Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 486
  • 796
  •   1
Отговори
# 15
1-ка изобщо не съм ползвала.Роди се 3.850.На 1 месец беше 5.000кг.Много бързо минахме на 3-ка (гащи).

# 16
  • Германия
Аз пък си ползвах 1цата около две седмици, въпреки че синът ми се роди 4500. Можех и директно с 2ка да започна, но имах няколко пакета и не исках да ходят зян. След това 2ката също не я ползвахме дълго, просто защото той от малък върви едър и бързо расте. Та до дете си е

# 17
  • Седмото небе
Първия месец ползвахме само 1ца, което беше 3-5 кг, не бяхме взели много. После много дълго ползвахме 2ки до към 4 месец и тогава минахме 3ки. И чак сега, когато вече е на почти 7 м мисля, че ще минем на 4ка обикновени или 3ка гащи. Че то нашето момиче върви сравнително слабо, пък дълго. Имам около 70 бр 3ки и като свършат ще сменяме. Сега в четвъртък на консултацията ден преди 7м ще и видим с точност манекенските мерки.

# 18
Моят син се роди 3.700кг, само в болницата ползвахме 1ца, вкъщи вече 2ка.

# 19
  • Beyond the stars
Първия месец ползвахме само 1ца, което беше 3-5 кг, не бяхме взели много. После много дълго ползвахме 2ки до към 4 месец и тогава минахме 3ки. И чак сега, когато вече е на почти 7 м мисля, че ще минем на 4ка обикновени или 3ка гащи. Че то нашето момиче върви сравнително слабо, пък дълго. Имам около 70 бр 3ки и като свършат ще сменяме. Сега в четвъртък на консултацията ден преди 7м ще и видим с точност манекенските мерки.

И ние ползвахме единицата, въпреки че бях заредила за 2ка директно. Пък не е чак финно бебе, 3250 го изписаха от болницата, но 2ката си му беше голяма. Ама той и към днешна дата върви с малко дупе Grinning

Та зависи от зависи. От запасяване не виждам смисъл, като постоянно някъде има някаква промоция.

# 20
Благодаря ви Simple Smile
Някой може ли да ме осветли за термочувалчетата за колички?
Те се ползват за колички, но не за кош за новородено през зимата?

# 21
Благодаря ви Simple Smile
Някой може ли да ме осветли за термочувалчетата за колички?
Те се ползват за колички, но не за кош за новородено през зимата?
Коша за новородено си има покривало и детето е достатъчно защитено вътре.

# 22
Т.е. за зимно новородено няма нужда от чувал, а вече за следващата зима ли? Че и на мен не ми е много ясно.

# 23
След като повдигнахте въпроса за зимно новородено,какво тр да включва комплекта за изписване? Simple Smile

# 24
Т.е. за зимно новородено няма нужда от чувал, а вече за следващата зима ли? Че и на мен не ми е много ясно.
Чувал трябва за лятната седалката, която се води 6+ или така наречената лятна седалка.Някои колички, които са 3в1 имат покривала за лятната седалка, но за други е необходимо да се закупи допълнително.

# 25
  • Седмото небе
Ако количката има пълно легнало положение, може да се ползва само порт-бебе или зимен чувал също. Някои минават и без зимен кош/0+. Зависи от предпочитанията на родителите, начина им на живот и от това кога е родено детенцето. Някои пък когато се ползва за кратко, вместо зимен кош ползват на рамата кошчето за кола. И то това пак според зависи модели, предпочитания и т.н
Ето например на моята януарска госпожица предстои да и купим плътен зимен чувал, който ще сложим на лятната седалка/6+/ кой както я нарича, за да и пази топло на крачетата и дупето през есента и зимата. Понеже ще е достатъчно голяма да седи и да се оглежда, но пък малка да ходи, и ще трябва нещо да я сгрява. А тя от новородено не търпи много дрехи, сега ще видим как ще я обличаме и обуваме... Но предполагам чувалчета и покривала за крачета се слагат и на по-големи проходили дечица или поне така си мисля аз...

# 26
  • София/Севлиево
Аз ползвах количка точно 2 години.Детето ми е родено юни и два зимни сезона използвах покривалото за крачета като под него слагах лека ватирана пелена(от комплекта за изписване).Сега съм си купила зимен сет за количка с подобна пелена.

# 27
Има значение и количката каква е.На някои са само с едно покривало за крачетата (забелязала съм по улиците, че такиса на разни марки като Лорели,полските колички и други).Тогава може би има нижда от подложка за гръбчето.Обаче на други колички всъщност са си точно чували.Нашите колички са Сайбекс и чувала си има гръб (точно като горната част) и целият е с цип.При по-топло време може да се свали горната част,а долната си стои като подложка с прекараните през нея колани.Като захладнее пак се слага.Много е удобно.

# 28
Чували никога не съм ползвала. В много студени дни детето беше облечено в ескимос и отгоре покривалото за крачета на самата количка. Говорим за втория кош, при седящо бебе.

# 29
Чували никога не съм ползвала. В много студени дни детето беше облечено в ескимос и отгоре покривалото за крачета на самата количка. Говорим за втория кош, при седящо бебе.
+1 И аз така правех.
А ако детето вече се опитва да ходи или е проходило (т.е. носи обувки) с чувал ми се струва, че ще е по-неудобно.

Общи условия

Активация на акаунт