Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 518
  • 796
  •   2
Отговори
# 45
Аз също мисля, че от мицеларна вода няма нужда.
Даже в началото ползвахме обикновен шампоан 2в1 и мляко/олио на Bübchen. В последствие минахме на Uriage.
Сега за второто дете мисля директно с Uriage да започна.
Подкрепям, че децата, освен ако не са с проблемна кожа, не се нуждаят от много козметика - шампоан/пяна за баня, нещо за масаж и крем за дупе при нужда.
Иначе си има крем за крусти, Exomega за суха кожа и какво ли още не, но по-добре е да се види кожата на детето като се роди и да се прецени изобщо дали ще има нужда от нещо допълнително.

# 46
Cherry олио може да не бързаш да взимаш (особено ако очакваш бебчето скоро) масажа може и с млякото за тяло. Аз бях взела и олио (родих октомври) и така си остана почти неизползвано. Като стана малко по-голям дори и с мляко не мажа всеки ден.
За дупе за често мазане може нещо по-лекичко да вземеш - аз бях доволна от Бепантен и крема на Галафарм. Също препоръчвам възможно по-рядко ползване на мокри кърпи и повече миене - аз когато сме си били вкъщи почти винаги измивах с водичка (със душ гела ако е имало ако).
Мицеларната вода за мен е удобна за ползване точно за изтриване на очички, гушка, уста (до ден днешен ползвам - синът ми вече е на 2г.10м.)

# 47
Много ви благодаря, момичета! Безценни сте! Flowers Hibiscus

И още един въпрос - харесах си един комплект за изписване (знам че много хора ги смятат за излишни, но наистина много ми харесва). Само че размера е 62, няма ли да е много голямо за новородено? Моята бебка върви с около седмица напред, но ще съм секцио, запланувано 10 дни по-рано. Да не би самата марка да е умалена, щом са направили такъв комплект за изписване? Става дума за Bebetto.

# 48
Не съм ползвала неща на тази марка, но според мен ще е голямо за новородено - 62 е размер за около 3 месечно бебе.

# 49
Аз бях взела комплект на Вис Виталис 56 размер или 0-3м.Бебка се роди 3.850кг и й беше добре.Размер 62 ще е голям най-вероятно, освен, ако не са умалени.
Нашата бебка вървеше с 25 дни по-голяма според ехографа 🤣Роди се 18 дни преди термин.

# 50
  • Пловдив
62 см ще е огромно за новородено, колкото и голямо да ви върви бебето. Обикновено новородените са около 50 см, а 62 см ще му стои като торба. Имайте предвид, че и ехографите дават отклонения, може да не се роди толкова едро, колкото очаквате. Размер 56 см ще е по- удачен.

# 51
Моето е сега почти 7 кг и носи 62, за новородено, 56 размер. Поне при мен и двете ми деца никога не облякоха 50, беше им изначално малък.

# 52
Моето беше 50см и от родилното го изписаха с комплект 50 номер, но оттам-нататък всичко беше 56, предпочитах да са по-отпуснати. На два месеца минахме на 62 размер. И според мен ще е огромен за новородено.

# 53
По темата с козметиката и аз се чудя дали може да се прави масаж с млякото, а не с олиото, че ще го загрява в близките месеци Rolling Eyes
 Ще препоръчате ли какво да взема против подсичане? Май има специални за ежедневна употреба, които са по-леки..

# 54
И с мляко става, да. То разхлажда. Олиото загрява.
Против подсичане за ежедневна употреба Бепантен. Нежен ,с много лека формула.

# 55
  • au bout du monde
Относно козметиката и аз съм взела биодерма абс душ гел.
Крем за тяло мажа при нужда не всеки път, както и дупето само, ако е зачервено. За дупе от Бочко съм доволна.
Пъпчето с нищо не съм третирала.
Мицеларна вода не съм ползвала.

# 56
Момичета, миналата седмица вэехме количка ABC design salsa 4 air.  Иэключително съм доволна от иэбора си. Bugaboo-тата, които оглеждах в интернет преди това, на живо много ме раэочароваха, също и joolz, останалите дори не ги гледах подробно-не бяха убедителни эа мен. АБЦ се окаэа нашата марка.

Та сега от големите покупки ми остана столчето эа кола. Насочила съм се към Maxi cosi i-size pebble 360 (+ isofix), но още не съм сигурна. Cybex нещо ми иэглеждат по-неудобни, макар цената на единия сайбекс да беше доста солена и да не се очаква от тях това. Вие какво столче эа кола вэехте? Сори, ако скоро сте обсъждали темата. Следя от предната тема и може да съм пропуснала.

# 57
  • Седмото небе
Сноу,
Има специална тема за столчетата за кола. Там дават доста изчерпателна информация, потърси я ако искаш. Ако не я намериш, ще ти пусна линк.
Количката ви е супер!

# 58
  • Германия
Страхотно кошче си си харесала! Аз като бях бременна с дъщеря ми взех MaxiCosi Pebble Plus с Isofix, твоето е май най-актуалния модел от серията. След кошчето препоръчвам с две ръца MaxiCosi Pearl Pro или Pearl 360. Аз все още използвам 2WayPearl, страхотно столче, синът ми го наследи от кака си.

# 59
Здравейте.
Може ли да ми кажете от къде взимате муселинови, памучни или бамбукови пелени, които да са качествени, но да са на възможно най-добри цени?
Имам едни от aristocrat baby, майка ми ги е купила. Красиви са, изглеждат доста меки и удобни. Големи са, но цената им е 25лв, което ми се вижда доста за 3 пелени.

Общи условия

Активация на акаунт