Професия учител - 12

• 53 378
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Балчик
Здравейте, ако в СДК "учител по..." се напише номер на дипломата ми степен проф. бакалавър, проблем ли ще е когато завърша и магистратура след това в същото направление? Казано по друг начин, има ли значение дали сега си взема квалификацията или е по-добре след магистратура?
Да, ако специалността е друга, независимо, че е в същото направление.

# 151
Здравейте, тази година ще запиша курс за учител/имам бакалавър и магистър по Счетоводство/ казаха ми, че мога да запиша Учител по Информационни технологии или Учител по ...../в моя случай икономически науки/. Въпросът ми е някой знае ли, ако завърша учител по Информатика ще мога ли после да преподавам и по икономически науки или трябва да изкарам и двата курса?

# 152
  • Майничка
И двата курса трябва да изкарате.

# 153
Здравейте, от една година търся работа като учител е детска градина и все безуспешно. Замислям се да търся по другата специалност или по-точно като учител цдо в прогимназиален етап /с българска филология съм/. Бихте ли ми обяснили как стоят нещата там? Учителите предметници дават ли домашните,по които трябва да се подготвят учениците по-рано? Стигат ли двата часа за самоподготовка да сее напишат домашните? Пишат ли се пак разпределения? Въобще всичко ме интересува? Благодаря предварително!

# 154
  • Балчик
Дълбоко се съмнявам, че със счетоводство може да станете учител по ИТ, освен ако не става въпрос за магистратура по информатика.
Вече много пъти е писано, за всвка специалност се учат отделни методики, не може с една.

# 155
Здравейте, от една година търся работа като учител е детска градина и все безуспешно. Замислям се да търся по другата специалност или по-точно като учител цдо в прогимназиален етап /с българска филология съм/. Бихте ли ми обяснили как стоят нещата там? Учителите предметници дават ли домашните,по които трябва да се подготвят учениците по-рано? зависи си от конкретния преподавател, а и в ЦДО учителя не работи само по БЕЛ, а и по всички останали предметиСтигат ли двата часа за самоподготовка да сее напишат домашните? Всичко зависи от организацията и от обема на взетия през учебния ден материал, защото за мен е по - важно научаването на нови понятия, правила и едва след това прилагането им. Пишат ли се пак разпределения? даВъобще всичко ме интересува? Благодаря предварително!

# 156
Здравейте,
По ИУЧ правим ли тестове или оценките ги набавяме само чрез участие в час? За 6. клас питам. Имаме 1 час седмично.

Първа година ще съм учител и не знам. Simple Smile)

# 157
Здравейте,
По ИУЧ правим ли тестове или оценките ги набавяме само чрез участие в час? За 6. клас питам. Имаме 1 час седмично.

Да, пак има контролни, трябва да имате по минимум две оценки

# 158
  • Майничка
На час или час и половина седмично ИУЧ залагам 3 оценки - устно/участие, писмено и самостоятелна работа/проект.

# 159
  • Бургас
Дълбоко се съмнявам, че със счетоводство може да станете учител по ИТ, освен ако не става въпрос за магистратура по информатика.
Вече много пъти е писано, за всвка специалност се учат отделни методики, не може с една.

Това предлагат много университети
https://www.fmi.uni-sofia.bg/bg/node/7392

# 160
Може с всякакви икономически специалности, даже и с начална педагогика. В групата ни има хора с начална педагогика, които сега карат СДК математика.

# 161
Здравейте,

Да, пак има контролни, трябва да имате по минимум две оценки
А после срочната оценка една ли е на ООП + ИУЧ?
А за ФУЧ оценки пишат ли се?
Благодаря Ви за отговора.

# 162
Не се пишат оценки по ФУЧ.

# 163
  • Ямбол
Оценките по ООП и ИУЧ са различни, а по ФУЧ няма оценка.

# 164
Благодаря, колеги! Бяхте ми много полезни! 🎀🌷🌷🌷

Общи условия

Активация на акаунт