Професия учител - 12

• 52 916
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
Ззавършила съм Българска филология, изучаването е основно български език и литература- как се очаква за възпитател на занималня да бъда компетентна по всички предмети като например математика, физика, химия?? Имам огромно протеснение.

# 196
  • Майничка
Помолете колегите Ви да Ви кажат по кои учебници работят и да Ви дадат да ги разгледате, сядате и четете. Все пак това са неща, които сте учили в училище, не е университетска материя. Обикновено възпитателите са в начална и предучилищна степен, така че вероятно дори и гимназиална няма да е.

# 197
  • Балчик
Здравейте,
Ззавършила съм Българска филология, изучаването е основно български език и литература- как се очаква за възпитател на занималня да бъда компетентна по всички предмети като например математика, физика, химия?? Имам огромно протеснение.
Като си учите уроците един ден преди учениците, как. Simple Smile

# 198
Защо не опитате да сте учител по български език и литература?

# 199
  • Някъде по Дунава
Здравейте,
Не е лесно, защото трябва ежедневно да се подготвяте по съответните предмети. Физика и химия има само в 7 клас.
Относно въпросът на една дама за работното време на учителите ЦДО, при нас е от 11 до 17, но зависи от училището, има и от 12 до 18.

# 200
Здравейте,
Не е лесно, защото трябва ежедневно да се подготвяте по съответните предмети. Физика и химия има само в 7 клас.
Относно въпросът на една дама за работното време на учителите ЦДО, при нас е от 11 до 17, но зависи от училището, има и от 12 до 18.

Защо е от 11 ч при вас , в моето училище, учениците имат часове до 13.30 не би ли следвало занималнята да започва от 14.00ч ? Не съм наясно с тези неща понеже бях само на интервю.

# 201
  • Някъде по Дунава
Написала съм, че работното ни време е от 11, а не че учениците започват тогава следобедни занимания. Обикновено ЦДО 5-7кл започват в 14.
От 11до 13 ( когато учениците приключват шестия час) учителите ЦДО се информират и подготвят за текущите домашни.
Според нашия КТД работното ни време, което прекарваме в училище е 6 астрономически часа.

# 202
Ама, хора, защо все още се употребява - Възпитател...
На нас още на първата лекция в университета ни казаха, че хората, занимаващи се с образователния процес са Учители. Няма такова нещо възпитател като длъжност, нито в у-ще, нито в ДГ (там е помощник-възпитател със средно образование).

# 203
Здравейте,
Длъжността се води учител ЦОУД или ЦДО. И аз се явявам на интервюта по такива обяви за прогимназиален етап на обучение. Моята специалност е история и отчасти география. Седнах и разгледах учебниците по всички предмети за 5,6 и 7 клас. В интернет има достъпни и безплатни учебници. Моите притеснения са основно по математика, с всичко друго ще се справя. Ако има посочено изискване за специалност БЕЛ, вероятно има друг колега с математика. Вчера звънях в едно училище и точно това ми казаха, но това си е така още откакто аз бях ученичка, а това беше доста отдавна. Отделно на 5 клас е доста по-лесно, отколкото на седми, където материалът вече става доста по-сложен. Някои училища държат учителите в ЦОУД да са с БЕЛ или математика заради подготовката за НВО. Разгледайте учебниците, за да си прецените дали бихте могли да се справите.

# 204
Да, разгледала съм учебниците онлайн. Искам и да попитам всъщност как протича времето на занималня, всичките часове ли се пишат домашни? Понеже гледах в  един сайт че времето е разпределено -
1 организиран отдих и физическа активност
2 самоподготовка
3 занимания по интереси
Това така ли е?

# 205
Да, разгледала съм учебниците онлайн. Искам и да попитам всъщност как протича времето на занималня, всичките часове ли се пишат домашни? Понеже гледах в  един сайт че времето е разпределено -
2 самоподготовка
3 занимания по интереси
Това така ли е?

Зависи от организацията във въпросното училище. Преди години работех в частно училище - сутрин като учител по БЕЛ, следобед като учител в занималня, защото в частното училище има работно време и нормативът не играе.
Децата учеха уроците си до 15:30, след което имахме право да излезем на двора да играем. Не ми се е налагало да обяснявам уроци по други предмети, защото ги научих на взаимопомощ.

# 206
  • Някъде по Дунава
2 самоподготовка
3 занимания по интереси
Това така ли е?
Точно така е организиран денят при нас. Когато имат повече домашни на своя глава ги прибирам по- рано или работим след края на самоподготовка. Ако домашните са малко, дори излизаме по- рано на игра или започваме занимания по интереси по - рано.

# 207
  • София
Да, точно така е и при нас, след като свършат часовете обядват, играят на двора и след това два учебни часа пишем домашни, но когато знам, че домашните са повече, започваме по-рано.

# 208
Благодаря момичета! Успеех на всички! Дано имаме късмет всички. Hug
А някакво ориентировъчно работно време за учител в занималня 2ри клас? Защото във вторник ще разбера,една пизната ми каза от 11ч до 17ч.
И в нашето училище работното време е от 11ч. до 17ч.

# 209
Благодаря Ви за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт