Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 616
  • 796
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мисля да купя ръчна, пък ако се наложи после ще купувам електрическа.
Аз се чудя дали да купувам стерилизатор за шишета. Ще е втора употреба Philips Avent, та парите не са много, но се чудя ако кърмя дали ще е необходим.

# 136
Аз купих ръчна на Авент. Задължително искат помпа в моята болница. Пък... дори и да не ти трябва в началото може да е полезна в края. Поне това е бил случаят с моята майка.

Стерилизатор, дори и да кърмим, пак ще е полезен за залъгалки, чесалки и други. Това получих като съвет от близки. А и винаги може да се наложи да подготвим предварително материал в шишенце, за да "покърми" таткото Grinning

# 137
Момичета, ще купувате ли предварително помпа за кърма? Изглежда, че, статисистически погледнато, бъдещите мами са най-доволни от електрическата на Медела, но какъв модел точно бихте препоръчали - единична или двойна двуфазна?

И също - ще купувате ли от тези подложки срещу обръщане на бебето по гръб - с помощта на които спи настрани? Нещо се обърках - по гръб с глава настрани ли е по-добре да спи новороденото или настрани с тези подложки?
Ако смятате да цедите и съхранявате кърма, заложете на двойна.
Ако искате помпа за всеки случай, заложете на ръчна или единична. Родих преди 2 месеца, помпа ми потрябва 1 път.
И голямата ми дъщеря и сега малката спят по гръб, поза жабка. Не съм и не слагам в поставки, не подпирам с нищо. Ортопедите отричат спането настрани, защото поради памперса между крачетата, в такава поза може да се получи деформация на ставите.
Дори да повърне докато спи и е по гръб, бебето няма да се задави, главата е настрани.

# 138
И аз съм "за" нещата втора употреба. Мъжът ми се противи, но какво ли му разбира главата на него. Особено за неща, които ще се ползват много малко време, няма смисъл да се купуват нови.
Аз два въпроса имам: виждала съм помпа за кърма на sanitas, пускат ги периодично в Лидъл. Някоя дама да е ползвала такава? Вторият ми въпрос е свързан с детско обзавеждане тип 3 в 1 - бебешко легло+ легло за малко дете+ шкаф с повивалник, който с е отделя след това на скрин. Изглежда ми много практично особено за ограничено пространство. Дали някоя от вас е избрала такъв вариант?

# 139
  • София
Вторият ми въпрос е свързан с детско обзавеждане тип 3 в 1 - бебешко легло+ легло за малко дете+ шкаф с повивалник, който с е отделя след това на скрин. Изглежда ми много практично особено за ограничено пространство. Дали някоя от вас е избрала такъв вариант?
Аз съм се спряла на такова и не знам дали съм много капризна, но още не съм намерила подходящото. Държа кошарата да е без механизъм за люлеене (на повечето се заключва, но искам изобщо да го няма), да има чекмеджета и отдолу и да не е с дръжки тип пеперуди, цветя, патета и т.н. С дръжките може и да се примиря, т.к. ММ ще ги смени, но още не съм намерила нещо, което да отговаря на останалите два критерия едновременно.

# 140
  • София/Севлиево
Йоана,малко по-нагоре писах,че точно такова легло взехме,писах и защо.С две думи-доволна съм.Между впрочем на баткото беше с люлеещ механизъм и ми вършеше страхотна работа-като ревнеше само го бутвах 2-3 пъти с крак и се укротяаше.На сегашното не обърнах внимание дали има такъв механизъм,но се надявам да има.Т.к ще се гледаме почти на 100 процента сами в никакъв случай няма да го приучвам на ръчички и да си нарушавам нощния сън,за да мога да съм пълноценна през деня...

# 141
  • Германия
И аз съм с две ръца за нещата втора употреба. Почти всичко за децата съм го взимала и взимам ползвано за някаква символична сума. Ако след като приключим с нещата все още са здрави ги продавам. Много малко неща съм взимала нови - количката, кошчето и столчетата за колата, стола за хранене от по-големите покупки.

На мнение съм, че ако бебето е изцяло на кърма няма никаква нужда от стерилизатор

# 142
Вземете 2 хавлийки. Много често се случва да бъде оакана или напикана, а поне аз не винаги успявам с пералнята. Тензухчетата също вършат чудесна работа, та не е нужно да е баш хавлия, но да има с какво да се замени.

# 143
  • Beyond the stars
Аз два въпроса имам: виждала съм помпа за кърма на sanitas, пускат ги периодично в Лидъл. Някоя дама да е ползвала такава? Вторият ми въпрос е свързан с детско обзавеждане тип 3 в 1 - бебешко легло+ легло за малко дете+ шкаф с повивалник, който с е отделя след това на скрин. Изглежда ми много практично особено за ограничено пространство. Дали някоя от вас е избрала такъв вариант?

Аз се отказах, понеже до етап легло ще ми се сменят 10 пъти концепциите за детска стая. Пък като се прави стая не искам да се съобразявам с налично легло, което вероятно няма да ме кефи вече и вероятно ще има и следи от употребата. Плюс че от тези модели нищо не си харесах като дизайн и ми идваха доста обемни.

За позицията за спане - по последни данни по гръбче с глава настрани, та тези позиционери са излишни.

За помпа - взех преди раждането, според мен винаги трябва малко или много. Стерилизатор по същия начин, а с АМ е просто незаменим.

# 144
За помпата: Така е, но пък как да знам дали ще имам кърма, дали ще цедя, дали ще е с АМ храненето... В същото време съвременните препоръки са да вземеш помпа още в родилното, дори да нямаш кърма - за да стимулираш. И пак остава въпросът дали "за всеки случай" е достатъчно основание да дам 400 лв за двойна електрическа. А може би наистина най-добрият вариант е за болницата да си вземеш ръчна и да видиш как ще тръгнат нещата и после евентуално да купуваш електрическа.... Grinning

# 145
Аз мисля да взема ръчна с надежда, че няма да ми се налага много да я ползвам. Не че нещо, ама за тия пари ще накупя куп други неща за бебо. А и имам приятелки, които яко цедят и са с ръчна, не са им окапали ръцете, вярно, малко по - бавно, ама пак става. За мен скъпа ел помпа е излишен разход. Както и за стерилизатора, мисля да взема за микровълнова. Имаше период, в който се чудех за ел, обаче сега като се замисля, едва ли ще пътувам кой знае колко със зимното бебе, че да мисля има или няма микровълнова, а и реално той се ползва докато бебо пропълзи. После вече няма много смисъл. Та за мен неща, които се очаква да се ползват по няколко месеца, няма смисъл да са най - скъпите и най-модерните.

# 146
За помпата: Така е, но пък как да знам дали ще имам кърма, дали ще цедя, дали ще е с АМ храненето... В същото време съвременните препоръки са да вземеш помпа още в родилното, дори да нямаш кърма - за да стимулираш. И пак остава въпросът дали "за всеки случай" е достатъчно основание да дам 400 лв за двойна електрическа. А може би наистина най-добрият вариант е за болницата да си вземеш ръчна и да видиш как ще тръгнат нещата и после евентуално да купуваш електрическа.... Grinning
Аз имам ръчна помпа и ми върши страхотна работа .
От Шейново където родих Ноември месец ми препоръчаха ръчна от колкото електрическа помпа за кърма.
Така че ръчната дори и обикновено пак става
Моята помпа е 20 лв и я ползвам от Ноември миналата година.
Преценете си дали си струва да дадете 400 лв

# 147
Аз си харесах една електрическа помпа в Амазон, за която видях препоръки в една група. Казаха, че била добра имитация на Филипс Авент. Беше 42 евро, сега гледам, че даже още са я намалили.

# 148
А някой с отзиви за електрическите помпи на Kikka Boo? Много са изгодни като цени. И аз съм пред сериозна дилема какво да взема. Една приятелка ми каза ръчна й е свършила работа само в болницата. Друга ми каза, че имала електрическа и я ползвала супер много, защото въпреки че бебето било изцяло на кърма, пак имала още доста за изцеждане и така цяла година

# 149
Аз вече съм казвала, но помпа не взех преди раждането. Мъжът ми ми донесе ръчна в болницата, а понеже бебето не можеше да засуче, като се прибрах взех електрическа вече. Шест седмици изкарахме на изцедена кърма само, после успя да засуче и аз продължавам понякога да цедя вече 10 месеца, за да му давам навън или когато е при бабите.
Първоначално не знаех дали ще ми потрябва и не ми се даваха толкова пари, обаче ми свършиха много добра работа, а и честно казано  вече не мога да си представя да нямах помпа.
Но аз се възползвах максимално да го оставям на бабите, което нямаше как да се случи, ако нямах помпа, защото кърмех на поискване, понякога и през половин час.
Но най-добре вижте дали ще ви трябва и тогава купувайте, изберете модел и поръчайте или пратете някой до магазина след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт