Нямам педагогика, филология, нито сертификати за владеене на език, но съм ползвала езика активно за работа. Може ли да ме насочите какви възможности има като следдипломна квалификация или друго. Мога да уча задочно, дистанционно към който и да е университет. Искам да започна да уча нещо сега, ако не е късно.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti/f … el_po_chuzhd_ezik
Пишеш сдк учител по английски език и ще излязат различни възможности с техните условия.

# 249
Здравейте, дами! Желая успешна и лека нова учебна година на всички! Включвам се в темата ви с един въпрос: Икономист съм, магистър, но искам да се преквалифицирам като учител по английски в средно училище. Нямам педагогика, филология, нито сертификати за владеене на език, но съм ползвала езика активно за работа. Може ли да ме насочите какви възможности има като следдипломна квалификация или друго. Мога да уча задочно, дистанционно към който и да е университет. Искам да започна да уча нещо сега, ако не е късно.
Според мен най- добре е да кандидатствате и запишете магистратура  английска филология задочно. Мисля, че беше 6 семестъра. Получавате диплома , с  която спокойно можете да се кандидатирате за учител по АЕ. Другият вариант е СДК, но винаги ще бъде предпочетен пред Вас човек с магистърска степен. Успех!

# 250
  • Бургас
Освен в Софийския, има в Тракийския, в Шуменския, Бургаския "Асен Златаров", а сигурно и другаде, това се сещам на първо четене. Проверете каква правоспособност дават различните департаменти, например със СДК "Учител по АЕ" от Бургаския знам, че може да се преподава само в прогимназиален етап.

# 251
Роси, не съм сигурна, че може да стане в "Асен Златаров" в Бургас. Поне както ми го обясни служителката, която отговаря за СДК и обикновено не е много отзивчива, няма как да изкара педагогическа СДК в друго направление, различно от образованието ѝ. Понеже миналата година питах за подобен казус за близък, според това, което тя ми обясни, първо може да се изкара педагогическа правоспособност към дипломата за висше образование, в случая икономика, т. е. се излиза с учител по икономически дисциплини, след това може да надгражда, и пак зависи, ако специалността е от друго професионално направление, таксата е по-висока. Все пак да попита момичето, може да се провери и в БСУ, и те имат разни СДК, но според мен по-добре магистратура. А иначе от СДК в Бургас се получава право за преподаване в средното училище, т. е. от 5 до 12 клас.

# 252
Педагогическата правоспособност се води професионална квалификация. За да бъдете учител, освен англ.филология трябва да притежавате и педаг.правоспособност. Докато учих англ.филология, изкарах едновременно с това и педаг.правоспособност.

# 253
Колеги, коя е  заповед актуалната заповед, която определя реда за носене на маски в училище?

# 254
  • Пловдив
В ПУ има магистратура Английски език и методика, или поне се надявам, че все още я има. Неспециалисти също могат да я запишат, но от известно време е 4 семестъра, а не 6.

Общи условия

Активация на акаунт