Професия учител - 12

• 52 796
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Майничка
Тази алинея се отнася само за тестващи учениците в начален етап.

# 586
Друга май няма!

# 587
  • Ямбол
Би трябвало да има ново допълнение, иначе е дискриминация. Или просто към парите на директорите да отпуснат други. Предстои да разберем. Но и без тези 100 лева, нищо няма да ми стане, докато в часа на класа присъствам на тестването на учениците ми. Най-вероятно това ще е еднократно, ако се задържи спадът на заболяемостта в нашия град. В момента сме 290/100000 и падат с по 20-30 на ден.

# 588
  • при моите деца .....
При нас върнаха всички присъствено, без тестване, в петък.
Заболеваемостта е под 250/100 000.

# 589
Завиждам ви, Боби! 370 на 100000 е в Бургас.

# 590
  • Добрич
За мен това е безумно.
Ще трябва да преподаваме в час, но и да пращаме материали за учениците, които не са присъствено.

Нямам нищо против присъствено обучение без тестове или електронно обучение,  но двете форми едновременно за класовете ми идват в повече.

Не, че някой ме пита, но мисля, че вместо да харчат луди пари за тестове, можеха да поставят в стаите пречистватели на въздуха. Щеше да бъде по-ефективно.

И без това, процентът на положителните резултати от тестовете е пренебрежимо малък и парите за тях са похарчени "на вятъра".

Даже подписването по два пъти на учебен час, че сме проветрили ми идва в повече... Бумащината ни непрекъснато расте.
В събота и неделя класните ръководители от нашето училище обикалят по домовете за декларации. Учениците са 100% малцинства...
Тази вечер имаше хора само с по 3 декларации и с по два загубени почивни дни... ( Добре,  че тази година не съм класна.)

# 591
Това имам предвид. Много унизително отношение към учителите. "Купуване" на директорите и яко разиграване на учителите. Решения от днес за утре, съвещания в почивни дни, разговори с родители. Аз дойдох да видя майка си и изпаднах в недоумение от това, че не я оставиха почивните дни.

# 592
  • при моите деца .....
Вела, разбирам те...
И аз работя в такова училище.
В четвъртък получих писмо от директорката в 15.20.
До 20 ч почти постоянно говорих по телефон, само прибрах детето от градина и поръчах вечеря....
В петък имах справка за нагласите на родителите...
Раздадохме декларациите...
Имаме ученици без ток и течаща вода....
Как и къде да ги изпратим?
Родителите не могат да четат и пишат...
Не знам какво ме очаква утре, когато събирам декларациите...
Не разбирам защо натовареността е само за класните ръководители...
Поне при нас...
Като родител в четвъртък в 15.20 изпратих подписаната декларация....
Е, различно е... В различните училища....

# 593
  • Ямбол
Нас никой не ни притеснява в почивните дни, пу-пу. С новата директорка всичко е много спокойно и работата върви повече от добре. Даже в петък нямах присъствени часове и едната заместничка с дете от класа ми са се погрижили да раздадат декларациите. Утре ще ги събера преди тестването, даже пак ученик ще ми помогне вероятно. Единствено ни викат 30 минути по-рано( в 7,00ч) за инструктаж от медицинското лице.Вярвам, че всичко ще мине гладко.

# 594
  • при моите деца .....
Нас ни викат дежурните в 7....
Добре, че още няма тестване..
Не знам защо не помагат колегите на класните....
Това не са мои деца....

# 595
  • Плевен
Здравейте! Когато някой работи на два трудови договора, ваксинира се и поиска да ползва допълнителните два дни платен отпуск, а при единия работодател казват, че няма такова нещо и нямат пусната такава заповед, какво е редно да се направи?

# 596
  • European Union
Двата дни допълнителен отпуск са уредени с анекс към КТД, а не със заповед. Имате ли синдикална организация във второто място?

На мен лично идеята за 100 лв допълнително заплащане ми е още по-унизителна. Не че са излишни тези пари, но на мен ми звучи като "Учителите мрънкат, че не трябва да тестват, но за 100 лв са съгласни на всичко". Аз тествам само заради идеята децата да ходят на училище, а не за пари. Но въпреки това го правя с огромно неудоволствие.

# 597
Харесвам отзивите на Лиляна, но искам да я попитам виждали ли сте, грижили ли сте се, Лиляна, за човек, болен от корона? И ако, да не дава Бог!, някой от големите ученици и не само, пренесе на колега в пенсионна възраст плюс куп други здравословни проблеми, какво става с принципа за нормалното образование? Затова аз не бих поела риск за тестуване на когото и да е.

# 598
  • Плевен
Да, има синдикален представител. Мисля утре да питам и него за това нещо.

# 599
На нас ни казаха днес, че няма да се заплаща, защото само наблюдаваме учениците (прогимназия и гимназия).
А този половин час как точно го водят тогава...?

Общи условия

Активация на акаунт