Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 661
  • 796
  •   1
Отговори
# 180
Да сте живи и здрави, на сайта на Сгушени са първите хубави нощници за бременни дето виждам - мнооого мерси!

# 181
Аэ в момента съм с едни сутиени на марка DORINA (модел MICHELLE), супер евтини са. Те са беэ банели, държат бюста, но не са с голям пуш ъп ефект. Леко виэуално го смаляват и дори спя с тях в момента, по препоръка на други дами във форума от темата эа съвети против увисване. :Д Смаляващият им ефект е доста приятен эа мен, понеже се чувствам като... не энам как да се иэраэя беэ да эвуча гроэно, представям си по време на кърмене какво ще е като бюстът стане иэточник на храна и се уголеми още.
Та тоэи модел сутиен эа мен не се усеща като нормален, ако эаради това търсите потник, но има всички предимства на сутиена. Може да пробвате.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 14:39 от snowwhite12

# 182
Момичета, какъв термометър да избера за бебето? Много се колебая кое ще върши реална работа, но и да е лесно за мерене?

Трябва ли ми и някакъв аспиратор в началото и какъв бихте препоръчали?

# 183
Момичета, какъв термометър да избера за бебето? Много се колебая кое ще върши реална работа, но и да е лесно за мерене?

Трябва ли ми и някакъв аспиратор в началото и какъв бихте препоръчали?
Реална работа вършат тези тип живачни, но с галистан. Вземете един електронен и един от другия вид. Ако случайно бебето се разболее, електронния би индикирал температура, а с другия ще следите колко е всъщност.
С първото бебе, аспиратор ползвахме чак след годинката. Сега с второто, почти ежедневно. Връща мляко нощем и се налага почистване на нослето иначе се дави като суче. Доволна съм от този, ползвам го без варианта за прахосмукачка:http://www.bambo.bg/aksesoari-i-kozmetika/aspiratori-i-pompi-za-nos/aspirator-za-nos-s-pristavka-za-prahosmukachka-gama/

# 184
  • София
Да ви кажа - колкото ми се уголеми бюста като бременна, сега е по-малък. По-малка ми е и обиколката гръдната. Всичко е в съвсем нормални граници. Уголемява се като ми се напълнят гърдите. Като бременна иначе всичко ми стягаше на гърдите колкото и широко да беше 🤨🤨🤨

Внимавайте само като родите как спите с бельото, защото аз от стягане получих запушване на канал.

# 185
Набарах едни много меки от НМ, но пък не ми достигат на гръдна обиколка, та си купих удължители за сутиен и така става.
Бихте ли споделили от къде купихте удължителите?

# 186
Набарах едни много меки от НМ, но пък не ми достигат на гръдна обиколка, та си купих удължители за сутиен и така става.
Бихте ли споделили от къде купихте удължителите?
Не е от Интернет, от квартално магазинче за бельо.

# 187
Извинявам се, но може ли линк към темата " против увисване", не успявам да я открия.
Благодаря предварително!

# 188
https://bg-mam.ma/t/1345983

Эаповядай. Аэ намерих добри идеи в темата и от тогава спя със сутиен. Grinning

# 189
Момичета, тази тема е коментирана вече (но нали повторението е майка на знанието Grinning)!

След всичко прочетено бях решила, че най-правилния начин за превоз на бебето от родилното до дома е със специалното столче (шезлонгче) за кола. Дадоха ни назаем много сериозно такова - 0-15 м. на Макси Кози.
Но после, говорейки с майки, които вече за изписани с бебетата си, изскочиха други мнения - че бебето е увито в пелени и няма да е удобно да се закопчае с колана между краката; че най-добре да си го гушнеш в колата (а в следващи пътувания вече да се ползва столчето). Имаше някъде из нета и вариант да се ползва коша за новордено от количката, закопчан с колан в колата...

Какво мислите да правите вие? И към вече родилите: как ги превозихте вашите бебоци?
И още нещо - зимните бебета с кошче ли ще ги изнесете от родилното или на ръце?

# 190
Върнете се на първия вариант с предназначеното столче за кола. Това за държането в ръце, няма да го коментирам даже.. за мен е меко казано безотговорно.

Родих вчера, на изписването ще си е в столче, както и всеки следващ път при возене в кола.

# 191
  • София
Чакаме декемврийско бебе. На изписването ще е увита в дебело одеало за повиване, което в колата ще свалим и бебето ще бъде обезопасено в кошчето за кола. ММ предварително ще е затоплил колата, а ако  ни се стори хладно ще сложим одеалцето върху коша. Не ми допада варианта да се държи на ръце, та ако ще и за 2 км. возене да е.

# 192
В никакъв случай бебе не може да се държи в ръце в движение. Безопасният начин е да махнете пелените и всичко обемно, да е затоплена колата, да закопчаете бебето и да го завиете с нещо, ако е нужно.
И на мен не ми се коментират подобни практики. Аз отказвам 4-5 годишни деца да возя без столче, камоли новородено.

# 193
  • au bout du monde
Слагате бебето в столчето и отгоре го завивате.

# 194
  • София
И преди да родя, и сега мисе изправя косата като прочета за практиките около превоз на бебета. Единственото безопасно е в столче/колница предназначена за целта и не разбирам какво толкова има да се философства по въпроса. Бебето не се поставя в столчето увито в пелени или в космонавт. Прегледайте клиповете на “С деца на борда” в YouTube и това е.

Моето бебе беше изписано в един от най-студените априлски дни в чувалче от Шушулка с дупка специално предназначена за превоз в столче за автомобил. Отдолу беше с два слоя памучни - боди и жилетчица. Не е умряло от студ и нищо няма да му стане, ако не е на 37 градуса… то може в корема да в било на топличко, но е произведено да живее и оцелява на различна температура.

Общи условия

Активация на акаунт