Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Странна реакция

 • 7 098
 • 86
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 5 838
Може още да я обича, да подтиска чувствата си и да не иска да разпалва любовта си очи в очи Smiling Imp
Може да разпалва, но болка, не любов.

# 46
 • Мнения: 21 640
Обикновено хората се срамуват от бившите си и ужасните избори, които са наравили.

Принципно може и от настоящите да се срамуват - не иска старата да го види с новата, която е по-дебела например.
Но това вече са хипотези. Фактът е, че е съвсем нормално на някого да не му се иска да се среща и говори с другиго. И не бива да се търси подтекст.

# 47
 • София
 • Мнения: 4 528
Абе едно е да не искаш да се срещаш и говориш с някого, друго е да си играеш на криеница между рафответе на някой хипермаркет и да се евакуираш през задния вход. Аз като не искам да си говоря с някого чак толкова, не го отбелязвам и толкова. Евентуално няма да застана на същата каса зад него примерно, ама дотам. Явно има някаква драма в тяхната раздяла, дали някой от двамата се е държал лудо, дали още някакви чувства, добри или лоши, стоят на дневен ред... явно тяхната история не е завършила мирно и тихо. Дали би било положително авторката да рови, или просто да приеме, че някои връзки завършват грозно, и явно тази на бившия е една от тях... няма как ние да знаем. Само тя може да си прецени дали може да приеме нещата така.

# 48
 • Мнения: 2 770
Ето затова кой/коя ти е бивш/а трябва да остане информация за лична употреба.
Аха. Докато не го/я видиш в супера и не почнеш да се държиш като Пинко в шлифер.

# 49
 • Мнения: 5 838
Не правите добра услуга на авторката като доизмисляте случката. Момъкът е избягвал среща лице в лице с бившата. Нищо повече, нищо по-малко. Айде, разрешете на хората да имат чувства. Това не е задължително да означава, че към вас нямат също. Положителни, а даже може и любовни.

Допълвам
Ето затова кой/коя ти е бивш/а трябва да остане информация за лична употреба.
Аха. Докато не го/я видиш в супера и не почнеш да се държиш като Пинко в шлифер.
Момъкът е млад, а и честен. Ако беше обигран, да е извел девойката към желания от него изход с други прийоми. Нищо, ще се научи.

# 50
 • Мнения: 1 632
Да бе. Още я обича.
Обикновено хората се срамуват от бившите си и ужасните избори, които са наравили.
А какво стана със "старата любов ръжда не хваща"? Срамуват се тия, които се карат и бият, малко по-осъзнатите не са толкова добри в превръщането на старите, искрени чувства в гола вода. Нищо ненормално не виждам в това да избягваш среща с бивш/а, за да не се сдухаш.
Може да разпалва, но болка, не любов.
Да, в случая ще са синоними, а ефекта с излизането през капандурата накрая - същия.

# 51
 • Мнения: 12 820
Стари любови няма. Има приключили. Миналото е минало.

# 52
 • София
 • Мнения: 11 348
Авторке: Някои като си нямате проблеми, ама сте драма куин, сами си ги измисляте, та чак филмиране " не била сигурна в него" ??? Била обидена??? Олелеле, с това поведение не знам как те търпи тоя човек. На въпроса ти дали е нормално поведението му - да, нормално е.

# 53
 • Мнения: 10 748
Не му върви на гаджета на човека, то по принцип попадаме на същите.

# 54
 • Мнения: 196
Абе и на мен ми се струва странна и пресилена тази реакция. Можеше просто да си минете невъзмутимо, да не поздравявате, да не се обръща никакво внимание. Аз лично така бих направила. Ако ме поздравят те, отговарям и дотам. Защо пък задължително трябва да се спира на лафче? Но свят голям и хора всякакви, не знам дали твоят приятел не е очаквал пък бившата му да направи някоя сцена или изобщо да реши да го спира и занимава с приказки. Но пък в такива случаи е хубаво да ти обясни. А може и от смущение да е реагирал глупаво, случва се понякога.

# 55
 • Мнения: 81
Аз я разбирам авторката.
Не обичам да бягам от никого, нито да се крия от проблемите. Ясно е, че има хора, с които не ми е приятно да се засичам, кой няма? Но въпреки това криенето по магазините, подтичването към друг изход ми се струва нелепо и детинско. Сякаш така не става още по-ясно. И да лицемернича мразя. Налага се да пазя добро поведение, когато не искам, но е неизбежно, в социум сме. В останалите случаи не си го причинявам. Затова като видя човек, който не бих искала, просто го поздравявам и продължавам. Без разговори, нищо повече, нито пък ще се крия или притичвам тук-там, че и мъжът ми с мен. Или пък ще дебна на коя каса или изход е. Независимо дали съм сама или със семейството. И да, имам бивш, който обича да бяга от мен. В редките случаи, когато се засичаме случайно, направо се държи неадекватно и гледа по всякакъв начин да избяга. А той ме заряза. Отне ми известно време, мина ми, стъпих си на краката и сега изпитвам само добро чувство за хубавите спомени. Знае, че само ще го поздравя и нищо повече. Даже, колкото и да е тривиално, ми направи услуга, заради сегашното ми семейство. Той когато ме заряза не съм го търсила изобщо, ама изобщо, приех избора му, всичко беше много цивилизовано от моя страна, въобще не разбирам защо бяга така. Не ми пречи, само ме “ напуща” смях понякога с неговото притичване.
Моят мъж също в повечето случаи не бяга от хора, бивши. Но пък един път за толкова години, ме помоли да не ходим едно събиране уикенда в спа-център, защото имало хора, които го дразнели и се съобразих и не отидохме. Без значение, че беше безплатно, спокойствието е по-важно. Но това беше негово желание, а аз се съгласих.

# 56
 • Мнения: 5 838
И толкова много думи, за да кажеш, че и ти се съобразяваш с чувствата на човека до теб  Rolling Eyes

# 57
 • Мнения: 1 632
Най-почетното място в антологията на човешките грешки се държи от тази да съдиш за другите по себе си.

# 58
 • Мнения: 2 770
Не знам колко е млад и честен, но авторката писа, че са заедно от две години, а бившата му също имала гадже. Подобно поведение бих разбрала в изключително малко случаи и не ми е приятна не е сред тях.

# 59
 • Мнения: 6 427
Ами, ако гаджето се е притеснявало от настоящия приятел на бившата? Този сценарий май не сте го обсъдили до сега. Ако знае, че е някакъв агресивен, ще направи сцена...

Абе, разбирам да не иска да вижда бившата, ама е малко ми е странна тази пресилена реакция на момъка. Но и авторката се впуска надълбоко със загубата на доверие...

Общи условия

Активация на акаунт