Професия учител - 12

• 53 360
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Ямбол
БД не се включва към разпределението на ЧК. Прави се отделно разпределение.
Ние часовете по БДП ги включваме в плана за ЧК. Изкарали сме обучение по БДП и всеки класен си води часовете.
Ние също си ги водим, но в Школо го вкарваме като отделен предмет и на определени дати в програмата променяме ЧК на БД и от разпределението на БД въвеждаме тема. Така ни казаха, че е правилно. Например аз имам 36 часа ЧК, карам 32 и разпределението ми е 32 теми. Отделно имам 4 часа БД и съответно разпределение за БД.

# 121
Здравейте,попаднах на обява помощник на учителя ,какво ще рече това и с какво образование трябва да бъдат кандидатстващите ?
Изисква се средно образование, работата е с деца със СОП, влизаш с детето в класната стая или детската градина, помагаш му за обучението, също ако има чисто физически затруднения. Заплатата е около минималната.

# 122
  • Пловдив
Здравейте,попаднах на обява помощник на учителя ,какво ще рече това и с какво образование трябва да бъдат кандидатстващите ?
Изисква се средно образование, работата е с деца със СОП, влизаш с детето в класната стая или детската градина, помагаш му за обучението, също ако има чисто физически затруднения. Заплатата е около минималната.
Гледам обяви за Пловдив-в едно от СУ на града търсят помощник на учителя и помощник на възпитателя.Изискват висше-бакалавър,без да е уточнена специалност.

# 123
Ами длъжността не е педагогическа и обикновено не се изисква висше. Преди няколко дни даже точно говорих с позната директорка, че имат обяви за две такива бройки в тяхното училище, тя направо ми каза да изчакам и че не е за мен.

# 124
  • Пловдив
Принцеса Леа, вероятно става въпрос за помощ с ученици от малцинството

# 125
  • Пловдив
Принцеса Леа, вероятно става въпрос за помощ с ученици от малцинството
За  СУ Христо Г,Данов са обявите.Нямам представа  как е положението там - дали има ученици от малцинството,но все си мисля,че при изискване за висше образование едва ли заплатата ще е около минималната.

# 126
  • Пловдив
Да, видях за кое училище става въпрос. В някакъв момент имаха деца от малцинството, но не знам сега как стоят нещата.

# 127
  • София
Здравейте, относно разпределенията, които обсъждате, даже не съм сигурна дали ви разбирам правилно. Честно казано с наближаването на учебната година ми стана все по-притеснено 😢  Какво ще рече разпределение? Дават ви план с различни теми, които трябва да се вкарат в учебния процес?
Ако някой може да каже как стои въпроса при ИИ ще съм много благодарна! 🙂

# 128
  • Пловдив
Ние имаме помощник на учителя, обслужва дете със СОП, което е на памперси. Нещо като лична детегледачка за сметка на училището.

# 129
Здравейте, относно разпределенията, които обсъждате, даже не съм сигурна дали ви разбирам правилно. Честно казано с наближаването на учебната година ми стана все по-притеснено 😢  Какво ще рече разпределение? Дават ви план с различни теми, които трябва да се вкарат в учебния процес?
Розова магнолия, да. Примерно има 36 уч седмици. Ти преподаваш ИИ и имаш 2 часа на седмица в даден клас, трябва да имаш тези 72 теми (може една тема да се взема 2 часа или 4 часа). Разпределяш темите за годината. По-назад момичетата са писали, наистина издателствата предлагат примерни годишни тематичн разпределения, виж на кое издателство е учебника и се възползвай от готовото, поне като основа Wink

# 130
Здравейте, относно разпределенията, които обсъждате, даже не съм сигурна дали ви разбирам правилно. Честно казано с наближаването на учебната година ми стана все по-притеснено 😢  Какво ще рече разпределение? Дават ви план с различни теми, които трябва да се вкарат в учебния процес?
Миналата година една приятелка /разбирай 4 курс и не сме чули за такъв дявол като разпределение/ започва работа по спешност в столично училище по заместване - на 9. и 12. клас. И ми споделя, че при първите е имала още 1 тема от учебника и 4 седмици до края на годината, а при вторите за същите 4 седмици 10 теми...
Посъветва ме в началото на годината /като млад и неопитен учител/ да седна и да планирам за всяка тема от учебника колко дни ще отделя + контролни + преговор и т.н., за да запълня всичките 34 учебници седмици и да не попадам в нейното положение. Simple Smile

# 131
  • European Union
Лиляна, директорът ти заверява календарния план с 32 седмици при условие, че класът учи 36? Говорим за календарен план на класа, който се изисква от наредба 13, не за това какво пишете в школо. В школо ние също въвеждаме два предмета - ЧК и БДП , но в плана на класа си пиша всички теми, включително и тези по БДП, защото аз ги водя. Ако е друг учител - пак фигурират там, но просто като БДП, а не като конкретна тема.

# 132
  • Пловдив
Кети, на мен също са ми заверявали календарния план на класа без часовете за БДП. Но тъй като в един момент се бях объркала, правя като теб - фигурират, без тема, защото ги води друг колега. Не съм имала проблеми и то при положение, че тогавашният ми шеф беше голям буквояд.

# 133
  • София
Благодаря ви много, нещо такова си го представях и аз. Доста работа ми се струва това, добре че ще бъда на малко класове.

# 134
  • Ямбол
Ми не е малко учителската работа. Но като си ги направиш веднъж, после само редактираш евентуално.

На нас пък не ни заверява директорът плана за ЧК. Тихо, да не ви чуе нашият директор. Wink

Общи условия

Активация на акаунт