Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 618
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък сега разглеждам нощници за родилното - харесах някои от сайта на Сгушени, обаче ми изглеждат мнооого малки и тясни и не мога да се ориентирам какъв размер да си поръчам. По принцип нося S/M, а сега като бременна М, за някои неща дори L. Някой има ли опит специално с нощниците от този сайт?

# 151
  • Пловдив
Da, аз ползвах нощница за бременни от тях. Отговарят си на размера. Аз по принцип нося S/ M, нощницата ми е М и я носех до края на бременността. Супер е като качество, много съм доволна.

# 152

Ами тази помпа

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 21:32 от Eli Queen 702083

# 153
А какво мислите - ако да речем си вземеш Двуфазна ръчна помпа за кърма Medela, трябва ли да си взимаш и контейнери за съхранение за кърма и ако да - на същата марка ли?

# 154
А какво мислите - ако да речем си вземеш Двуфазна ръчна помпа за кърма Medela, трябва ли да си взимаш и контейнери за съхранение за кърма и ако да - на същата марка ли?
Хубаво е да имате някакви контейнери или пликове за съхранение кърма. Контейнерите не е задължително да са на същата марка, но е по-удобно, защото са съвместими със съответната помпа и не е нужно да пресипвате след цедене, а цедите направо в контейнера.

# 155
  • София
Аз пък сега разглеждам нощници за родилното - харесах някои от сайта на Сгушени, обаче ми изглеждат мнооого малки и тясни и не мога да се ориентирам какъв размер да си поръчам. По принцип нося S/M, а сега като бременна М, за някои неща дори L. Някой има ли опит специално с нощниците от този сайт?

Взех си 2. Накъде имаха таблица с размери. Не съм ги ползвала бременна, само с корема след рабдането в болницата и не мога да кажа дали са достатъчно широки. Сега, обаче, у дома още си ги ползвам и мисля да ги ползвам до скъсване - супер удобни са ми, с много приятни щампи и кройка.

# 156
  • Пловдив
Аз имах помпа на медела , а си взех пликове за съхранение на кърма на Кика Бу. Бяха супер евтини сравнени с другите и вършиха супер работа.

# 157
  • Beyond the stars

Аз имах лична драма с нощниците за бременни/кърмачки. Grinning Знам, че е последното нещо на света, което трябва да ми е проблем, ама всяка нощница с щъркели, слончета, котета и подобни биологични единици ми предизвикваше позиви за повръщане, честно. Още не мога да схвана логиката и вселенската причина за тези дизайни. Явно освен, че не се чувстваш особено добре в тези моменти, трябва да изглеждаш същото толкова покъртително.
Взех си от https://vienetta.bg/ , като качество са ок и имат нормални дизайни. И си поръчах някакви от George покрай неща за малкия на доста симпатични цени. Калинките, хипопотамите и останалата флора явно е модерна само по нашите ширини. Grinning

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 10:36 от Вълшебство

# 158
  • au bout du monde
Моите нощници са с копчета по средата. Не са специално за кърмачки. И аз не харесвам тези с картинките.

# 159
Абсолютно споделям мнението ви. И аз се обзаведох с нощници тип дълги ризи + взех си и една пижамка: потник (удобен за кърмене) + широки боксерки. Ще ги сложа под нощницата в случай, че ми е студено (ужасно съм зиморничева Joy)

# 160
С първото дете бях взела нощници за кърмене специално, които не можех да търпя, защото не обичам нощници. В момента, в който излязох от родилното ги занесох на шивач да ми ги направи на тениски и си спях с тях вкъщи. Беше ми супер удобно.

# 161
Вчера ,най-после , и аз влязох в две бебешки магазина.Честно да ви кажа,много постна работа, нищо не ми хареса.А магазинерките некомпетентни.Гледахме помпите,хвана ми окото една електрическа на кикабу/бо . В едното магазинче си направили труда да направят списък за новородено.Не като този за болницата, а какво ти трябва като стартов пакет- напр. легло,скрин,ваничка,колко дрешки от вид,какви неща от аптеката,полезен в общи линии.
     Предвид,че чакаме зимно бебче, а още нищо зимно няма в магазините,ще се пазарува по-натам.

# 162
Контейнер/плик за кърма е просто нещо, в което изливаш млякото, за да се замрази или стои в хладилник. Марката е без никакво значение.
Аз имам двуфазната (ръчна) помпа на Медела (Harmony), за мен не става за нищо. Когато в началото имах нужда да изцедя, повече от 3мл не успях с това нещо, а болката беше ужасна. Ако сте за ръчна, заложете на Авент. Особено ако сте с по-голям бюст, Меделата - не.

# 163
Аэ нощница имам съвсем нормална эа небременни, раэмер М и ми става, даже ще ми става още дълго май, най-много Л да стана накрая. Сатенена е и си я вэех эа лятото. Эа болницата няма да вэимам нощница май, а пижама, но аэ ще раждам края на декември-началото на януари. Понеже и аэ мраэя повечето дрехи эа бременни и кърмачки (едно, че са огромни и ме правят по-дебела дори в раэмер ХС/С, второ, че ми иэглеждат леко клошарски понякога 😳, в смисъл правят ги от гадна материя и не са особено женствени теэи, които аэ виждам по сайтове и магаэини), си вэимам съвсем нормални дрехи един или два номера по-големи от моя, и иэненадващо иэглеждам много по-добре така отколкото в теэи специалиэираните.

Сега например в 6 месец с кеф си нося раэмер С/М на Орсей от плетените рокли по тялото и М ми е дори малко голям, ще ми става до поне 7- 8 месец според мен. Раэмер 36 от по-официалните/биэнес им рокли ми ставаше беэ да ме нацежда до преди 2-3 седмици, принципно съм 34. Имам и няколко на български марки, които принципно си водя на шивач да ми ги стесняват в талията, когато не съм бремненна, тоест эа сегашно състояние са перфектни. Роклята ми эа сън е на Анна Фийлд (евтина е доста), сатенена, пудрено роэова , както каэах пак М.

Та според мен се огледайте и в магаэини эа небременни, може да ви харесат повече нещата. Колкото до кърменето- представям си, че не е эадължително нужно да има специална преэрамка, просто преэрамката да се сваля лесно или роклята/пижамата да се отваря отгоре.

П.С. от марките эа бременни эасега харесвам само Seraphine и имам общо 2 рокли на таэи марка. В нормалния ми раэмер 34 эапочнаха да ми стоят ок чак сега, в края на 5-6 месец и ще ми стават до края, същото важи и эа панталоните. Та  ако е специалиэирана марка, аэ бих вэела раэмера преди бременността или макксссс един по-голям, эащото ги шият масово огромни!

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 11:20 от snowwhite12

# 164
С нощница бях само по време на раждането, през останалото време по боксерки и потник с тънки презрамки. Вземете си меки сутиени за кърмене, защото когато кърмата слезе с пълна сила на 2ри-3ти ден, това ще ви е най-ценното, да държи тежките болезнени гърди. Имайте предвид, че лято/зима в родилните отделения е голяма горещина.

Общи условия

Активация на акаунт