Професия учител - 12

• 52 825
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Аз имам питане и се надявам да намеря отговор тук. Казусът накратко:
Карантинирана 3 ПГ група в ДГ, двете учителки на групата са положителни за covid-19. Децата са под карантина. Съответно трябва да преминат към ОРЕС. Тъй като учителите са болни, няма как това да се случи. В сектор "карантина" няма опция без ОРЕС. Ако пък не се подадат децата, родителите после няма да имат право на държавна помощ.

# 451
  • Бургас
Нещо не схващам, на тези учителки не може ли да се намери заместници за ОРЕС?

# 452
Т.е. учителка от друга, некарантинирана група, която работи присъствено, поема ОРЕС на карантинираната? 🙄

# 453
  • Бургас
Ами, логично...Ние така правим. Даже и външни заместници се викат, ако се налага.

# 454
За мен е най-редно външен заместник. Защо някой друг да се твори с работата на колежката?

# 455
При карантина за седмица едва ли толкова бързо може да се реагира със заместник...
А опция просто да не се преминава към ОРЕС няма, така ли?

# 456
  • Бургас
При карантина за седмица едва ли толкова бързо може да се реагира със заместник...
Това е грижа на директора и заместник-директора, ти какво толкова го мислиш? Реагира се и от днес за утре, при нужда. А да останат без ОРЕС, според мен не е вариант, трябва някак да се покрият.

# 457
И аз имам подобен казус. Работя в училище на пълен щат като учител по английски и компютърно моделиране 1-4 клас. От друго училище, където преди съм била лектор, сега ме викат за няколко месеца да замествам колежка ЦДО 3-4 клас, но не е сигурно дали няма да се проточи до края на годината (учебната). Аз си имам ПНУП, дори преди да се преквалифицирам в учител по английски I-IV клас, си бях начален учител, след това и учител ЦДО известно време.
Въпросът е дали е постижимо подобно начинание? Знам, че е позволено да се работи на втори трудов договор на 4 часа, но не знам дали нормативно е позволено учител ЦДО да работи на 4-часов работен ден? Като времеви график и натовареност не ме притесняват толкова нещата. Сутрин са ми часовете по английски и КМ (имам по 3 или 4 часа на ден), които минават доста леко. Обикновено до 11-11:30 съм приключила. В другото училище трябва да поемам децата след 13 часа (тогава свършват по разписание, с изкл. на един ден от седмицата, в който имат 5 часа). До 16:30, най-късно 17 часа ги вземат. Всъщност те сами си тръгват, тъй като то е малко, квартално ОУ и повечето живеят в квартала или пътуват с училищен автобус. Групата е с 14-15 деца, което още повече улеснява нещата...

# 458
H0uSse_Baby, мисля си, че са само 4 часа работата в ГДОЦ Wink
Да, поемат децата след 13 ч или 12.20 ч, ако имат 5 часа, но учителите идват в у-ще към 11.30 ч още, независимо, че нямат часове в това време и работното им свършва в 17.30, без значение дали има или няма останали деца.
Виж какво ще ти кажат в другото у-ще, откъдето те канят, ако го уредят и имаш сили за толкова работа си е допълнителен доход Wink

# 459
Учителите в ГЦОУД в училището, където аз работя са със следното работно време: за 1 и 2  клас от 12 до 17.45, а за 3 и 4 клас от 13 до 17.45. Но че всички сме длъжни да сме в у-ще от 12.00 часа и стоим точно до 17.45, дори и да няма нито едно дете вече по това време.

# 460
Да, те и в нашето са с такова работно време. Точно за това се чудя защо въобще ми предлагат от другото училище. Ще отида да проверя какво са измислили и как ще стане тази работа. Rolling Eyes

# 461
Здравейте отново, момичета! Simple Smile
Одобриха ме и от двете градини, но аз си избрах общинската. Проблемът ми сега е със здравната книжка. Нормално ли е изследванията пуснати в сряда да ми кажат, че ще са готови чак във вторник? Притеснявам се, защото още не сме подписали ТД, само попълних декларация, а от градината бързат и ме искат възможно най-скоро. С всички други документи съм готова.
При вас колко време продължи изкарването на документи? Извинявам се за глупавия въпрос! Малко съм параноична да не си изгубя мястото. 😁

# 462
Поздравления!
Не мога да коментирам въпроса Ви, но исках да Ви поздравя за късмета.
Аз лично нямам такъв  - продължавам упорито да питам във всяко училище, което има обява, свързана със специалността ми, и навсякъде ми казват, че има кандидати с дипломи и изобщо няма смисъл да входирам документи за кандидатстване.

# 463
  • Бургас
Поздравления!
Не мога да коментирам въпроса Ви, но исках да Ви поздравя за късмета.
Аз лично нямам такъв  - продължавам упорито да питам във всяко училище, което има обява, свързана със специалността ми, и навсякъде ми казват, че има кандидати с дипломи и изобщо няма смисъл да входирам документи за кандидатстване.
Според мен, не бива да им вярваш. Те може да си приказват така на всеки и накрая да назначат някой нередовен учител, защото "беше единствен кандидат", а ти после ходи доказвай, че си кандидатствала.
Една близка моя, млада жена, така обикаля училищата в околните села и директорите й отбиват водата с обяснението" ама нашите деца са трудни, ами няма да се справите, вие сте твърде млада...." като че ли си търсят не учител, ами баба, да си пратят внуците при нея.
Не може така- на юнашко доверие!  Хората са казали : "Баба на дядо не вярва!" Или си търсиш работа и се бориш, или не се захващай. Успех!!!!

# 464
Здравейте колеги 💐 Как  подхождате с ученици, които по време на ОРЕС уж "присъстват" в часа, но не отговарят на въпроси? Пиша забележки за липса на внимание, но това сякаш няма ефект.  Мои колеги ме посъветваха да пиша отсъствия.
 Когато видят отсъствието, учениците спорят, че са били в час. Понякога го трия, понякога - не. Чудя се какво ще правим после с тези многобройни натрупани отсъствия... говоря за гимназиален етап.
Моля за съвет

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 21:54 от Yellowflower

Общи условия

Активация на акаунт