Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 666
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
Недейте да приемате никакви съвети от баби , майки, роднини и съседи .За доброто на детето по всички важни въпроси се информирайте от достоверни източници и специалисти по отделни теми.Било то за кърмене, пътуване в автомобил или каквото и да е друго.
И аз препоръчвам да се погледнат материалите на Деца на борда по темата.Никакво държане на увити бебета в ръце😱То от студ няма да умре, но при едно ПТП не ми се мисли🥴

# 196
По принцип всеки може да си вози детето както иска. Даже може да му дадете и да кара колата.

Но единственият безопасен начин за превозването му е в столче.

Както казах, всеки си решава и си носи отговорността и последиците от тези решения.

# 197
  • Beyond the stars
Всъщност единственият законен начин за превоз на бебета е в столче, обратно на движението.
Силно се надявам скоро да се засили контрола по темата и да започнат да глобяват, че очевидно друг начин няма. А като видя 4-5 годишно виснало от задния прозорец и направо Confounded

# 198
Точно така си е, единственият эаконен начин е в столче. Тук в Германия се спаэва стриктно от наблюденията ми, дори не энам дааи ще ни го дадат беэ столче эа кола Joy Това в рамките на шегата... Stuck Out Tongue Winking Eye

А эащо да е повито эадължително? В смисъл може да го облечете/ да кажете да го облекат адекватно эа превоэ-боди, дрешки, евентуално fleece overall и от болницата до колата може да е увито допълнително с пухено одеалце и да го носите на ръце, но в колата махате одеалцето и слагате бебето както е добре облечено в кошчето. Има и специални чували или одеалца эа кошчета, преэ които се вкарват коланите. Аэ вэех такова, струва ми се много удобно. Та в него също може да ,,повиете" бебето малко или много, но ще е эащитено в коша.
Моето одеалце эа кошче е това:

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 13:12 от snowwhite12

# 199
Хич не е на шега, верно няма да ви го дадат Joy Бебето излиза от болницата в кошчето за кола, не на ръце. Дори акушерката го слага вътре.
(вероятно има изключения от тази практика, но нали, това е по закон - бебе се изписва в кошче)

Бтв, доколкото знам има и колички, чийто кош за новородено става и е тестван за превозване на детето в автомобил, но съвсем не са всички.

# 200
  • София/Севлиево
Навремето с баткото точно на ръце го бях гушнала.Нямахме нито кола,нито столче като се роди.На около 20 дни купихме столчето, а като беше на 11 месеца и колата.ММ твърдо отказваше да кара в София,но видя че с малко бебе няма как да се получи без кола.А аз-аз твърдо отказвам да карам където и да е.Никога не съм шофирала и не изпитвам потребност да го правя.Сега обаче бебо ще си бъде в столчето както е по всички правила.

# 201
Аз знам и съм виждала как изписват новороденото-родителите показват, че имат столче за кола, което до колкото знам е задължително условие при изписване и въпреки това пак си го държат на ръце в колата....за което нямам думи.
Съветвам ви да не си правите експерименти и да си возите детето в коша за кола. Както е задължително възрастните да носят колани за безопасност, така децата трябва да се возят в коша за кола. Оставете какво правят някои хора...

# 202
Момичета, като сме на тема эима...
Все още не мога да реша чувалчето эа количка дали да е такова с полар вътре или с натурална агнешка кожа (как эвучи само Joy ). Най-накрая намерих такова, което да пасва в 84см-вата ваничка эа новородено, макар, че чувалът е 90 см.

Води се, че става и эа над 6 месеца, до 2 или повече годинки пишеше в реценэиите дори. Това е плюс, эащото цената му е много висока и ако е само эа новородено не, мерси.

От друга страна се чудя теэи поларените дали пък не са по-добре эа алергични хора, да не раэвие бебето някоя непоносимост към тая кожа. Също се чудя проблем ли е да се подвие чувал, който е 95 см във ваничката така че да се вмести в 84-те см (в смисъл опасно ли е эа бебето с нещо), а като порастне да може да си го полэва в спортната седалка. Или опитите ми эа спестяване са на грешното място? Joy

# 203
  • au bout du monde
Ако имаш кош за новородено на количката такова не ти трябва в началото, а чак когато смениш коша и започва да сяда.
В коша има едно покривало, а вътре детето се слага в космонавт или дебели дрехи и одеало.

Такова става, ако ползваш коша за 6+ в легнало положение за новороденото.

# 204
Здравейте!
Имам малко по-различен въпрос. Ползвали ли сте с малко бебе овлажнител за въздух и ако да- какъв? Отопляваме се с климатици и на мен много ми изсушават въздуха, запушва ми се носа постоянно и трудно спя.
В началото бебчето ще е в нашата стая и не знам дали ще е ок за него да има и овлажнител 🤔

# 205
Препоръчително е да има овлажнител в стаята на бебето, щом въздуха е сух.
Не мога да се сетя марката на нашия, Лана нещо си беше. Доволна съм много.

# 206
Имаше тук една съфорумка, която си возеше детето легнало на седалката или на ръце, защото ревяло и за да го храни.
Вижте един клип в ютуб при катастрофа с 50км как ще излети бебето от ръцете ви и преценете дали си струва.
Разбира се че махнете пелената/одеалото и ще го сложите в кошче. Ако вие се возите с колан за безопасност, точно новороденото ви дете ли няма да обезопасите?

# 207
Здравейте!
Имам малко по-различен въпрос. Ползвали ли сте с малко бебе овлажнител за въздух и ако да- какъв? Отопляваме се с климатици и на мен много ми изсушават въздуха, запушва ми се носа постоянно и трудно спя.
В началото бебчето ще е в нашата стая и не знам дали ще е ок за него да има и овлажнител 🤔

Аз купих точно този пред седмица и съм много доволна, и на мен ми се запушва носа и определено помага, освежава, тих е, има дистанционно, събира доста вода и т.н.

https://kidso.bg/ovlazhnitel-lanaform-new-vapolux-la120119-6825.html

# 208
Точно същия е и нашият. Супер е, над година се използва нон стоп.

# 209
Здравейте.

Засичали ли сте някъде комплект бебешка козметика за новородено с подарък несесер. Миналата година имаше един много сладък на Uriage и се чудя дали и сега няма нещо такова.
Преди няколко седмици видях с раници на биодерма и uriage, но не и несесер.

Общи условия

Активация на акаунт