Професия учител - 12

• 52 784
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
И аз така...направо се чудя утре какво да правя. Тези в ПО се чувстват прецакани, че са дошли на училище Sad

# 616
В нашето училище, когато децата, които се обучават в ОРЕС са по-малко на брой /до 5 от клас/ идват следобяд и правят писмените изпитвания присъствено. Не се смесват с деца от други класове.

# 617
Хайде пак да се допитам - за колегите в София и други градове, където има ПО с тестове и ДО за нежелаещите тестване. Писмени изпитвания на тези в ДО давате ли и същите ли като на тези в ПО?!
Аз в момента замествам, седмокласниците тази седмица правят тестове. Колежката, която замествам, е категорична, че няма как едните да ги правят в клас, а другите вкъщи, с учебника, с преписване и подсказване. Затова те не правят тестове, ще ги направят когато се върнат в училище.

# 618
Имам подобен проблем - трябва да правя класни работи по чужд език с 4 паралелки до края на тази седмица. Датите са обявени още през септември на сайта на училището. Няма как да ги местя за след Нова година, защото нарушавам графика, а и други колеги ще правят тогава. В същото време и четирите паралелки са частично ПО, частично ДО. Шефът каза - всички правят класно едновременно. Да де, ама едните в час, на хартия и под контрол, а другите вкъщи с отворените учебници и чичко Гугъл.
Ядосвам се много. Нередно, несправедливо, абсурдно е да се работи така.

# 619
  • Ямбол
Аз си промених графика на класните. Пуска се един доклад за промяна, като причините са точно тези - да правят всички и да имат време да наваксат след загубите от електронното обучение.

# 620
Лиляна, исках и аз да направя същото, но ми отговориха, че няма начин. Трябва да си спазваме графика. Все пак аз преподавам втори чужд език и разбирам, редно е математиката, БЕЛ и първи чужд език да са с предимство. Те поначало са в графика за януари, а аз - за края на декември. Така че нямам варианти. Просто не е редно така, децата да са поставени при неравни условия.

# 621
  • Ямбол
В такъв случай бих помислила за различна класна за тези, които са на дивана.

# 622
  • Sofia
В такъв случай бих помислила за различна класна за тези, които са на дивана.

Не било редно. Това беше и моята идея, макар че е още повече работа за мен - за 5 различни випуска съм подготвила контролни за две групи. Мислех си по-малко време да им дам - пак не било редно. Това е от вчера при нас. До онзи ден инструкцията беше - писмени изпитвания и практики (проф.гимназия) само присъствено. Нещо от РУО-то са насмели работата. Иначе и моята идея беше ДО да правят тест, когато се върнат. Все се надявам след НГ всички да са в клас.
На всичкото отгоре, като пусна днес на първите, от тези, които са онлайн, тестът веднага ще тръгне по канала и другите две паралелки от тоя випуск ще си го имат за утре, когато имам час с тях Confounded Обаче абсурд да правя нови варианти Sad

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 06:57 от aniK

# 623
Може би нещата зависят и от това, колко деца са на ДО. При мен са от 1 до 4 деца максимум, дори има една паралелка, в която абсолютно всички са в клас. Не се притеснявам от това, че ще им кажат какви са били въпросите на теста, защото преди това те са правили преговор, където са им давани всички тези и подобни въпроси.

# 624
  • European Union
Даваш им отговорите с букви - а, б, в, г... За следващия клас ги разбъркваш - същите въпроси, но отговорите разменени. Те си разменят само буквите на верните отговори.
Работи и ако разбъркаш въпросите.

# 625
  • Ямбол
Тези на дивана не си разменят само букви. Научиха се, че им разбъркваме отговорите и си пращат направо снимки на въпросите - да се вижда ясно верният. На класна не бих дала само тест. По моя предмет мога и съм в състояние да съставя 26 различни задачи. За тези онлайн, а те са малко и при нас и са само в един клас, на които водя, ако не се върнат през януари, класната им ще бъде присъствено, извън часовете с други задачи.

# 626
  • Пловдив
Знам, че моите ученици са малки и предметът ми е маловажен, но направо се кефя как родителите нищо не разбират от музика и децата от вкъщи не се оправят по-добре от тези в училище Satisfied

# 627
  • European Union
Аз правих класно миналата седмица. Направих график за индивидуални следобедни посещения на 8те ученици, които бяха ОРЕС. Изгубих си цялата седмица, но за мен така беше честно спрямо присъстващите. Директорът не може да ми откаже нещо, което е разрешено на по-високо ниво.

За контролните онлайн си имам собствена система. Правя три варианта на тестовете - един за отличниците, тези за които съм сигурна, че биха споделили отговорите с класа. Но аз и в присъственото правя различни за тях. Така съм сигурна, че ще ги оставят да работят на спокойствие. Останалите ги деля на две групи произволно. Но и вътре в групата пак разбърквам тестовете. Не сменям отговорите или въпросите, защото е голяма играчка, а правя раздели с по няколко въпроса и после само размествам поредността на разделите. С Гугъл формуляр е много лесно, защото му казвам след първия раздел да отиде на петия, после след петия - на третия и т.н . На отличниците също им размествам разделите, така не им остава време да се движат напред-назад по теста, за да сравняват отговорите.

# 628
  • Sofia
Аз правих класно миналата седмица. Направих график за индивидуални следобедни посещения на 8те ученици, които бяха ОРЕС. Изгубих си цялата седмица, но за мен така беше честно спрямо присъстващите. Директорът не може да ми откаже нещо, което е разрешено на по-високо ниво.

Това беше моята идея, но имам 10 паралелки, от които обаче има такива с почти половин клас отсъстващи (по 9-10 от клас). Водя английски първи език и немски-втори - и с букви не става, само с разбъркване на изреченията.

Кети В, а това с различната сложност на теста не е ли нередно (, ако правилно съм разбрала деленето)? Thinking

# 629
  • European Union
Не правя тестовете по-сложни, просто давам на отличниците друг вариант.

Общи условия

Активация на акаунт