Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 652
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
Пижама за болницата не е ок. Едно, че няма да ти е удобно, а и като цяло мисля, че не разрешават в началото, особено ако не е минало съвсем наред и се налагат чести прегледи. А пък ако е секцио изобщо не си представям как се обува панталон. И ластик на корема - абсурд. Нощница е добре да има, ако не дават в самата болница.

# 166
Аз дрехи за бременни не използвах почти, лятото изкарах с прилепнали или по-отпуснати рокли, а като застудя си взех само клинове за бременни, нищо друго.
Нощници си взех за кърмачки с картинки, които обсъждате- ами все ми беше тая каква ми е нощницата, все пак съм в болница да раждам, а не навън. Само лекарите и другата жена в стаята са ме видели. 10 месеца след раждането продължавам да си спя с тях, много са ми удобни да кърмя през нощта.

# 167
  • София
И на мен не ми допадат десените на нощниците за бременни, но конкретно тези в Сгушени не изглеждат изобщо така, както ги описвате този тип нощници и по нищо не им личи, че са за кърмачки. Позволявам си да ги “рекламирам”, защото прегледах де що нощници има и общо взето съотношението цена/качество при тях беше най-добро.

https://sgusheni.com/produkt-kategoriya/belyo/нощници-за-кърмачки/

За дрехи за бременни аз си понакупих по-скоро широки тениски, една жилетка и няколко панталона. Мога да препоръчам клинивете за бременни от един италиански магазин за чорапи в РИНГ МОЛ - нямам идея как се казва. Скъпичък беше, но ми държеше корема достатъчно стегнато, за да не ме боли кръста. С други дрехи не се чувствах хич добре. Бременях зимата.

# 168
Контейнер/плик за кърма е просто нещо, в което изливаш млякото, за да се замрази или стои в хладилник. Марката е без никакво значение.
Аз имам двуфазната (ръчна) помпа на Медела (Harmony), за мен не става за нищо. Когато в началото имах нужда да изцедя, повече от 3мл не успях с това нещо, а болката беше ужасна. Ако сте за ръчна, заложете на Авент. Особено ако сте с по-голям бюст, Меделата - не.

Ок, мерси, ще го имам предвид, но пък Авент май нямат ръчна ДВУФАЗНА (за стимулиране идването на кърма, доколкото разбрах)... Поне аз не виждам?

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 13:46 от Alaskata

# 169
  • Beyond the stars
И на мен не ми допадат десените на нощниците за бременни, но конкретно тези в Сгушени не изглеждат изобщо така, както ги описвате този тип нощници и по нищо не им личи, че са за кърмачки. Позволявам си да ги “рекламирам”, защото прегледах де що нощници има и общо взето съотношението цена/качество при тях беше най-добро.

https://sgusheni.com/produkt-kategoriya/belyo/нощници-за-кърмачки/

За дрехи за бременни аз си понакупих по-скоро широки тениски, една жилетка и няколко панталона. Мога да препоръчам клинивете за бременни от един италиански магазин за чорапи в РИНГ МОЛ - нямам идея как се казва. Скъпичък беше, но ми държеше корема достатъчно стегнато, за да не ме боли кръста. С други дрехи не се чувствах хич добре. Бременях зимата.

О да, на Сгушени са много сладки. Скъпи ми се виждаха, ама пък можеш да си ги носиш и по принцип след това.

Аз бременността изкарах с рокли - ластични или по-свободни модели, които и сега нося. Дънки от Лидл и два чифта панталони, един от които джегинс ми бяха покупките за бременни.
Мога да похваля сутиените за кърмене от Лидл.

# 170
Явно подплънките за кърма са най - евтиния продукт покрай едно бебе. С почти всяка поръчка получавам по няколко като подарък Grinning

# 171
Пижама за болницата не е ок. Едно, че няма да ти е удобно, а и като цяло мисля, че не разрешават в началото, особено ако не е минало съвсем наред и се налагат чести прегледи. А пък ако е секцио изобщо не си представям как се обува панталон. И ластик на корема - абсурд. Нощница е добре да има, ако не дават в самата болница.

Добър съвет, мерси. Нямам никаква идея дали дават нощници в болницата, принципно така си го представях, че човек трябва да е облечен в някакво специално облекло эа родилното, което те дават. Гледала съм видеа от типа ,,какво да си вэемем эа болницата" (в Германия съм) и все пижами покаэват или анцуэи. Също ако е эима и вечер ставаш да се грижиш эа бебето (почти сигурна съм, че бебето спи при майката в стаята след раждането, стаите са самостоятелни), мисля, че е студено эа леки роклички. Но ще вэема эа всеки случай, добра идея е.

# 172
  • Германия
Showwhite, поне при мен в болница нищо не дават за обличане, обличаш това, което си носиш. Аз си бях взела пижами и анцузи, другите родилки и те така се носеха. За прегледите, които не бяха много, просто смъкваш долнището 🤷🏻♀

И специални дрехи за самото раждане не съм обличала, с второто бях само по сутиен май 🤔

# 173
Най- добре се обади и попитай директно в болницата, която си избрала, какво е необходимо за родилното. Обикновено имат списък. Нз в Германия как е, се, това тук в Бг.
Никой не знае как ще мине раждането, ако се наложи спешно секцио, няма да ти е никак удобно да обличаш панталон. Ако всичко мине добре (пожелавам!), тогава по- става.

# 174
След моето раждане трябваше да си правя тоалет по 4-5 пъти на ден, абсурд да обличам и събличам долнище, нощницата беше много удобна и в това отношение. Беше къса с къс ръкав в края на Октомври, термометрите показваха 24 градуса, добре ми беше, но си имах и халат, ако ми е студено.

# 175
А потник за кърмене би ли бил удачен вариант вместо сутиен?

# 176
Здравейте, да споделя моя опит като майка вече на момиченце, което е на 1 г. И 6 месеца.
Всичко необходимо за детенцето си го купихме втора употреба и не съжалявам. Мога да кажа, че всичко което си купихме се ползваше.
Дървена кошара на лорели с люлеещ се механизъм+матрак+протектор. От ден 1 до сега си спи на него.
Количка три в едно в момента още сме с нея.(въпреки, че все по-рядко излизаме с нея)
Електрически Стерилизатор на Авент - ползвах го до 10 месец. (продадох го за същите пари, които го купих)
Ръчна помпа на Авент - почти не съм я ползвала
Шезлонг-моето дете много обичаше да седи в него. Беше с вибрации и музика, обикновен. Ползвах го и при захранване на детето.
Активна гимнастика - много се занимаваше с нея. Дадена от приятели.
Повивалникът - удобно и практично за мен.
4 бр. Шишета на Авент. Ползвах си ги до скоро.
Корито със стойка-най-доброто решение
Дрешки от вид по 4.5 бр. Детенцето ми не е имало рефлукс, памперси почти не са ми пропускали. Имам и сушилния
Ако не ви притеснява да са втора употреба според мен си е най-удачно. Има почти нови неща, които някои деца не са ползвали. След това можете и вие да си ги продадете.

# 177
  • София

Да. Аз носех такъв и по време на бременността. Супер удобно е, но не оформя гърдите така добре като сутиен.
Купих си 3 броя от лидл - едно от най-добрите ми попадения, заедно със сутиена за кърмене от там. Много по-добър отколкото са ми тези купени от специализирани магазини. При това на много ниска цена - беше нещо от сорта на 13-14 лв.

Явно подплънките за кърма са най - евтиния продукт покрай едно бебе. С почти всяка поръчка получавам по няколко като подарък Grinning

Доста са удобни... не се притесняваш, че ще се появи изведнъж петно на блузата... Имам многократни и еднократни - многократните хич не са евтини за това, което представляват.

# 178
  • Beyond the stars

Със сигурност не дава поддръжката, която дава един сутиен. Пък гравитацията в комбинация с кърменето дават дълготрайни отражения. Не че съм убедена, че сутиенът пречи на тези процеси, но поне една идея.

# 179
Много е индивидуално, аз взех едни потници, които имат ластик под бюста, е не мога да ги издържа, много ми стягат, а иначе потника е по мярка. Така съм и със сутиените с банел. Много ми притискат. Набарах едни много меки от НМ, но пък не ми достигат на гръдна обиколка, та си купих удължители за сутиен и така става. Ама носете нещо за поддръжка, че иначе няма връщане назад.

Общи условия

Активация на акаунт