Професия учител - 12

• 52 798
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • Майничка
При нас отговаря колегата, който има първи час, но учениците ще се тестват сами, учителят само следи процеса, отчита резултатите и попълва отчета.
Никаква драма не виждам.
И без това будалкам учениците, че за 5г.си научаваме миризмите, периода на омазняване на косите и сезонните алергии, сега просто ще си станем една идея по-близки.😄

Колеги, някой работи ли на училищно ниво по Еразъм? Имам специфичен въпрос, чийто отговор не намирам в указанията.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 12:58 от gargamela

# 571
  • Sofia
Хайде да се стегнем всички, особено тези, които сме в сферата на образованието! Revolving Hearts Учениците сами ще се тестват, ние само ще им съдействаме.

gargamela, участвам в няколко Еразъм проекта в нашето училище. Ако мога да съдействам, насреща съм.

# 572
В нашето училище тестват всички зам. - директори, директорката, чистачки +учители, писмено дали съгласие.
Много учители отказаха, а в тестването драми няма и върви бързо. Аз също като Лиляна съм с особено мнение за тези колеги, които отказаха да се включат в екипите. Наистина трябва да се отърсим от предразсъдъци и да се стегнем.
При вас има ли колеги без сертификат, които отказват да се тестват? Нашата биоложка е в двуседмичен отпуск поради личен отказ да доказва, че е здрава. И май оставаме без учител, защото иска и да напуска.

# 573
  • Ямбол
Нямаме отказали да се тестват и от всички служители само 5 са без сертификат.

# 574
Затова говоря, колеги, какво означава хайде да се стегнем? Нима нямам право на избор и защо някой да бъде с особено мнение за мен. Аз нямам против да бъда тествана, да тествам, но в никакъв случай не искам да се ваксинирам. Въпреки всичко държа да се зачита моята свободна воля, нека никой не налага мнението си!

# 575
  • Майничка
Jane122, коментарите бяха за отказ за участие в тестването на ученици в горен курс и за казуси, при които неваксиниран учител отказва да се тества, което, на практика, не му позволява да преподава на присъствени паралелки към настоящия момент.

# 576
  • Ямбол
Точно сега мисля, че не е моментът да си налагаме свободната воля.
Аз искам да работя нормално и ми пука за децата също да учат в нормална среда.
Не налагам мнението си, но и не посрещам с усмивка подобни капризи от страна на колеги. Тяхна воля. Аз работя в екип и не допускам някой да поема това, което мога да свърша сама, но и бих помогнала на екипа, ако някой е решил да си налага свободната воля, за да върви работата.

# 577
Аз говоря като цяло, в която и да е насока за налагане, дали за тестове, дали за ваксини, дали те да бъдат тествани. Смятам, че всяко едно мнение трябва да бъде уважено. Защо мнението на някоя ваша колежка, Лиляна, трябва да се приеме като каприз? Зад всяко едно мнение на колега се крият причини. Лично аз подкрепям мнението на всеки един колега, стига и той да уважава моето. Защо е нужно това разделение?
А относно тестването и отново нагърбването с допълнителна работа пак ще получим потупване по рамото и тиквен медал.

# 578
  • Ямбол
100 лева, не са много, но не е като потупване по рамото.
Не подкрепям колеги, които заради мнение, което не е толкава важно да се отстоява, спъват работата на другите и особено на децата.
Това е каприз, защото не виждам основателна причина, освен - те ще ми кажат на мен. Съчетано с антиваксърство още по-негативно ми става отношението.

# 579
  • Майничка
Jane, лично аз нямам проблем с колеги, които не са ваксинирани. Ако обаче същите откажат да бъдат тествани (дали в училище или в лаборатория), това ги поставя в невъзможност да изпълняват служебните си задължения в настоящия момент. В този случай, смятам че е редно да излязат в болничен (ако имат медицински причини) или в неплатен отпуск, което ще позволи да им бъде потърсен заместник за периода.
Не съм против личното мнение, но човек трябва да носи отговорност за решенията си.

# 580
  • European Union
Официален документ за доплащане от 100 лв има ли? Да не остане някой излъган после.

Аз лично бих предпочела да тествам вкъщи моите деца и след това да ги заведа спокойна на училище. Но вместо това тях ги тестват чужди родители, а на мен се падат 26 пълнолетни български граждани.

# 581
  • Ямбол
Да, има анекс.

# 582
  • около Варна
Начален учител съм и вече съм навътре с тестването 😁. Видя ми се много сложно за организация в началото, но всъщност само първия ден се позабавихме, после си изградихме система и за 15-20 минути сме готови. Аз съм много гнуслива и ми се повдига, но си тествам децата, не го приемам като някакво натоварване. Големите със сигурност ще се оправят сами, само трябва контрол от възрастен.

# 583
  • Sofia
А тия 100лв. за първи път от вас ги чувам. За всички, участващи в тестването ли са или е свързано с със синдикатите (в нашето училище няма)?

# 584

Този анекс обаче за новите тестващи звучи много абстрактно. Има обаче ясна наредба за 260 лева за директорите. Тоест отново е оставено всичко в ръцете на директорите. А мандатността е мираж!

Общи условия

Активация на акаунт